desery - 58579 przepisów (strona:1831/3906)

Ugryź to! Magazyn Kulinarny GRYZ #1 240

równie szybko jak my, zakochacie się po uszy. Ze swojej strony słodko zaproszę Was do działu, który mam zaszczyt prowadzić – chyba się już domyślacie jaki, prawda?  Ciasta, słodkości, desery czyli to w czym czuję się jak ryba w wodzie. Czekam na Wasze opinie i namawiam do sięgnięcia po  pierwszy numer wyjątkowego magazynu kulinarnego GRYZ. uGRYŹcie

Słodkie Przyjemności
I... Indyk z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym. 403

Każdy ma czasem dłuższą bądź krótszą fazę na jakieś warzywo, mięso czy... deser. U mnie ostatnio nie może zabraknąć suszonych pomidorów i sera pleśniowego. Dziś proponuję Wam aromatyczną, bazyliową pierś z indyka z właśnie tymi dodatkami. Składniki: 2 x pierś z indyka 4 pomidory suszone 6 kostek sera pleśniowego (resztę użyłam do sałatki) 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz

Kitchens Alphabet
Naleśniki i Naturalny Sos Czekoladowy 259

tylko 14kcal. Do czego może się  przydać ? Ja używam tego sosu do  naleśników , owsianek, ulubionej kaszy manny czy owocowych smoothies... czyli po prostu wszelkiego rodzaju  deserów!    Można z niego też zrobić gorącą czekoladę; wystarczy, że połączymy ok.3-4 łyżek sosu czekoladowego z 200ml gorącego mleka. Zachęcam Was raz jeszcze do wzięcia udziału w Styczniowym Wyzwaniu

Chocolate Stop Tempting
skórka pomarańczowa w cukrze... 264

minuty gotowac mieszając, włożyć do wyparzonego słoiczka i mocno zakręcić przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce - doskonały dodatek do ciast, deserów, kompotu.................SMACZNEGO!!! podobnie można zrobić skórki cytrynowe

W Mojej Kuchni Lubię
Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym 354

Brzoskwiniowy to klasyka wśród wypieków i jedno z popularniejszych owocowych ciast. Puszysty, a zarazem "sypki" biszkopt przełożony masą budyniowo-maślaną i kremem budyniowo-śmietanowym z kawałkami owoców to propozycja deseru, której ciężko się oprzeć szczególnie amatorom brzoskwiń. Tort dość prosty w przygotowaniu, a przepyszny w smaku i z pewnością warto przygotować go w domu.   Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo

Słodka Strona
NOWY ROK, NOWE PLANY 258

kulinarnej; - wydać tomik albo dwa swoich wierszy; - prowadzić własne warsztaty kulinarne; - spędzić noc w pięciogwiazdkowym hotelu we Francji; - zjeść w trzygwiazdkowej restauracji; - wypić szampana z drobinkami złota; - zjeść najdroższy deser świata; - zagrać na koncercie z orkiestrą symfoniczną; - móc gotować z prawdziwą włoską mammą; - wybrać się do Rio na Karnawał; - dostać się na staż w kuchni do trzygwiazdkowej restauracji; Marzenia/plany duże

W kuchni Karmel-itki
Makiełki 277

Makiełki to polski deser i potrawa wigilijna przygotowywana głównie w zachodniej Małopolsce.  Makiełki to tradycyjne danie składające się z "klusek" lub makaronu w postaci kwadracików zwanych potocznie "łazankami" oraz maku z dodatkiem bakalii. Makiełki - Składniki: 500 g makaronu łazanki (domowego lub "kupnego") ok. 450 g bakalii u mnie: 60 g migdałów 60 g orzechów włoskich 50 g daktyli

Słodka Strona
Ciasto bananowe 217

delikatny, maślany miąższ, wyjątkowo  łagodny dla przewodu pokarmowego . Rzadko wywołuje alergię. Jest też  praktyczną i pełną witamin i minerałów przekąską . Banany mogą być też pysznym składnikiem deserów i ciast, dlatego serdecznie polecam moje ciasto bananowe, które jest delikatne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu.  Składniki: 3 dojrzałe banany, 1/3 szklanki oleju rzepakowego, ½ szklanki cukru białego lub brązowego

