Tort ten skomponowałam specjalnie dla GOSHICO na finał naszego wspólnego konkursu o nazwie „Słodki podwieczorek na tarasie”. Tort jest mocno owocowy, idealny do wykorzystania
WiszniówkaGofroplacki to jeden z pomysłów na danie campingowe - wystarczy, że weźmiesz ze sobą na wakacje gofrownicę, a wyczarujesz z niej zarówno gofry deserowe, jak i pyszne
WiszniówkaKasza manna w wydaniu klasycznym większości nas kojarzy się z zamierzchłymi czasami, kiedy w przedszkolach i w domach niepodzielnie królowała na dziecięcych talerzach. Dla jednych jest
WiszniówkaMój poprzedni słodki przepis, ze względu na zawartość likieru, skierowany był raczej do starszych łasuchów. Dzisiaj mam coś specjalnie dla małych! Te babeczki wymyśliłam, jadąc
WiszniówkaSzukasz pomysłu na pyszne ciasto na weekend? Ten wypiek zaskoczy Cię intensywnością smaku. Chrupiącą tartę rustykalną ze śliwkami warto wypróbować zwłaszcza teraz, kiedy na straganach mamy
WiszniówkaTy też możesz zrobić najpyszniejszy na świecie sernik na zimno! Myślisz, że sernik to nie jest wypiek dla Ciebie? Nawet wersja na zimno nigdy za
WiszniówkaDrogie Panie, dzień kobiet powinnyśmy obchodzić każdego dnia! Ponieważ jednak to właśnie dziś przyjdzie do Was ktoś z goździkiem, to i ja nie omieszkam sprezentować czegoś
WiszniówkaAdwokat, truskawki i kwiatki na dzień tatki 🙂 Słodka zapiekanka z likierem i truskawkami może być ciekawą odmianą dla tradycyjnych homogenizowanych serników i truskawek zatopionych w
WiszniówkaBatoniki snickers – do niedawna u nas symbole amerykańskiego dobrobytu. W czasach, kiedy na sklepowych półkach królował wyrób czekoladopodobny, wybrańcy losu otrzymywali w paczkach ze Stanów sinkersy
WiszniówkaTo ciasto powinno właściwie nazywać się ciasto Maja. Dlaczego? Otóż powstało w wyniku radosnej twórczości mojej dziewięcioletniej córki. Osobiście nie przyszłoby mi do głowy, żeby połączyć
WiszniówkaBataty dotychczas mało znane w naszym kraju, ostatnio robią karierę. Dziś można je znaleźć w niemal każdym supermarkecie. Warto poznać je lepiej, bo te słodkie ziemniaki
WiszniówkaSurówka z cykorii do obiadu to prosty pomysł na sałatkę zimą i na przednówku wiosny, gdy bardzo tęsknimy już za świeżymi warzywami. Wybór cykorii czy brukselki
Wiszniówkadzieci w wieku 3-7 lat – od maluszków, przez przedszkolaki, do dzieci w edukacji wczesnoszkolnej. Jesli wasze dzieciaki lubią konie, z pewnością ta książka będzie im się podobać. Jest bardzo ładnie wydana, w twardej oprawie, z bogatymi ilustracjami. Głównymi bohaterkami są przyjaciółki o imionach Pru oraz Abigail oraz ich ukochane konie. Dziewczyny urządzają w sekrecie niezapomniane przyjęcie urodzinowe dla(...)tematyce koni, jednak postanowiłam pokazać ją tutaj razem z wyżej wymienioną, ponieważ zamówione były jako komplet nowości tej samej serii, więc może was również zainteresują. To książka przeznaczona dla dzieci w wieku 3-7 lat – od maluszków, przez przedszkolaki, do dzieci w edukacji wczesnoszkolnej. Jeśli wasze dzieciaki lubią super bohaterów, z pewnością ta książka będzie im się podobać. Jest
Dorota Smakujesezonie świątecznym lubimy angażować dzieci w czynności kuchenne typu: ozdabianie pierniczków. Zabawy jest co niemiara, ale zdradzę Wam sekret: równie dobrze można się bawić, ozdabiając pizzo- choinki warzywami 😉 Zapraszam Was serdecznie do wypróbowania kuchennej, świątecznej zabawy, która może stać się niezłą konkurencją dla ozdabiania pierniczków. Nie mam absolutnie nic do pierniczków poza tym, że … Artykuł Groszkowe choinki, czyli
WiszniówkaPomysł na pyszne i ciekawe danie dla dzieci na kinderbal lub inną imprezę, może wydawać się czasami dużym wyzwaniem. Dzieci to wymagający smakosze i trzeba się czasami mocno na główkować co zaproponować im do zjedzenia. Posiłki dla dzieci na różnego rodzaju uroczystości powinny nie tylko dobrze smakować ale również ciekawie wyglądać, być atrakcją dla uczestników imprezy. Przygotowałam burgery(...)dla dzieci z chrupiącymi chipsami z buraka i cukinii, frytkami z batatów, ośmiorniczkami z parówek z szynki - Henryk Kania i ketchupem z mango. Bułeczki zrobiłam samodzielnie, bo wiadomo, że własnie takie są najlepsze! Miałam dwóch recenzentów tego dania jedenastoletniego Tobiaszka i dziewięcioletnią Zuzankę. Chyba każde dziecko uwielbia parówki i trudno się bez nich obyć, nacięte końcówki sprawiły, że przybrały
SMYKWKUCHNI