Uwielbiam pestki dyni i często dodaję je do różnych potraw, nie tylko takich na słodko. Już Wam prezentowałam 3-składnikowe ciastka z pestek słonecznika - klik , które
Di gotujeKażda babcia (a pewnie i mama) wie, że najpopularniejszą miarą kulinarną jest „na oko”. Problemy zaczynają się kiedy ktoś dociekliwy zaczyna się dopytywać co
CiastkozercyNasze ulubione muffiny jogurtowe , tym razem z dodatkiem maku. Te muffinki są genialne w smaku. Meega wilgotne i puszyste, po prostu przepyszne, do tego są
Smaczne ZdroweNaleśniki to popisowe danie mojego męża, które przygotowuje co tydzień w sobotę – dzieci uwielbiają! Naleśniki to placki z ogromnym potencjałem, nadziewamy je farszami na słodko
Dorota SmakujePożywny koktajl, na dobry początek dnia lub na każdą okazję, gdy łapie nas głód. Pełen smaku, orzeźwiający, pyszny. Przygotujecie go ekspresowo, wrzucając wszystkie składniki do blendera
cool and mintyKtóż nie lubi pomidorowej Mój mąż mógłby jeść ją codziennie, wypracowałam wersję, która przypadła do gustu nam obojgu : wersja z pomidorami z puszki, czosnkiem i tymiankiem
Mój pomysł naTruskawkowy to chyba mój ulubiony kompot zaraz po rabarbarowym , zresztą darzę kompoty owocowe ogromnym sentymentem. PROSTY PRZEPIS NA KOMPOT Z TRUSKAWEK Składniki na kompot z truskawek
Dorota SmakujeJuż Wam pisałam, że uwielbiam domowe pieczenie z mięsa mielonego, więc często je przyrządzam z różnymi dodatkami. (Tu możecie zerknąć na kilka przykładów - klik
Di gotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaMakaron z sosem z brokułu i zielonego groszku, aromatyzowany świeżą miętą, podany z wędzonym łososiem. Wędzonego łososia podaję w kawałkach na talerzu. Ciepło makaronu delikatnie go
Moja DelicjaWiejski rosół jak u babci ,prawdziwa kuchnia Wiejski rosół , koniecznie musi być ugotowany na kurze i to łączy wszystkie receptury , bo każdy gotuje go nieco inaczej
Ogrodnik w podróżyRolada drobiowa z brokułem i serem może wystąpić w roli głównego dania obiadowego, jak i przekąski na stole. Smakuje tak
Kolorowy PrzepisownikPlacuszki smakują rewelacyjnie! Ich bananowo-orzechowy smak, przyjemny aromat i delikatna konsystencja naprawdę kuszą. Z pewnością posmakują dzieciom, jak też dorosłym. Pomimo, że nie zawierają cukru
Di gotujeWykonanie bardzo proste, puszyste i pyszne placuszki. Z tej porcji wyszło 10 mlacuszków. Polecam Wykonanie – wszystkie składniki na ciasto oprócz banana wrzucić do miski i
Kuchnia PokoleńJabłka w cieście to świetna szybka przekąska, do tego proponuję słodziutki sos karmelowy o smaku kokosowym! Idealne na śniadanie, obiad, deser. Składniki: 60 g mąki 1/4
Mój pomysł na