dieta - 20142 przepisów (strona:776/1343)

Wysoko-magnezowy krem czekoladowy 158

czyli przyjemne z pożytecznym, gdyż jest to smaczny deser, który w połączeniu z owocami dostarczy Wam wielu witamin i składników mineralnych.         Niedobór magnezu w diecie jest naszym wrogiem, dlatego warto zadbać o wyższą podaż tego pierwiastka w jadłospisie, ze względu na to, że jego deficyt w organizmie wpływa na trudność z koncentracją

Fit-amina
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 163

MARCHEWKOWIEC - bez glutenu, jajek, mleka autorka: garnkofilia | blog: Garnkofilia Ciasto marchewkowo-orzechowe autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera Ciasto marchwiowo - orzechowe inspirowane Wiosną Pięciu Przemian. autorka: Elżbieta Dz | blog: Dieta moja pasja Krem z batatów, marchwi i cukinii autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat 658. Jogurtowe lody bananowo- marchewkowe z tahini, włoskimi, kakaowcem i żurawiną autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 655. Migdałowy chlebek

Weekendy w domu i ogrodzie
Światowy Dzień Soku z Tymbarkiem 130

zdrowie oraz samopoczucie nasze i naszych bliskich. Wszystkie osoby dbające o swoje zdrowie, bądź mające niedobór którejś z witamin, powinny bez wątpienia  wprowadzić soki do swojej codziennej diety." – doradza dietetyk, Anna Różyk. "Zarówno soki owocowe,  jak i warzywne nie zawierają tłuszczów, są za to bogate w łatwo przyswajalne węglowodany. Nie obciążają one naszego układu pokarmowego ani żołądka, dzięki

Kulinarne przygody Gatity
JAJKO SADZONE, JARMUŻ, KALAREPA - ŚNIADANIE 267

jarmużowi, kalarepce? Nie, nie mogłam się oprzeć.       Odkąd zaczęłam studiować i powzięłam sobie za cel zdrowe odżywianie, dodatkowo wprowadzając teraz w życie nieco zmodyfikowaną dietę paleo, zmieniłam stosunek do warzyw i owoców sezonowych. Niegdyś służyły jako surowce do zapraw, teraz - rozkoszuję się nimi, pochłaniając garściami sezonowe propozycje. Albo na surowo, wyjadając z siatki

W kuchni Karmel-itki
Prosta zupa krem brokułowa 231

niestety nie zawierają suloforanu (silnego przeciwutleniacza), ale dzięki potasowi, którego zawierają aż 295mg po ugotowaniu - poprawiają pracę układu krwionośnego i przyspieszają wydalanie nadmiaru sodu (którego mamy nadmiar w naszej diecie). Dodatkowo dzięki Witaminie C, luteinie i witaminie B2 poprawiają stan tkanki łącznej, poprawiają wzrok. Polecane są cukrzykom-mogą zmniejszyć ryzyko wystąpienia problemów z układem sercowo-naczyniowym. Minusy: Mogą powodować wzdęcia

Czarnawisienka
Zupka jarzynowa dla niemowlaka 198

miesiąca życia ** wg. nowego, przyjętego w 2014 roku schematu żywienia niemowląt, dziecku podajemy całe jajko , a nie jak dotąd samo żółtko wraz z wprowadzaniem nowych dań do diety (około 5 -6 miesiąca). Zaczynamy od podawania połowy jajka np. jako dodatek do zupki jarzynowej lub innych dań co drugi dzień (3-4 razy w tygodniu). Nigdy nie dodajemy surowego jajka

Kuchenne aromaty
Kurczak marynowany w sosie arachidowym 171

drodzy kolejna firma nawiązała ze mną współpracę z czego jestem bardzo dumna. Firma o której mowa to Oleofarm  oferująca wysokiej jakości produkty w tym suplementy diety, zdrową żywność a także oleje tłoczone na zimno oraz wiele więcej. Dzisiaj mam dla Was przepis na kurczaka marynowanego w oleju arachidowym firmy Oleofarm. Przyznam szczerze, że po raz pierwszy miałam do czynienia

