Za nami pierwszy odcinek programu tvp abc “Niejadki i inne przypadki”, w którym rozmawialiśmy o wpływie białego cukru na dziecięcy organizm. Kto z Was oglądał? 🙂 Cukier
WiszniówkaW Twojej lodówce zalega nie zjedzona wędlina, którą prawdopodobnie jutro wyrzucisz do kosza? Zatrzymaj się chwilę i pomyśl, czy nie można by jej użyć jeszcze dzisiaj
WiszniówkaBardzo trudno jest upiec smaczny tort, kiedy praktycznie żaden bazowy składnik tradycyjnego ciasta nie jest dozwolony w diecie. Na prośbę mojej koleżanki opracowałam przepis na taki
WiszniówkaZakwas z buraków przydaje się nie tylko do barszczu. To też niesamowity napój, który wspiera układ odpornościowy organizmu. Zobacz, jak zrobić ten prosty eliksir zdrowia. W
WiszniówkaCzekolada na gorąco kojarzy nam się z czymś pysznym i troszkę zakazanym w diecie – przecież ma tyle kalorii. Jednak w dobrze zbilansowanej diecie jest miejsce
WiszniówkaŁazanki z kapustą to danie, które miło wspominam z dzieciństwa. Chcę Wam dziś zaproponować przepis na łazanki w wersji zdrowszej i bardziej kolorowej: z czerwoną kapustą
WiszniówkaDżem z borówek amerykańskich robię na dwa sposoby. W tym wpisie zdradzam, jak najcześciej przygotowuję słodkie przetwory z borówek do słoików . Borówka amerykańska to niezwykle zdrowy
WiszniówkaKoktajl owocowy można robić na miliony sposobów! Najpopularniejszym w naszym kraju koktajlem jest miks truskawek i maślanki. Ja dzisiaj chcę Wam pokazać koktajl owocowy robiony nieco
WiszniówkaSałatka z porów kojarzy mi się ze świętami w domu. Bez względu na to, co świętowaliśmy, na stole centralne miejsce zajmowała właśnie sałatka z porami. Dziś
WiszniówkaCykoria duszona to u nas mało popularna przekąska. Cykorię zwykle jadamy na surowo, w sałatkach. Jednak w tej wersji, podanej z karmelizowanymi orzechami totalnie zaskakuje smakiem
WiszniówkaPieczona brukselka smakuje zupełnie inaczej, niż ta gotowana. Jeśli jeszcze nie próbowaliście jej w tej wersji, to warto się skusić. Dzięki takiej formie przyrządzania wiele osób
WiszniówkaBrukselka i kopytka to duet, które bardzo lubię. Kopytka to moje “comfort food” – kojarzą mi się z dzieciństwem. Brukselki kiedyś nie lubiłam, ale
WiszniówkaCo jeść w lutym? Oto jest pytanie! Zimowa kuchnia w lutym zaprasza wszystkich zmarzniętych na rozgrzewające dania warzywne Bazujemy na warzywach, które w zimie jeszcze rosną
WiszniówkaZimowa zupa z jarmużem to zimowe danie jednogarnkowe, które osobiście uwielbiam! Jest bardzo sycąca, odżywcza i rozgrzewająca. Jarmuż to warzywo, o którym wiemy, że jest zdrowe
WiszniówkaWarzywa i owoce sezonowe w styczniu to głównie produkty z przechowalni, zebranie jesienią. Jednak są też i takie, które w tym czasie nadal rosną w gruncie
Wiszniówka