deser - 61894 przepisów (strona:942/4127)

#Inspiracje - Moja Mama 176

Dziś wpis o osobie, która nauczyła mnie właściwie wszystkiego, co związane z kuchnią i pozwoliła mi rozwijać moją pasję - Mama. <3 Moja mama nie jest

Cooking Monster
Jajecznica w tortilli 213

Uwielbiam tradycyjną jajecznicę, jednak czasami urozmaicam ją na różne sposoby i przez różne dodatki. Dzisiaj w wersji kanapkowej tortilli.  Przygotuj swoją kanapkę i jedz śniadanie

Niezły Młynek
SORBET ARBUZOWY Z BRANDY I MIĘTĄ – pyszne! 150

wyczekuję arbuzowego sezonu! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, orzeźwiający sorbet arbuzowy z dodatkiem brandy i świeżej mięty. Jest świetnym pomysłem zarówno na upalne popołudnie, jak i imprezowy deser. Gwarantuję, że wszyscy będą oblizywać się ze smakiem! Ps. wersja bez alkoholu oczywiście również się uda – idealna dla dzieciaków! SKŁADNIKI: * miąższ z arbuza – 300 g * świeża mięta

Ostra na Słodko
Orkiszowo- migdałowe clafoutis z truskawkami 111

przepyszne clafoutis z truskawkami na bazie mąki orkiszowej oraz mąki migdałowej z dodatkiem roślinnego mleka migdałowego to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy lubią lekkie i orzeźwiające desery z dużą ilością owoców. Standardowo do Clafoutis używa się czereśni lub wiśni, nie mniej jednak uważam, że truskawkami sprawdzają się tutaj równie dobrze. Deser, dzięki użytej mące orkiszowej i migdałowej

Mango Papaja
Kremówka z Toffi (Kremówkowa Krówka) 469

bardziej popularnych i lubianych ciastek składających się z dwóch płatów ciasta francuskiego przełożonego aksamitnym kremem budyniowym. Kremówk a z poniższego przepisu łączy cechy klasycznego ciastka z delikatnym akcentem toffi - deser idealny d la wi elbicieli krówek i masy kajmakowej. Ciasto francuskie, aksamitna, budyniowa masa z n utą toffi, bita śmietana, masa krówkowa, a wszystko posypane świeżo siekanymi orzechami włoskim(...)wszystko to składa się na wyśmienite cias to , które doskonale sprawdz i się jako przepyszny, niedzielny deser. Kremówka z Tof fi (Kremówk owa Krówka ) -  Składniki: 2 arkusze gotowego ciasta francuskiego (domowego lub "kupnego") (po ok. 250 g) Masa Budyniowa: 1000 ml mleka 2 budynie o smaku toffi      2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru

Słodka Strona
Krem kukurydziany z wołowymi pulpecikami 192

Pikantny i o pięknym kolorze krem kukurydziany podałam z wołowo-kukurydzianymi pulpecikami, śmietanką i rumianymi pieczarkami. Wbrew pozorom, słodycz zupki nie jest aż tak intensywna i

Kuchnia w czekoladzie
Kopytka 170

Szczerze powiedziawszy długo zastanawiałam się czy wstawić tak banalny przepis :) Stwierdziłam jednak, że ludzie szukają różnych rzeczy i nawet ten może komuś się przydać. Kopytka są

Kuchnia w czekoladzie
Nalewka truskawkowa – rosolio di fragole 380

Ponieważ sezon truskawkowy w pełni, to w mojej kuchni słowo truskawka odmieniane jest na każdy możliwy sposób. Były i ciasta i desery wszelkiego rodzaju i pierogi. Naszedł czas na coś innego. Dzisiaj zapraszam na nalewkę truskawkową. O jej smaku napiszę dopiero za kilka dni, ale bardzo mnie on ciekawi. Przepis zaczerpnięty od niezawodnego Krakowskiego Makaroniarza , które poznałam dzięki Kukbukowi(...)dodajemy pieprz. Zlewamy nalewkę przez gazę do butelek/karafek. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-truskawkowa-rosolio-di-fragole/ BosowKuchni Artykuł Nalewka truskawkowa – rosolio di fragole pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kaszomaniak i KONKURS 191

jesteście kaszomaniakami??? Ja doszłam do wniosku, że jestem. Bez kaszy nie wyobrażam sobie przygotowywania sałatek i dań głównych a od niedawna także deserów. Na temat kasz powstało wiele książek, w które się zresztą zaopatrzyłam. Nie raz wspominałam tu o "Kipi Kasza" czy ostatnio o "Ziarnie" Dominiki Wójciak. Książka, o której Wam dzisiaj napiszę jest od nich troszkę inna ale równie(...)miękką okładkę. A co książka oferuje nam w środku? Autorka, Wanda Jackowska, podzieliła książkę intrygująco i zaskakująco. Nie znajdziecie tu działu o śniadaniach, obiadach i deserach ani o zupach. Nie będzie podziału wg sezonowości warzyw ani trudności przygotowania. Za to mamy tu obszerny wstęp na temat różnistych kasz a po wstępie zaskakują rozdziały na temat bulionów i sosów

Dzieje kuchennej Wiewióry
Dżem truskawkowy z wanilią 190

Truskawki już powoli znikają z bazarów i sklepów, więc to ostatnia szansa, by zrobić ten pyszny dżem.   Moja mama zawsze robiła domowy dżem - truskawkowy, agrestowy

Cooking Monster
Szarlotka sypana 541

Szarlotka sypana to chyba najprostsza szarlotka jaką znam. Nie trzeba nic zagniatać ani ubijać i nie dodaje się jajek, co może dziwić. Wystarczy wyłożyć na przemian

Oryginalny smak
Sałatka Caprese + film 133

Kolejna sałatka z rodzaju moich ulubionych, tym razem klasyczna, włoska Caprese z pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, którą często przyrządzam, żeby

Smakowite Dania
TARTA Z RABARBAREM I BEZĄ 168

SKŁADNIKI: (tortownica 22 cm) Ciasto: 30 dkg mąki 10 dkg masła szklanka cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 2 żółtka Farsz: 4 duże

RAROSSA
Polędwiczki miodowo-musztardowe 426

Połączenie miodu z musztardą jest jednym z moich ulubionych. Kurczak w takiej marynacie wychodzi naprawdę wspaniały, dlatego postanowiłem poeksperymentować i zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie na

Kuchnia Łukasza