Gofry orzechowe z dodatkiem masła orzechowego i migdałów. Delikatnie chrupiące i przepięknie pachnące orzechami. Świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkiem bitej śmietany i orzechów
WegePrzepisśliwkowymi, a kremem czekoladowym. Można ją wyjadać prosto ze słoiczka, ale także świetnie smakuje jako dodatek do świeżego pieczywa, naleśników, owsianki, czy ciasta. Zapewniam, że polubią ją nie tylko dzieci, ale przypadnie do gustu również dorosłym. Polecam! (2 średnie słoiczki) 1 kg śliwek (polecam węgierki, ale można użyć dowolnych) 1/2 szklanki cukru (1 szklanka = 250 ml; lub wedle smaku(...)Czekolada zawsze powinna być dobrej jakości i z jak najwyższą zawartością kakao. Owszem, można dodać też np. mleczną, ale tylko wtedy jeśli Wasz zapasy będą zjedzone maksymalnie do miesiąca. (**) Dla uzyskania bardziej gładkiej konsystencji powidła można zblendować
Di gotujePowoli kończy się sezon truskawkowy , więc najwyższa pora, żeby zacząć robić przetwory ! , bo teraz pod koniec sezonu (jakby ” przedostatni zbiór” ) truskawki są najbardziej słodkie
Pysznosci Babci Basidało, bo czasu było za mało. Kiedy się za te ciasteczka zabrałam to tak właśnie pomyślałam, szybko, taśmowo je polukruję i w święta rodzinę obdaruję. A jeśli dzieci Wam pomagają, to niech frajdę z robienia baniek z perełek mają. Wspólne ciastek ozdabianie, na pewno przełoży się w ich chrupanie. Składniki(...)miękkie, należy poczekać 2 min., szybko stwardnieją łatwo je będzie przełożyć. Lukier: Proporcje ok. 80 - 100 g cukru na jedno białko. Białko miksujemy, powoli dodajemy cukier puder i dla uzyskania odpowiedniej konsystencji dodajemy sok z cytryny. Jak najszybciej udekorować 65 choineczek: Lukier przekładamy do szprycy i pierwsze robimy kropeczki na kilkunastu ciasteczkach. Następnie do każdej kropeczki wkładamy
Moniki SmakołykiZ Nowym Rokiem nasz dieta staje się coraz lżejsza. Pojawia się w niej więcej owoców i warzyw. Po świątecznych szaleństwach i nie bójmy się tego
Kulinarne przygody GatityI okazało się, że nie trzeba mieć pieniędzy jak lodu, ani szukać dzikich łososi gdzieś na końcu świata. W moim przypadku wystarczy przejść 500 metrów do
gutfutpowstały pyszne i delikatne placki z serka wiejskiego z dodatkiem kolagenu o smaku kakao. Placki rewelacyjne w smaku, mięciutkie, idealne na ciepłe śniadanie lub podwieczorek. Placki uwielbiane przez dzieci. Podasz je na ciepło lub zimno, z rozmaitymi dodatkami i owocami, np. z dżemem, konfiturą, syropem klonowym, miodem, malinami, truskawkami, śliwkami, polewą.. Smakują posypane tradycyjnie cukrem pudrem. Zapraszam po mój(...)cukrem pudrem. Drogi Czytelniku! Placki przygotowałam z dodatkiem pysznego w smaku kolagenu w saszetce o smaku kakao (9 g). Jeśli jesteś zainteresowany wypróbowaniem mojej propozycji przepisu na pyszne śniadanie dla całej rodziny to zachęcam do skorzystania z poniższej promocji z kodem: KUCHNIA17 na zakup zdrowego i niezbędnego nam wszystkim kolagenu. Z jego dodatkiem przyrządzisz polecane przeze mnie placki kakaowe
Zasmakuj KuchniCzęsto, gdy oglądam różne przepisy towarzyszy mi mój Synek. Czasami krzyczy mi przez ramię: „zrób to! zrób to!”. Najczęściej z miłą chęcią spełniam jego
Smaki Na TalerzuNa skraju lasu mieszka Myszka Maruda. Jest znana w całym lesie. Pewnego ranka odkryła, że drzwi wejściowe do jej domu zakrywa wielka futrzasta pupa. Jak zwykle
kruche babeczkiPrzygotowując ten smakołyk cofnęłam się w czasie do lat dziecięcych. Jak przez mgłę przypomniałam sobie smak tego Grysikowca, bo zdaje się, że tak nazywano u nas
Smaki Na TalerzuMoja córka i ja uwielbiamy wszelkie pulpeciki, dlatego często bywają w naszym domu. Jednak staram się, aby nie były one monotonne, a urozmaicone i pełne
Di gotuje... z sosem mango i malinami Ten pudding powinnam nazwać
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKtóre dziecko nie marzy, żeby zostać poszukiwaczem przygód. Każde ciekawe świata, tego co otacza je dookoła. Taki jest też bohater książeczki "Jak rozpoznać misia". Nasz młody
kruche babeczkiKotlety mielone z płatkami papryki to moja kolejna wersja urozmaicenia klasyki. Są naprawdę pyszne, mięciutkie praz bardzo aromatyczne, a płatki papryki nadały im wyjątkowego, paprykowego posmaku
Di gotujeKolejna zupka, która mojej Małej baaardzo posmakowała. A ja kolejny raz podjadałam (niby żeby sprawdzić, czy nie za gorąca;)). Tak w ogóle, to moja Córcia dyni
Kolorowy Przepisownik