Młoda kapusta z sadzonym jajkiem i ziemniakami to bardzo proste, ale pyszne połączenie. Najlepszą robi moja babcia. Zgadnijcie od kogo ja się nauczyłam. W moim domu
DietologOkres letni zbliża się wielkimi krokami, już niedługo powoli będą pojawiać się świeże, sezonowe warzywa. I w związku z tym postanowiłam przygotować lekką sałatkę grecką z
Zdrowie na języku :PWielu z Was być może pamięta kanapki z jajecznicą. Dziś niektórym może się to wydać dość dziwne, ale do momentu kiedy nie spróbują tego dania. Szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj mam prosty pomysł na obiad, czyli ciecierzyca, a właściwie bakłażany z ciecierzycą. Bakłażany, przekrojone na 3 równoległe paseczki, uprzednio upieczone w piekarniku. Doprawiłam je do
MODA NA BIOKotlety w tradycyjnej panierce z bułki tartej są smaczne, lecz wolę ich zdrowszą wersję, która w pewien sposób przemyca co poniektóre składniki odżywcze. Jako że mam
Di gotujeOto curry z ciecierzycy, fasolki szparagowej i pomidorów. Danie można z łatwością przygotować latem, gdy mamy sezon na fasolkę i pomidory, ale równie łatwo zimą, korzystając
DietologJarmuż to warzywo o wyrazistym, lekko goryczkowym smaku. Ananas z kolei to aromatyczny, soczysty owoc. Ich połączenie to prawdziwe mistrzostwo świata! Szczególnie dla przeciwników smaku jarmużu
Czynniki pierwszeWiem z doświadczenia, jak łatwo popaść w monotonię i rutynę, pójść po linii najmniejszego oporu, czyli sięgać po łatwiznę, w wersji chleb z serem: zapchać się
MODA NA BIOSuper smaczny, zdrowy, zielony omlet owsiany ze szpinakiem i pomidorem, posypany świeżo posiekanym szczypiorkiem to idealne piątkowe śniadanie. Tym bardziej, jeśli macie dużo weekendowych planów, to
DietologPerełki z tapioki znam doskonale! (Tu macie przykładowe przepisy z ich użyciem - klik .) Ostatnio jednak w moje ręce wpadła tapioka nawodniona, która pozwala w błyskawiczny sposób
Di gotujePrzepis na tradycyjne, polskie kluski ziemniaczane kopytka. Kopytka możemy zrobić z ugotowanych ziemniaków, które zostaną nam z obiadu, ale pyszne wychodzą z ziemniaków wcześniej upieczonych. Kopytka
Dorota SmakujeWiększość z nas ma swoją ulubioną kuchnię, a dla Polaków jest to kuchnia rodzima, bazująca na ziemniakach i dużej ilości warzyw oraz przygotowanych na wiele sposobów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!