Dziś mam dla Was przepis na super zdrowe ciasteczka pełne superfood czyli naturalnych składników zawierających mnóstwo wartości odżywczych pozytywnie wpływających na nasze zdrowie. Nasiona chia…
Mienta blogKilka wpisów temu wspominałam, że dostałam zestaw produktów od Proste Historie. Postanowiłam wykonać zupę specjalnie dla bloga i czytelników, aby na prawdę pokazać jakie one są
Truskawkowa FiestaZbliża się wielki tydzień, dla wielu to czas postu szczególnie w Wielki Piątek. Dlatego proponuje upiec na ten dzień dla całej rodziny łososia, w całości z
Bernika - moj kulinarny pamietnikSzybkie i sycące placuszki z kurczakiem i marchewką pieczone w piekarniku. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeden placuszek to 174 kcal. Składniki
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: gorąca woda 400 ml, żelatyna 1 łyżeczka, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, czekolada mleczna 100 gram, kolorowa posypka DELECTA - ile potrzeba, jogurt naturalny 150 gram
W Mojej Kuchni LubięTweetnij Ostatnio stałam się fanką komosy ryżowej (quinoa). Bo quinoa wnosi lekki powiew wiosny do mojej kuchni. Lubię wykorzystywać ją jako bazę do wielokolorowych sałatek warzywnych
MODA NA BIOWczoraj miałam ochotę na zrobienie dodatku z fasolki szparagowej.
Ugotujmy CośDlaczego często przygotowuje omlety? Ponieważ szybko się je robi i za każdym razem można dodać zupełnie inne składniki. Tym razem omlet o smaku szarlotki, ja osobiście
Truskawkowa FiestaSkładniki: bagietka lub 4 kromki chleba 1 awokado 10-12 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwy 1/5 szklanki sosu balsamicznego 1 łyżka brązowego cukru świeża
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: z przepisu z bloga Kwestia Smaku 500-700 g fileta z dorsza 100 g brązowego ryżu 1/2 cukinii 1 pomidor tymianek świeża
Moja Galeria SmakuDziś na .obiad polecam grillowanego pstrąga.Oczywiście nie musi być akurat na dietę ,można go po prostu zrobić ot tak sobie na zwykły obiad.Pstr
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSoczewica to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych. Znana i ceniona na Bliskim Wschodzie była już cztery tysiące lat temu. W starożytnej kuchni greckiej i rzymskiej uchodziła
Smakowity Blog KulinarnyJuż kilka razy wykorzystałam płatki jaglane i za każdym razem byłam z nich zadowolona. Jeśli jest się głodnym i nie ma się pomysłu na posiłek to
Truskawkowa FiestaGdy mamy nadmiar kaszy jaglanej - pozostałość z obiadu (ale można również przygotować kaszę z myślą o budyniu), warto pokusić się o przygotowanie pysznego i
Smaczne ZdroweOstatnio przygotowałam rybę, która w ogóle nam nie posmakowała - niestety była za słabo doprawiona. Było mi żal wyrzucać upieczonych filetów rybnych, dlatego też postanowiłam je do
Ugotować