przekładana kremem, czyżby bita śmietana? wchodzę w to! a tu niespodzianka, Adam (na codzień kucharz) na swoim blogu pokazuje tylko dania roślinne. Nie mogłam wyjść z podziwu przeglądając kolejne desery, bo to jest naprawdę majstersztyk ;) Do tego jest tu jeszcze jedna rzecz, którą uwielbiam: zdjęcia krok po kroku jak to wszystko się dzieje! http://naturanatalerzu.pl/rolada-kakaowo-waniliowa-bez-pieczenia/ Następny fantastyczny blog, który(...)historię i czyta się to strona po stronie jak dobrą książkę. Nie będę zdradzać Wam zakończenia, zobaczcie sami :) http://www.food2.pl/2016/02/Bezowa-Korona-Z-Kremem-Pomaranczowym.html i jeszcze… czym byłby deser bez dobrej kawy? Przynajmniej u mnie to zawsze idzie w parze :) Nie jestem specjalistą, ale znam kogoś kto jest :) Do Marcina zaglądam regularnie, żeby się dokształcić, z niecierpliwością czekam na moment, kiedy
CiastkozercyTo nasza pierwsze Święta Wielkanocne na blogu i postaramy się, aby do tego czasu, pojawiło się kilka przepisów na ten szczególny czas. Zaczynamy od baby, która
Ania i Marcin gotująDzisiaj na obiad polecam zapiekankę z kalafiora. Jak zapytałam się znajomych co najczęściej robią na obiad z kalafiora to padły tylko dwie odpowiedzi- pierwsza: na parze
Niezły Młynekostatkową sobotę miałam okazję jeść pyszne tiramisu cytrynowe. Ja na ogół przygotowywałam ten pyszny deser z likierem migdałowym Amaretto, ale muszę powiedzieć, że deser p. Heleny też powala smakiem. Jest naprawdę super-polecam! Zdjęcie może nie najlepsze, ale wszyscy szybko się wzięli za niego i nie zdążyłam! SKŁADNIKI: 1 paczka biszkoptów SAN (paluszki ) 1 pudełko Mascarpone
Kuchnia BeatyTo klasyczna grzanka pochodząca z Włoch, a dokładnie z Toskanii. Idealna przekąska na spotkanie towarzyskie, bądź wieczór we dwoje. Choć jej pierwowzór, to jedynie chleb zapiekany
Ania i Marcin gotująW końcu udało się powrócić do świata "żywych". Wczoraj odebrałam komputer, ale przyznaję bez bicia, że z nowym windowsem będę się dopiero musieć zaprzyjaźnić, bo póki
Kuchnia w czekoladzieDelikatny biszkopt, z masą z bitej śmietany i kajmaku. SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt idealny : 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
RAROSSAjest że przygotowując jeden przepis, wykorzystuje lub łączę go w następnym. I tak właśnie stało w przypadku tego koktajlu. Wystarczy trochę ciastek, jogurtu i gotowe. Smaczny, szybki deser. S kładniki: 400 ml smoothie z tego przepisu (zimnego) 350 g jogurtu greckiego 100 ciastek owsianych 100 g borówek lub innych owoców 2 łyżeczki żelatyny Wierzch jogurt naturalny (opcjonalnie(...)zalać odrobiną zimnej wody, następnie odczekać aż napęczniej, wlać kilka łyżek wrzątku i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Gdy lekko przestygnie połowę dodać do jogurtu i wymieszać. Wlać do pucharków. Deser schować do lodówki na 15 minut. Następnie pozostałą część żelatyny dodać do koktajlu, wymieszać. Następnie wlać do pucharków. Odłożyć na 15 minut do lodówki. Gdy masa stężeję polać jogurtem posypać
Delicious Titbitsskładniki na spód: 100g herbatników kakaowych 30 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy masło i mieszamy. Następnie rozkładamy do 6 szklaneczek. składniki na masę
Domowy Smak JedzeniaKochani jesteście moim natchnieniem do gotowania. Mam nadzieję, że Ja jestem Waszym. Proszę o wsparcie w konkursie Blog Roku 2015 Wyślijcie SMS treści
Niezły MłynekJak byłam mała, kotlety jajeczne kojarzyły mi się ze stołówka szkolną. W moim domu, mama ich nigdy nie przygotowywała. Tak naprawdę, zdarzyło mi się zjeść takiego
Niezły Młynekwyszłam w trakcie pracy, na 3 minuty, policzyć do 10 i uspokoić swoje nerwy, obdarzyła mnie śniegowymi grudkami spadającymi z nieba. No i jak tu się odstresować? Oczywiście deserem. SKŁADNIKI: 400 ml mleka 1/3 szkl tapioki 1 łyżka syropu klonowego 3-4 kostki czekolady (u mnie gorzka z pomarańczą) banan truskawki A jak to zrobić: W rondelku z grubym dnem(...)przykrywką i gotować całość około 20 - 25 minut. Od czasu do czasu energicznie mieszając, aby pudding nie przywarł do dna. Gdy kuleczki tapioki zrobią się przezroczyste, oznacza to, że deser jest prawie gotowy. Na koniec dodać kawałki czekolady i energicznie wymieszać łyżką. Przełożyć do pucharków i udekorować plastrami banana i truskawkami. Można użyć innych ulubionych owoców
Kuchnia w opałachPyszne i banalnie proste danie. Wystarczy wcześniej wszystko przygotować. Pokroić warzywa i mięso, a makaron ugotować. Potem to już z górki Usmażyć w woku lub dużej
Oryginalny smakDzisiaj prezentuję Wam przepis na pyszne i efektowne ciasto z bakaliami i kremem budyniowym. Ciasto jest doskonałe na każdą okazję. To idealny deser do kawy lub herbatki. Warto je przygotować. SKŁADNIKI: Ciasto: 350g mąki, 250g margaryny, 4 żółka, 100g cukru, 1 łyżka śmietany 18%, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Pianka: 1 słoiczek Powideł Strzeleckich , 200g bakalii (orzechy, rodzynki, kokos(...)świeżym powietrzu. Smażenie odbywa się raz w roku, w okresie od września do października. Powidła w swoim składzie nie zawierają cukru. Można je wykorzystać do przygotowania ciast, ciastek, deserów lub po prostu zjeść np. na kanapce. Powidła Strzeleckie to jedne z najlepszych powideł jakie kiedykolwiek jadłam. Kiedy je spróbowałam od razu zachwyciły mnie swoim smakiem. Są doskonale wysmażone i idealnie
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj bardzo fajna propozycja obiadowa. Uwielbiam tarty, szybkie w wykonaniu i za każdym razem inne. Jakich dodatków byście nie użyli to i tak będzie ekstra. Mój
Niezły Młynek