Krakowskie smaki Ani
Zupa krem z młodego selera 179

genialne warzywo nie dość że jest NISKOKALORYCZNE to na dodatek jest świetnym AFRODYZJAKIEM. Co ciekawe jest w nim dwukrotnie więcej witaminy C niż w cytrynie, znana też jest dieta selerowa która doskonale odtruwa nasz organizm. Zupę doprawimy odrobiną szafranu, szczyptą mielonej kolendry i lubczykiem. Zapraszam na ucztę smaku i aromatu :) Dla 3-4 osób Czas przygotowania 60-70 minut Składniki

Kuchnia PROzdrowotna
Eliksir młodości Hollywood: Koktajl pokrzywa-seler-jabłko 116

pomóc sobie w utrzymaniu np. zdrowych: paznokci, skóry, włosów czy pomóc sobie w ciężkich chwilach odchudzania. Koktajle takie mają dodatkowe witaminy i minerały, które fantastycznie pomogą w naszej diecie. Dlaczego takie składniki: Brak cukru : Koktajl nie zawiera cukru- jest więc nisko kaloryczny i w przeciwieństwie do sklepowych soczków, które faszerowane są cukrem posiadają naturalną słodycz z owoców i warzyw/ Koktajl

KreatywnePiny
Bezglutenowa tarta serowo-rabarbarowa 228

razem na blogu zagości tarta bezglutenowa z rabarbarem. Rabarbar to warzywo polecane osobom na diecie, ponieważ w 100 g ma zaledwie 20 kcal. Ponad to jest źródłem witaminy C, E oraz beta-karotenu, a także potasu, magnezu, fosforu, żelaza i kwasu foliowego. Ograniczać powinni chorzy na reumatyzm i nerki ze względu na obecność szczawianów

Życie na widelcu
Rozkoszna szynka z szynkowara. 141

Mianowicie przyprawa zawiera: czosnek granulat, czosnek grys i dużo czarnego pieprzu. Możecie ją nabyć TUTAJ Do przygotowania tej szynki nie użyłam dodatkowo soli, jednak ja sól bardzo w swojej diecie ograniczyłam i szynka ta wydaje mi się w tej kompozycji przypraw bardzo dobra. Jeśli jednak lubicie sobie dosolić, proponuję użyć 1/3 łyżeczki soli. Potrzebujemy: około 1,3 kg szynki wieprzowej

MamaOskarka
Dietetyczne ciasto kawowo-bananowe (145 kcal) 893

Wiem, że na diecie nie powinno się jeść słodyczy, ale nie mogłabym się bez nich obyć, dlatego staram się przygotowywać niskokaloryczne wersje pysznych ciast. Tym razem zrobiłam ciasto na otrębowym spodzie z mlecznymi warstwami kawową i bananową. Jeśli ciasto podzielimy na 12 kwadracików to jeden będzie miał tylko 145 kcal. Składniki: Spód: 8 łyżki otrębów pszennych 125 ml mały jogurt

e-PrzepisyKulinarne
Beza 185

Po upieczeniu  szarlotki zostają niewykorzystane białka jajek. Nie wyrzucaj, tylko zrób sobie kolejną przyjemność. Bezy mają sporo cukru, ale nie trzeba zjadać wszystkich na raz

Matka Żywicielka
BURGERY Z BATATÓW I KASZY JAGLANEJ 166

Formować kotlety i delikatnie je zgnieść w dłoniach  żeby przybrały formę burgera. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać w bułce z warzywami i sosem ewentualnie przy diecie bezglutenowej jako kotlet z sałatką warzywną

pieprzny smaczek
Sałatka śródziemnomorska z wędzonym łososiem 172

przygotowaniu, nie wymaga ono zbyt wiele czasu, a użyte składniki są łatwo dostępne. Dlatego ta kolorowa i bardzo apetyczna przystawka nada się bardzo dobrze jako zdrowe urozmaicenie naszej diety na co dzień. Z drugiej strony prezentuje się i smakuje tak dobrze, że będzie jak najbardziej właściwa również na bardziej wyszukane, w tym świąteczne okazje.   Sałatka śródziemnomorska z wędzonym łososiem

Kulinarna Pokusa