Cześć ! Zapraszam na kolejną porcję inspiracji na drugie śniadanie do szkoły. Zajrzyjcie też do poprzednich odcinków: część 1 część 2 część 3 część 4 część 5
Dorota SmakujeZ doświadczenia wiem, że planujemy jak najdłużej odsunąć swoje pociechy od ekranu telewizora, komputera lub smartfona. Niestety, w aktualnych realiach nie może to trwać w nieskończoność
Di gotujeTo jest py-szne. Przepis jest sprzed paru dni. Dziś kończymy drugą część filetu z indyka, zresztą tę, która została zamrożona z myślą o lodówkowych pustkach
KardamonovyBardzo jesienna. Już tam pal licho sama dynia, ale i rodzynki i orzechy i cynamon robią fajny klimat. A, no i miód, którego miałam nie dodawać
KardamonovyKalafior to bardzo uniwersalne warzywo, z którego możemy przygotować wiele dań. Można go jeść na surowo, jednak my polecamy bardziej wykwintne posiłki, które idealnie nadają się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naleśniki Suzette to tradycyjny francuski deser. Są pyszne, orzeźwiające, aromatyczne, delikatne i bardzo słodkie. Skórka pomarańczowa nadaje im orzeźwiającego smaku, a karmelowo - maślano - pomarańczowy sos jest
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNastała moda na kuchnie regionalne. Coraz chętniej gotujemy potrawy, które były obecne na naszych stołach od wielu pokoleń. Prezentujemy je z dumą zagranicznym gościom, podkreślamy, że
Posadzone i zjedzoneMoje pierwsze, domowe batoniki musli. Genialne w smaku, bo zawierają to co najbardziej nam odpowiada, czyli płatki owsiane, suszone owoce i orzechy. Batoniki energetyczne, to
Smaczne ZdroweFudge to amerykańska krówka, w skrócie zrobiona z cukru, masła i mleka. Masa następnie jest podgrzewana do temperatury ponad 100 stopni Celsjusza, a po ostygnięciu zyskuje
WegePrzepis" Owady prawie we wszystkim są rekordzistami. Jeśli przeczytasz chociażby jedną książkę na ich temat, odkryjesz, że to bez wątpienia najsilniejsze, najpożyteczniejsze, najuciążliwsze i najskuteczniejsze żyjątka na
Radość kipiąca uśmiechem.Pyszne ciasto marchewkowe z korzenną, świąteczną nutą, to za sprawą cynamonu, przyprawy piernikowej, orzechów i pomarańczy. Do tego przepyszna polewa z serka philadelphia z
Smaczne Zdrowe"Dziennik Cwaniaczka - jak po lodzie" to już kolejna część przygód Grega, dokładnie 13. Jednak ja spotykam się z nim po raz pierwszy. Córka kiedyś wspominała mi
Radość kipiąca uśmiechem.Zupa ogórkowa to moja ulubiona! Ale przygotowuję w różny sposób - na kościach, z mięsem drobiowym lub bezmięsną. W zależności od ochoty, a zawsze smakuje super! Moja
Kolorowy Przepisownikpoziom cukru we krwi i działają przeciwutleniająco. Cząber: Właściwości lecznicze: Działa moczopędnie, pobudza czynności żołądka, intelektu i pracę kory nadnerczy. Ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgnilne, przeciwrobaczycowe w szczególności u dzieci, przeciwzapalne, regulujące perystaltykę jelit, rozkurczowe - zwalnia napięcie mięśni gładkich, ma działanie trawienne, uspokajające, wiatropędne, wykrztuśne, ułatwia przyswajanie pokarmu, znosi wzdęcia i nadfermentację, zwalnia napięcie mięśni gładkich przewodu pokarmowego. Ziele cząbru(...)wytłoków takich właściwości nie posiada i najlepiej nadaje się do smażenia, gotowania i pieczenia. Najwartościowsza jest oliwa z pierwszego tłoczenia - Extra Virgin - spożywana na surowo. Jest doskonałą alternatywą dla tłuszczów zwierzęcych, szkodliwych margaryn (tłuszcze typu trans) czy innych olejów roślinnych (jak słonecznikowy, kukurydziany, arachodowy, które zawierają nadmiar kwasów omega 6) używanych w kuchni. Źródło tekstu: http://www.vitanatural.pl/o-tluszczach-slow-kilka-cz-2-oliwa-z-oliwek-praktyczne-rady
ClauditteMissCookingZdarza się, że przyjmujemy niezapowiedzianych gości albo po prostu mamy ochotę na coś słodkiego. Na szczęście istnieją desery, które możemy szybko przygotować z kilku podstawowych składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!