Moniki Smakołyki
Rurki z kremem 352

lasek wanilii. Krem radzę gotować w rondelku z grubym dnem, żeby go nie przypalić, a ciasto proszę nawijać do 2/3 wysokości foremki, myślę, że lepiej robić większe rurki. Deser lekki, smaczny i trudno mu się oprzeć. Bardzo polecam… (przepis z gazety „Claudia”, ciut zmodyfikowany).   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Bisou oraz Royal Old England

Mała Cukierenka
Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem 1145

light bez soli i majonezu, sól została zastąpiona przyprawami, a majonez został zastąpiony jogurtem naturalnym. Efekt? Faszerowane jajka są smaczne i efektownie się prezentują. Ja Wam zaś polecam dietetyczny deser bez cukru- Pomarańczowa panna cotta . Oba te dietetyczne przepis były polecane w poście zawierającym mix sylwestrowego menu , będą również idealne w okresie karnawału jak i na co dzień. Polecam przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Noworoczny tort szampański 296

nowym roku! Dziś tort upieczony specjalnie na powitanie 2015 - z pysznym kremem szampańskim, który sprawdzi się nie tylko do przełożenia biszkoptu, ale też solo. Piankowa konsystencja sprawia, że deser jest naprawdę lekki, a całość komponuje się obłędnie dobrze :) Biszkopt: 5 jajek szklanka mąki (3/4 pszennej i 1/4 tortowej) szklanka cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem szampański: szklanka szampana

sama złodycz
Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy 236

bakterie pomaga przy bólach zębów zwalcza opryszczkę zmniejsza obrzęki skóry pomaga przy wrzodach, kamieniach nerkowych, bolesnych i nieregularnych miesiączkach, osteoporozie,astmie, niedoborach witamin możesz na jego bazie piec najlepsze desery! zwalcza prostatę i podnosi poziom testosteronu zawiera antyutleniacze , dzięki czemu ma antyrakowe właściwości pomaga w leczeniu reumatyzmu smaruj nim zakatarzone wnętrze nosa pomaga przy infekcjach gardła, chrypce, kaszlu leczy grzybicę

Gotowanie to kochanie
Hot Chocolate Fondants - ciastka czekoladowe na ciepło 228

czekolady i przesiać mąkę. Delikatnie wymieszać wszystko i przełożyć do foremek. Piec 9-10 minut, nie dłużej, gdyż wtedy nie będzie płynnego środka. Minuta dłużej i zamiast płynnego deseru wyjdzie suflet/babeczka. Po wyciągnięciu trzeba odczekać minutkę i albo podawać w foremkach (nie będzie widoczny efekt wypływającego ciasta) albo pewnym ruchem przełożyć na talerz. Podawać na ciepło, najlepiej z miękkimi lodami

Kulinarna rozmowa
Rozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy ryż na mleku 232

macie takie danie, które smakiem i aromatem zabiera Was w podróż do słodkich dni dzieciństwa, choć nie macie wspomnień kosztowania go... ?  To mój ulubiony deser z Wysp Kanaryjskich, chociaż oryginalnie jego przepis pochodzi z Portugalii. Pamiętam jak moja portugalska koleżanka - animatorka zajadała się nim na śniadanie. Nawet zimny, rozpływa się w ustach, JEST TAKI MIĘCIUTKI! Wygląda trochę jak papka

Gotowanie to kochanie
Sos żurawinowy i odliczanie do Świąt 246

będziecie chcieli wmieszać go w wieloskładnikowy sos, nie dodawajcie już cukru- sos żurawinowy jest już bardzo słodki sam w sobie. Na pewno świetnie też sprawdzi się z różnego rodzaju deserami - zróbcie go, skosztujcie i puśćcie wodze wyobraźni - z czym Wam się kojarzy? W jakich świątecznych specjałach Waszej rodziny sprawdziłby się doskonale? Bawcie się, szukajcie nowych rozwiązań, połączeń smakowych... Sprawcie

Gotowanie to kochanie

Proponowane wyszukiwania