deser - 61894 przepisów (strona:566/4127)

Tarta z pomidorami i serkiem 159

Tarta wegetariańska w wersji fit! Przygotowana na spodzie z ciasta francuskiego, ze świeżymi pomidorami i cebulą czerwoną oraz dodatkiem naturalnego serka Bieluch. Mega prosty i szybki

Kuchnia MagdaLeny
Syrop z Orzechów i Miodu – Na Odporność i Dolegliwości Żołądkowe 113

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Syrop z orzechów to domowe lekarstwo na różnego rodzaju dolegliwości. Wspomaga naszą odporność, pomaga w przypadku problemów żołądkowych, a także stabilizuje prace tarczycy

Przepiski.pl
Farsz do Pierogów z Przepisu Babci 107

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi ruskie to bardzo popularne danie na Ukrainie, ale także u nas w Polsce. Z pewnością każdy z Was pamięta pyszne domowe pierogi

Przepiski.pl
Surówka z pora i jabłka. 208

Surówka z porów z dodatkiem jabłka. To chyba jedna z moich ulubionych surówek z dzieciństwa. Mama robiła nam taką surówkę z dodatkiem gęstej śmietany. Jeśli lubicie

To co lubię - gotuję i polecam
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 110

Pyszne, warstwowe ciasto budyniowe o smaku czekoladowo-orzechowym, przygotowane na herbatnikach - bez pieczenia. Składa się ono z herbatników przełożonych czekoladową masą budyniową z orzechami laskowymi oraz

Kuchnia MagdaLeny
Ciemne ciasto bananowe 101

Dla wszystkich miłośników bananów i ciasta czekoladowego powstało ciemne ciasto bananowe. Intensywny aromat, doskonały smak i długo utrzymująca się świeżość to zalety tego ciasta Składniki: 2

Słodki sentyment
Burrito – pikantna meksykańska tortilla 91

Burrito to najprostsze i najsmaczniejsze danie z Meksyku. Pikantne i rozgrzewające jest idealną potrawą na chłodniejsze dni. Historia burrito zaczęła się podczas rewolucji meksykańskiej na początku

smakowitehistorie.com
Ciasto krówka budyniowa na biszkopcie 153

Przepis na przepyszne ciasto biszkoptowe z masą krówkową. Blaty biszkoptu przełożone są masą budyniową z dodatkiem bitej śmietany a całość posmarowana masą krówkową i posypana płatkami

Słodki Blog
Hamburger XXL 171

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hamburger to typowe danie typu fast food, które bardzo często przygotowujemy w swoich domach. Z pewnością wiele z Was korzystało z naszego przepisu

Przepiski.pl
TORT AJERKONIAKOWY 96

  Tort w starym stylu z kremem budyniowym z dodatkiem ajerkoniaku SKŁADNIKI BISZKOPT: (tortownica 22cm)   5 jajek ¾szklanka cukru ¾szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki

RAROSSA
Tagliatelle z kurczakiem i prawdziwkami na patelni WOLL 136

Dzisiaj przygotowaliśmy coś zupełnie innego niż zwykle. Nie będzie to sam przepis, bo w głównej mierze skupimy swoją uwagę na nowym cudeńku, które dotarło do nas

Związek na patelni
Pieczone ziemniaki z ziołami 128

Pieczone ziemniaki to bardzo proste danie, które robi się właściwie samo. Jest świetnym dodatkiem do potraw albo samodzielną przekąską. Pieczone ziemniaki są zdrowsze i mniej

smakowitehistorie.com
Przepis na leczo z kiełbasą 103

Przepis na leczo z kiełbasą Szybkie i proste leczo z kiełbasą. Przepis na leczo z kiełbasą jest naprawdę banalnie prosty. Wystarczy kilka podstawowych składników - pomidory, papryka

Cztery Fajery
Sałatka meksykańska + film 139

Sałatka meksykańska to ekspresowa przekąska idealna dla zabieganych osób, które nie mają czasu na pichcenie w kuchni. Jest wyjątkowo smaczna i niezwykle łatwa w przygotowaniu, sprawdzi

Smakowite Dania
Przepis na tradycyjne ciasto czekoladowe – niezawodna klasyka 161

Zbliża się weekend, zapowiedzieli się goście, a Ty chcesz przygotować pyszny, domowy deser? Postaw na prosty i sprawdzony wypiek: brownie, czyli tradycyjne ciasto czekoladowe. To przekąska, która zniknie ze stołu w ekspresowym tempie, a co najważniejsze, pozostawi po sobie miłe wspomnienia. Jak je przygotować? Co jest potrzebne, aby powstało tradycyjne brownie? Podstawowy zestaw składników jest bardzo prosty: mąka, jajka, masło(...)mleka oraz dobrej klasy jajek. Pamiętaj też, że tym, co decyduje o ostatecznym smaku brownie jest jego koronny składnik: to oczywiście czekolada oraz kakao. Ich intensywny aromat definiuje ten deser i nadaje mu charakteru. Dlatego w tym zakresie nie idź na kompromisy i nie zapominaj: im więcej kakao i czekolady tym lepiej! A co, jeśli zechcesz urozmaicić smak brownie? Dobrym

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne