Ośmiorniczki parówkowe zrobiła jakiś czas temu dzieciom mym babcia i dzieci oszalały na ich punkcie Fajny pomysł zawsze w cenie, także weszły do naszego menu jako
Dorota SmakujeMoja córka oficjalnie została moim ukochanym 2-latkiem! Już Wam wspominałam , że na każde urodziny będę przygotowywała jej tort i co prawda w tym roku miał
Di gotujeChrupiąca prosta surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka i cebuli, z dressingiem musztardowym. Świetny dodatek do dań obiadowych. Pomimo dodatku surowej cebuli i musztardy surówka
Moja DelicjaProsty sos truskawkowy to dodatek do dań, który bardzo sobie moje dzieci upodobały. Staram się więc w sezonie mrozić jak najwięcej truskawek, bo to znakomity pomysł
Dorota Smakujeszczęśliwy A autorką tego przepisu jest pani Marina Hulia (od lat opiekująca się czeczeńskimi uchodźcami), którą miałam zaszczyt spotkać niedawno na warsztatach kulinarnych organizowanych przez Alma Spei dla mam dzieci niepełnosprawnych z naszego hospicjum. Przepis odtworzyłam w domu i za pozwoleniem pani Mariny udostępniam innym, bo jest tego wart Podsumowując, zupa jest całkowicie wegańska, z dużą ilością świeżych ziół
Lamarida.plCiasto Żyrafa to prawdziwy hit internetu...Masz wrażenie Déjà-vu? Takie ciasto już gdzieś było? To nie Déjà-vu. Babka Żyrafa tak się wszystkim spodobała, że
dolcevitainmykitchenRabarbar najlepiej smakuje w słodkich wypiekach. Dziś przepis na sezonowe bardzo smaczne i puszyste ciasto na maśle z kwaśnym rabarbarem, bardzo proste do wykonania.
Wanilia i KardamonTruskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Maj to truskawkowy miesiąc. W tym czasie jemy truskawki na wszystkie sposoby. Oto prosty przepis na pyszne ciasto
KorniszonkiCiasteczka są przepyszne, chrupiące i posiadają cudowny zapach orzechów laskowych. Kawałeczki czekolady świetnie komponują się z ich orzechowym posmakiem, co sprawia, że ciężko poprzestać na jednej
Di gotujeSkładniki/ 6 porcji o średnicy 18 cm: – 180 g mąki pszennej – 250 ml mleka – 1 jajko – 1/2 łyżki kakao – 2 łyżki
I LOVE LIFEJeśli w waszej kuchni leżą dojrzałe banany, takie z ciemnymi plamkami na skórce – będą idealne by przygotować z nich pyszne muffiny. PRZEPIS NA MUFFINKI Z
Dorota SmakujeDo kolekcji pysznych domowych bagietek doszły kolejne, tym razem z płaskurki, samopszy i orkiszu. Ta wersja nie jest tak błyskawiczna jak poprzednie, ale jest jeszcze
Smaczne ZdroweWyszły bardzo dobre, chrupiące. Zajadałam się aż mi się uszy trzęsły :)Ta porcja jest dość duża wychodzi od 15-20 placuszków. Kaszę ugotować według instrukcji na
Kuchnia PokoleńKlasyka na polskim stole – surówka z marchewki i jabłka. Uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Nie mogło zabraknąć jej na blogu, prawda? 3-4 większe marchewki
Smaki Na TalerzuPostanowiłam dodać ten przepis mimo że już mam spaghetti na blogu. Ta potrawa jest podana inaczej, mam nadzieję że Wam się podoba. Przygotowanie mięsa – na
Kuchnia Pokoleń