desery - 58579 przepisów (strona:1830/3906)

Babeczki z karmelizowanym jabłkiem 207

drobna odmiana i dlatego dziś mam coś podobnego, choć w wersji mini, babeczki z kruchego ciasta z karmelizowanymi jabłkami, podawane z bitą śmietaną i kawałkami orzechów. Prawda, że taki deser pasuje na każda okazję? :) Składniki: 400 g mąki pszennej 120 g cukru brązowego 4 żółtka  Jajko 120 g masła Łyżka ekstraktu cynamonowego 6 jabłek 3 łyżki cukru

Słodkie Przyjemności
Biszkopt makowy 256

zjedliście pączków? Ja 5, łatwo poszło, bo nie były za duże, posypane cukrem pudrem i bez nadzienia - moje ulubione. Ale teraz już basta, czas się za siebie wziąć. Desery lekkie i proste, dużo ruchu, mniej siedzenia w domu - ciekawe co z tego wyjdzie :) Nie bójcie się, przepisy na słodkości będą się ciągle pojawiać - i tak na co dzień

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka bananowo-czekoladowe 190

popcorn zjem od wielkiego dzwonu, to samo z żelkami czy inną chemią. Sklepowych ciastek nie kupuję - robię własne i jem z 3 razy w tygodniu na dzień jako deser po smacznym obiedzie jako 'dopełnienie'. Zauważyłam również, że jedzenie małych posiłków (do 250 g), ale częściej, naprawdę daje fajne rezultaty, choć na początku jest widoczny minus - ciągle myślisz o jedzeniu

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa babka bez jajek 405

owocami Smacznego! sos czekoladowy: Masło, cukier puder i mleko rozpuszczamy w rondelku, gdy składniki się połączą dodajemy kakao i mieszamy intensywnie. Sos możemy wykorzystać jako dodatek do ciast i deserów

Słodkie Przyjemności
Deser truskawkowy z lodami 177

totalnie owocowo. Krótko, bo w tym przepisie nie potrzeba zbędnych słów. Smacznie, bo kto z Was nie lubi truskawek. Kolorowo, bo w końcu prawdziwa, słoneczna wiosna. Zapraszam na deser truskawkowy z lodami! Składniki na 2 porcję: 5-6 kostek lodu  400 g świeżych truskawek lody w ulubionym smaku - najlepiej waniliowe lub truskawkowe Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy kostki lodu

Słodkie Przyjemności
Krem z koglu-moglu z truskawkami 194

początku korzystałam z zagranicznego importu, jednak nareszcie mogę bez ograniczeń zajadać się polskimi owocami. No może są pewne ograniczenia finansowe, ale wiecie o co chodzi! Dziś szybki weekendowy deser, idealny po sytym, rodzinnym obiedzie. Lekki, soczysty i mało słodki, choć głównym składnikiem jest kogiel mogiel. Koniecznie wypróbujcie przepis, bo na pewno nie pożałujecie! Składniki : 4 żółtka 50 g cukru

Słodkie Przyjemności
Tarta jagodowa 261

jest sezon czy nie, jagody jeść lubię w każdej postaci. Babeczki, drożdżówki, ciasta, pierogi czy desery. Zawsze chętnie przygotuję coś z ich dodatkiem. Choć przyznam szczerze, że z mrożonymi to już nie to samo.. Dlatego gdy jest sezon, powinniśmy korzystać z nich tak często jak to tylko jest możliwe. Nie mówię, żeby codziennie lepić pierogi z jagodami, bo chyba

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z domowym twarogiem i malinami 223

wypiek ten jest banalny jest jak najbardziej trafny. Ale czasem coś co jest bardzo proste, jest również jednocześnie bardzo smaczne, dlatego zachęcam Was do przygotowania ich na niedzielny deser, albo popołudniową słodkość po pracy. Domowy twaróg jest tu dodatkowym atutem, jednak jeżeli nie macie czasu na jego przygotowanie ( np. za godzinę mają być u Was znajomi) możecie wykorzystać wiejski

Słodkie Przyjemności
Tarta malinowa z kremem patissiere 292

Ostatni eksperyment z kremem patissier wyszedł tak świetnie, że postanowiłam przygotować z nim kilka deserów. Pierwszy z nich zaprezentuję Wam już dziś. Jest to krucha tarta - na cieniutkim cieście - z dżemem porzeczkowym, kremem malinowo-kokosowym i świeżymi malinami. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, jednak należy pamiętać, że w momencie gdy krem ma się ostudzić trzeba czekać aż to nastąpi

Słodkie Przyjemności
30 spotkanie warszawskich blogerów kulinarnych 208

częstujemy resztę biesiadujących.  Spotkanie tak jak wcześniej wspomniałam miało formę pikniku, mieliśmy możliwość wypróbowania nie tylko zimnych przystawek, ale i ciepłych, grillowanych mięs. Nie obyło się również bez deserów i pysznego, orzeźwiającego picia – o czym za chwilę opowiem więcej. Tym razem naprawdę było w czym wybierać! Choć trudno wymienić wszystkie potrawy które pojawiły się na pikniku, to podejmę wyzwanie

Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.2 - Kraków i Zakopane 232

dużych porcji - tak przynajmniej to wyglądało, w połowie jedzenie byłam już całkowicie zapchana.       Choć przyznać muszę, że jeszcze w czasie jedzenia obiadu, nastawiłam się na deser, jednak już nie w Kaszy, a w lokalu obok - w kawiarni u Żarneckich, gdzie wielkość gałki jak i połączenie smakowe zależy tylko od nas. Lody wyrabiane są bez ulepszaczy

Słodkie Przyjemności
Galette malinowe z gruszką 265

szybki przepis na ciasto, że ja - mimo nowej pełnoetatowej pracy, miałam możliwość przygotowania w mniej niż 15 minut + pieczenie - chyba warto poświecić taką chwilę na przygotowanie domowego deseru? Zapraszam na galette malinowe z gruszką. Składniki : 120 g masła 80 g cukru 250 g mąki 2 jajka 3 gruszki 2 jabłka szklanka malin łyżeczka cukru łyżeczka miodu Sposób przygotowania

Słodkie Przyjemności
Placki z gruszkami 220

tradycyjne placuszki z gruszkami, choć tak naprawdę można wykorzystać do nich inne, ulubione owoce. Świetnie nadają się na śniadanie, ale ja zazwyczaj przygotowuje je sobie jako przekąskę lub deser. A jak jest u Was? Częstujcie się! Składniki : 2,5 szklanki mąki łyżeczka proszku po pieczenia 400 ml kefiru 2 jajka łyżeczka ekstraktu waniliowego 5 gruszek Sposób przygotowania: Do miseczki witamy

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z cynamonową bezą 207

pozostało jeszcze sporo czasu, to nic nie stoi nam na drodze aby korzystać z panującej w koło atmosfery i wieczorami tworzyć przyjemny nastrój z gorącą czekoladą i korzennymi smakami deserów. Zapach cynamonu zimą to warunek konieczny - przynajmniej w moim domu. Dlatego aby Was zainspirować zaproszę dziś na tartaletki z cynamonową bezą i ciągnącym się koglem moglem. Polane sosem żurawinowym wprawiają

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z sosem żurawinowym 265

się z nimi nie zgadzam. W smaku przypomina trochę czerwone porzeczki, jest równie kwaśna, ale jednak z wyczuwalną słodyczą. Odpowiednio przygotowane owoce żurawiny nadają się idealnie do ciast i deserów. Dziś zaprezentuję Wam tartaletki z jej dodatkiem. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu! Przepis na 12 szt. Składniki : 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru pół porcji sosu

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania