Wyjątkowo lekka i szybka do zrobienia pizza. Co prawda nie smakuje jak typowa włoska pizza, ale jest równie smaczna. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji, to
e-PrzepisyKulinarneSłodkości nigdy dość, więc postanowiłam przygotować sernik z jogurtu oraz liofilizowanych owoców od FRUUP . Zachęcam do upieczenia, bo jego konsystencja jest bardzo delikatna i smaczna! :) Składniki
Truskawkowa FiestaSchab pieczony z nadzieniem Schab pieczony z nadzieniem, ten tu przygotowany wylądował na naszym stole wielkanocnym. Schab pieczony z nadzieniem nie musi być tylko na
Kuchnia na wzgórzuOd dłuższego czasu mieliśmy ochotę na mango. W końcu kupiłam piękny owoc. Nie tylko jest ładny ale bardzo smaczny. Trzeba tylko wybrać ten który jest dojrzały
Smaki EwySkładniki: ziemniaki 1,5 kg, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, czosnek granulowany 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, parmezan starty 20 dag
W Mojej Kuchni LubięNasiona chia, o których wszędzie teraz głośno i które stały się poniekąd modne, to nasiona szałwii hiszpańskiej. Te małe ziarenka mają super moc, są bogate w
Smakowity Blog KulinarnySzybki przepis na pyszną, fit sałatkę, idealną na lunch do pracy. Jeśli sałatkę podzielić na trzy porcje, to jedna ma 263 kcal. Składniki (3 porcje): 5
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: twaróg 40 dag/chudy, maślanka 3/4 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek, rzodkiewka 5 sztuk/większe, szczypiorek 1 pęczek, ząbki czosnku 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2
W Mojej Kuchni LubięChłodnik to zupa (jak wskazuje sama nazwa) podawana na zimno popularna w wielu krajach. Jest idealna na ciepłe dni, świetnie chłodzi, jest zdrowa i możemy ją
CzarnawisienkaNa blogu zawiało ostatnio pustką i chyba już nawet jakieś pajęczyny powiewają w kątach. Wielkie przedświąteczne plany wypiekowe diabli wzięli, przyszło choróbsko, potem poświąteczne lenistwo…
brunetkawkuchniUdka zapiekane pod musztardową pierzynką to pomysł na szybki, weekendowy obiad. Mięso przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Jeżeli lubicie dania przygotowywane w
UgotowaćNa blogu zawiało ostatnio pustką i chyba już nawet jakieś pajęczyny powiewają w kątach. Wielkie przedświąteczne plany wypiekowe diabli wzięli, przyszło choróbsko, potem poświąteczne lenistwo…
brunetkawkuchniWiosna zastukała do naszych okien i od razu przyjemniej się na duszy zrobiło. Jakoś tak lżej :) I od razu lżej zrobiło się na talerzach. Dziś na
W kuchni KatieSkładniki: woda 3 litry, warzywa mrożone 1 opakowanie, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, masło 2 łyżki, śmietana gęsta
W Mojej Kuchni LubięOdkąd córka jest na diecie bezglutenowej i bez laktozy nasze gotowanie weszło w inny wymiar. O ile jeszcze dania obiadowe są w miarę łatwe to z
Bernika - moj kulinarny pamietnik