Święta już dawno minęły , czas zacząć szykować karnawałowe specjały. Mam jeszcze dla Was jeden przepis. Wcale nie skłamię jak zakwalifikuję go do grona
Dieta moja pasjaJako wielka fanka kokosu pod każdą postacią uważam to ciasto za jedno z najlepszych i najprostszych . Kiedyś było takie wielkie bum na ten rodzaj, pamiętam
Dieta moja pasjaKażdemu czasem zostają niezjedzone bułki, które następnego dnia, albo i później nie mają już swoich amatorów. Warto wtedy użyć fantazji i nadać temu podstarzałemu pieczywu całkiem
Dieta moja pasjaKtóż z nas nie zna smaku pieczonych jabłek ? Mnie najbardziej przypominają dzieciństwo, wtedy to były szare renety. Dziś takowych nie mam, ale nawet inne
Dieta moja pasjaJuż kilka razy publikowałam przepis na pasztet i nie planowałam kolejnego. Jednak plany sobie, a życie a raczej potrzeby "rynku" sobie i musiałam swoje plany zawiesić
Dieta moja pasjaZ racji tego, że jutro tłusty czwartek i wszyscy się prześcigają w coraz to ładniejszych, bardziej wypasionych wypiekach. Ja postanowiłam w tym roku iść na
Dieta moja pasjaNigdy nie mów nigdy, czyli o tym jak mnie wątróbka do siebie przekonała . Są rzeczy których nie lubię w kuchni. I
Dieta moja pasjaKto lubi kokos i wszelakie jego pochodne, pewnie się zastanawiał , a może i próbował stworzyć samemu coś na wzór słodkości ze sklepu. Ja kiedyś podjęłam
Dieta moja pasjaTakie coś to ratunek dla osób lubiących pewne wyroby garmażeryjne, jednak unikają ich z obawy że mogą trafić na takie niespodzianki jak kawałek z sierścią. Ja
Dieta moja pasjaGdybym miała napisać za co lubię makaron, to pierwsze co mi przychodzi na myśl....moc możliwości i szybkość przygotowania. A jak jeszcze w lodówce jest
Dieta moja pasjaTen przepis już kiedyś był na moim blogu, ale to były początki, a więc ani fotografia, ani przekaz nie napawają mnie dumą. Wiem, wiem że z
Dieta moja pasjaNiby większość nazywa ten wypiek chlebkiem, to jakoś do chleba mi on nie pasuje. Zostawmy jednak nazewnictwo i przejdźmy do konkretów. Nasiona to samo
Dieta moja pasjaDziś ukłon w kierunku kuchni austriackiej. Wedle oryginału powinna tu być jeszcze dodana do ciasta bułka. A żeby knedle były knedlami pasuje je nadziać, ale
Dieta moja pasjaOstatnio były gotowane kluski z sosem wiśniowym i sosu trochę zostało, a więc trzeba jakoś go wykorzystać. A że ilość nie była powalająca, postanowiłam ją powiększyć
Dieta moja pasja