Piękna pogoda za oknem, momentami niemal letnia, a nie wiosenna. Słonko dodaje energii, czuję się lekko, radośnie, i ma to swoje odzwierciedlenie w diecie. Po długiej zimie już desperacko tęsknię za nowalijkami i gdy tylko coś wpadnie w moje ręce- niecnie wykorzystuję. Na te najlepsze, które dojrzewają w słonku, jeszcze trochę musimy poczekać, ale cieszmy się z tego co jest
PichceniomaniaOdkąd przeszłam na "jakąś tam" dietę, staram się jeść więcej warzyw, owoców, sałatek, dań lżejszych a jednocześnie takich, które zaspokoją mój wilczy apetyt. Niestety- jeść w kółko tego samego nie potrafię, po prostu nudzi mi się i na samą myśl, że mam znowu na śniadanie chrupkie pieczywo z liściem sałaty, chudego białego sera i plastrem pomidora tracę apetyt... Podobnie jest
Kuchnia w czekoladzieKonieczność wyeliminowania wielu produktów z mojej diety zmusiła mnie do poszukiwania nowych smaków. Gdyby jeszcze rok temu ktoś powiedział mi, że będę z wielkim apetytem zajadać kotlety z kaszy jaglanej to bym mu nie uwierzyła. A teraz to są moje ulubione kotlety i co więcej udało mi się namówić na nie mojego męża i moją mamę. Czytaj więcej
Wiem co jemDzisiaj przepis na lasagne z soczewicą. Soczewica zawiera dużo białka i może być alternatywą dla mięsa w diecie. Jest bogata w potas, kwas foliowy i wiele innych składników. Przepis podpatrzony w programie Ugotowani. Dla mięsożerców przepis można wzbogacić o boczek, na którym podsmażamy cebulę i pieczarki. Polecam! Lasagne z soczewicą Składniki: 250g makaronu lasagne
Smak mojej kuchnistosuję mąkę orkiszową nie tylko do przygotowania pieczywa ale także do ciast, naleśników czy ciasta pierogowego. Mąka orkiszowa nie należy do tanich, ale warto ją wprowadzić do swojej diety. U mnie dzisiaj bułki pszenno - orkiszowe. Użyłam mąki orkiszowej pełnoziarnistej, dodałam jogurtu naturalnego, by bułki były bardziej wilgotne i dłużej zachowały świeżość. Dodałam również łyżeczkę przyprawy do chleba (do kupienia
Smak mojej kuchniniż łosoś atlantycki, są bardziej bogate w wapń niż mleko, zawierają więcej żelaza niż szpinak. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, antyoksydantów, potasu, magnezu, fosforu. Warto wprowadzić je do swojej diety. U mnie dzisiaj koktajl z dodatkiem nasion chia, z truskawkami, bananami i mleczkiem kokosowym. Idealny napój na upalne dni kiedy potrzebujemy orzeźwienia. Koktajl najlepiej smakuje mocno schłodzony. Przepis ze Smacznej
Smak mojej kuchnizastąpi dwudaniowy obiad. Sycąca, dodająca energii, rozgrzewająca w chłodniejsze dni. Seler naciowy zawiera wiele cennych dla zdrowia witamin, a przy tym jest niskokaloryczny, dlatego warto włączyć go do swojej diety. Krem z marchewki i selera Składniki na 4 porcje: 3 duże marchewki 1 pietruszka 4 łodygi selera naciowego 1 duży ziemniak 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru
Smak mojej kuchniwysokich walorach smakowych i zdrowotnych. Zawiera dużo białka, witaminy z grupy B, witaminę A i D, minerały takie jak wapń, fosfor czy żelazo oraz tak ważne w naszej diecie kwasy omega-3. Tuńczyk może być przyrządzany na wiele sposobów, może być smażony, grillowany, wędzony, suszony. Może być dodatkiem do wielu potraw: sałatek, zapiekanek, potraw z ryżem lub pizzy. U mnie
Smak mojej kuchnijuż niewiele czasu, a pewnie część z was wciąż szuka inspiracji na słodkości. Wczoraj premierę miał kolejny, czwarty już numer internetowego magazynu z bezcukrowymi inspiracjami Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety . Dziewczyny jak zwykle wykonały mnóstwo pracy i stworzyły zbiór świetnych inspiracji w klimacie świątecznym. W aktualnym numerze znajdziecie też moją propozycję - przepis na lekkie, biszkoptowe ciasto z malinową nutą :) Bardzo
FitKotprzygotowanie, ale takiego, który nie wymaga od nas żadnej aktywności. Ja osobiście jestem zauroczony. Abstrahując od tego, że jest to idealna alternatywa dla osób będących na tej czy innej diecie, to przede wszystkim takie naleśniki są zdecydowanie bardziej pożywne. Dla mnie jako sportowca lubiącego w dodatku podróżować, ich wartości odżywcze oraz praktyczna forma są nieocenione. Osobiście użyłem soczewicy, ale równie
Kryzysowa Książka Kucharskafakturą, mocnym smakiem i wspólnym posiłkiem. Spróbujcie tych cudownie przypieczonych tostów w weekend. Ani to wegańskie, ani paleo – ale chyba pamiętacie, że to nie jest blog dla ludzi na diecie? Chałka drożdżowa – super sprawa, wystarczy pokroić i jeść. Jak zrobi się lekko czerstwa, posmarowana masłem, dżemem czy Nutellą też ‘wchodzi’. A z takiej jednodniowej, która moment swojej świetności już przeżyła
Karo in the Kitchenfamily:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Oto jeden z wielu sposobów na wykorzystanie białka serwatkowego! Nawet " łakomczuchy" mogą być na diecie i nie odmawiać sobie słodkości :) Składniki : -> 30g oleju kokosowego -> 15g masła migdałowego/orzechowego/tahini -> 10g odżywki białkowej -> 1 łyżeczka kakao -> ½ łyżeczki miodu Do dekoracji : jagody, suszone
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Prawdziwe węgierskie leczo jest znacznie inne – różni się sposobem przygotowania oraz składnikami wykorzystanymi do jego przygotowania. Nic nie szkodzi. Postanowiliśmy przygotować leczo wg. naszego przepisu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Do Wielkanocy dwa tygodnie i ciut ciut, pora więc wczuć się w wiosenny klimat :) Na moim blogu oczywiście nie znajdziecie tradycyjnych świątecznych receptur, no chyba że
Chilli Czosnek i Oliwazupie niesamowitego, słodkawego smaku. Zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna. Tym postem zaczynam także serię (mam nadzieję) przepisów w wersji fit i fat. Jak już powszechnie wiadomo przeszłam na dietę. Postanowiłam się odżywiać zdrowiej (chociaż na jakiś czas). Ale odwieczny problem to mój mąż. "Znowu dietetycznie?", "Co to za zupa , nie ma mięsa nie smakuje mi!". Jestem pewna, że niejedna
Pobite gary Barbary