Mrożony jogurt z czekoladą i truskawkami Ten kwiecień i maj 2021 jest jak w przysłowiu: „kwiecień plecień, bo przeplata trochę zimy, trochę lata” no i dzisiaj
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmangan, selen, potas, wapń, żelazo, cynk. Jeżyny są jednym z najzdrowszych owoców na świecie. Dzięki zawartym w jeżynach antyoksydantach, które są inhibitorami substancji rakotwórczych, są jednym z głównych elementów diety antynowotworowej. Jeżyny zawierają dużo wody, dlatego są owocami niskokalorycznymi. Zalecane są dla osób z anemią ze względu na wysoką zawartość żelaza. Owoc ten wpływa pozytywnie na stan naszych kości
Zdrowy Styl JoannyKluski śląskie z podagrycznikiem Lubicie kluski śląskie? Moja rodzina przepada za ich smakiem a ja lubię je, za ich prostotę przygotowania, minimalizm składników i praktyczność – są
Dorota Smakujespodzie to fantastyczny pomysł na mniej oczywiste wykorzystanie tego pysznego wiosennego przysmaku, jakim jest botwinka. Ten przepis na tartę spodoba się też wszystkim, którzy dbają o zdrową i zbilansowaną dietę – spód do tarty został zrobiony z wykorzystaniem mąki razowej, a w nadzieniu nie znajdziecie ani grama śmietany! Tarta jednak ani trochę nie straciła na tych modyfikacjach – jest nawet
Na-talerzu.plminut pieczemy w temperaturze 200 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno na obiad, kolację czy przekąskę na imprezę. Cukinia to wartościowe warzywo, które powinno wprowadzić się do codziennej diety. Zawiera witaminy A, C, K i z grupy B oraz magnez, potas, żelazo i beta-karoten. Jest lekkostrawna, dzięki czemu odkwasza organizm. Korzystnie wpływa na układ pokarmowy i krążenie. Ma działanie
My Chcemy Jeśćjakieś ulubione, które są u Was numerem jeden? Podzielcie się w komentarzu i zainspirujcie innych rodziców do wzbogacania dziecięcego menu Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Placuszki gruszkowe z serka wiejskiego pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka Pietruszkikaszy to: magnez, żelazo, potas, cynk, fosfor, wapń, żelazo, miedź, kobalt, bor, jod, nikiel, sód. Zawiera bardzo dużo błonnika i białka. Pestki słonecznika wydają się mało wartościowym składnikiem diety, jednak w tych małych ziarenkach kryje się duża ilość składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Jedzenie słonecznika obniża poziom cholesterolu we krwi. Zawarte w pestkach fitosterole zapobiegają miażdżycy, chronią
Zdrowy Styl Joannypokarmowy: 2,8g Ładunek glikemiczny: 6,4g Spróbuj także: klasyczny chlebek bananowy bez dodatku cukru, tarta kokosowa z musem rabarbarowym. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Chlebek bananowo-kokosowy bez jajek pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka PietruszkiMłode ogórki gruntowe same w sobie mają soczysty, słodkawy smak, dlatego tak niewiele im trzeba żeby powstała z nich orzeźwiająca sałatka. To rozwiązanie sprawdzi się także dla osób na diecie redukującej lub lekkostrawnej, ogórki połączone z odrobiną octu jabłkowego są niskokalorycznym rozwiązaniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szwedzka mizeria ogórkowa bez śmietany 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Sałatka
ProstePesto.plludzi do sięgnięcia po książkę. I sama po nią sięgnęłam I powiem wam, że naprawdę mnie zainteresowała. Autor od 30 lat popularyzuje wiedzę z zakresu ziołolecznictwa, apiterapii i zdrowej diety. W tej książce zebrał problemy występujące u ozdrowieńców po przebytej chorobie i korzystając ze swojej wiedzy przygotował naturalne recepty na wspomaganie organizmu w drodze do dobrostanu. Książka ta doradzi
Dorota SmakujeDiety wegańskie, wegetariańskie i roślinne stają się coraz bardziej popularne, a i jedzenie, które się do nich zalicza, jest coraz pyszniejsze! Stopniowe zyskuje nawet uznanie niejednego mięsożercy. Doświadczonych, początkujących i aspirujących roślinożerców (ale mięsożerców też!) zachęcamy do odwiedzenia Browaru Mieszczańskiego - ul. Hubska 44 - we Wrocławiu 22-23 maja. Odbędzie się wtedy festiwal zorganizowany specjalnie dla nich: Vegan StrEAT Festival! Dużo
COOKMAGAZINEsilnych kości i utrzymania zdrowego serca. Rabarbar ma więcej przeciwutleniaczy niż jarmuż. Przeciwutleniacze chronią przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Rabarbar jest niskokaloryczny, bez obaw mogą go jeść osoby na diecie. Witaminy jakie znajdują się w rabarbarze to: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, kwas foliowy. Składniki mineralne to: potas, wapń, fosfor, żelazo, sód, cynk, magnez. Rabarbar zawiera duże
Zdrowy Styl Joannypełni. Młoda kapusta to sezonowe warzywo, które posiada wiele cennych właściwości. Podnosi odporność, korzystnie wpływa na naszą skórę, włosy i paznokcie, dlatego też warto ją wprowadzić do swojej diety. Wielu osobom kapusta kojarzy się z dodatkiem dużej ilości tłuszczów, boczku i innych zasmażek. Jak to moja babcia mówiła, kapusta dużo tłuszczu przyjmie W dzisiejszych czasach już nie jadą się
Przepiski.pl