Nie powiem, że kocham jarmuż miłością bezgraniczną, ale świadoma jego zalet staram się go jak najczęściej przemycać w przeróżnych kombinacjach. Próbowałam robić z niego chipsy, ale
Powiedz dietom nieDzisiaj przepis idealny na drugie śniadanie - pyszne batony, które łączą w sobie słodki i słony smak. Do tego zaspokajają chęć na słodycze i uczucie głodu na
Powiedz dietom nieOto pełna składników odżywczych i błonnika miska, która kolorami nawiązuje do zbliżającej się wielkimi krokami wiosny :) Na obiad lub kolację. Smacznego! Składniki (2 porcje): 2 średnie
Powiedz dietom nieDzisiaj klasyk, czyli połączenie mięty i czekolady. Ciasto składa się ze spodu czekoladowego, z masy serowej (z tofu) barwionej sokiem ze szpinaku i mięty oraz z
Powiedz dietom nieTofu w mojej kuchni wróciło do łask. Na jakiś czas o nim zapomniałam, ale znów się lubimy. Chyba najfajniejsze w nim jest to, że samo w
Powiedz dietom nieKomosę znam i cenię od dawna, dlatego dzisiaj chciałabym przekonać do niej tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować. Komosa ryżowa, czyli quinoa to niesamowicie odżywcza
Powiedz dietom nieDziś trochę inny hummus, bo z fasoli zamiast ciecierzycy. Do tego sporo sypkich dodatków, wyszła więc wersja na bogato. To świetny dodatek do chrupkiego chleba (zawsze
Powiedz dietom nieOdpowiedź na pytanie zadane w tytule wpisu brzmi oczywiście: TAK :) Dlaczego? Po pierwsze są niskokaloryczne (w 100 g mają w zależności od odmiany 30-50
Powiedz dietom nieDzisiaj przepis, do którego zdecydowanie nie potrzeba talentu kulinarnego, ale za to niezbędny jest mocny blender. Najlepiej z funkcją kruszenia lodu, żeby poradził sobie z twardymi
Powiedz dietom nieJakiś czas temu trafiłam w Internecie na ten przepis i po prostu nie mogłam się nim z Wami nie podzielić. Po drobnych modyfikacjach powstał genialny chleb
Powiedz dietom nieAromatyczna, warzywna zupa, która świetnie rozgrzewa w chłodniejszy dzień. Użyłam tu brązowej soczewicy, która jest po prostu czerwoną odmianą niepozbawioną łupinki. Ten rodzaj dość długo się
Powiedz dietom nieKanapki kojarzą się nam się dość nudno - najczęściej bierzemy plaster szynki czy sera, na to pomidor i ogórek. Zdarza się, że zapominamy o jednej z najważniejszych
Powiedz dietom nieDzisiaj przepis na zupełnie inne pączki, przeznaczone dla osób którym znudziły się te tradycyjne z cukierni. Zamiast smażenia mamy pieczenie, zamiast drożdży jest proszek, a jako
Powiedz dietom nieTo, co w awokado najcenniejsze to kwasy tłuszczowe. Niestety mają to do siebie, że ulegają zniszczeniu pod wpływem temperatury. Dlatego ten owoc najlepiej jeść na surowo
Powiedz dietom nieOd dawna miałam ochotę upiec wielkie, czekoladowe ciastka z orzechami. W końcu się zebrałam i o to są ;) Bogate w błonnik, z pysznym posmakiem masła orzechowego
Powiedz dietom nie