Faszerowane ziemniaki 153Weekend zapowiada nam się grillowo, dlatego zapraszam Was na faszerowane ziemniaki, które możecie zrobić zarówno na grillu jak i w piekarniku. Mimo wszystko pogodnego i słonecznego
To co lubię - gotuję i polecam
Ogórki w zalewie musztardowej 136Ostatnio kilka razy już słyszałam same pozytywne opinie o ogórkach w zalewie musztardowej, dlatego i ja postanowiłam zrobić w tym roku. Przepis sprawdzony dlatego dzielę się
To co lubię - gotuję i polecam
Fasolka po bretońsku 145Jesienią i zimą mamy ochotę na zupełnie inne smaki, w ten weekend akurat była to fasolka po bretońsku. Na targach i bazarkach pojawiła się piękna
To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka śledziowa z brokułami 155Jak już kiedyś pisałam uwielbiam śledzie, dlatego dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na pyszną śledziową sałatkę. Tym razem wersja z brokułami, ogórkiem kiszonym i kukurydzą
To co lubię - gotuję i polecam
Naleśniki z jagodami 136Szaleństwa naleśnikowego ciąg dalszy. Dzisiaj wersja letnia z jagodami, teraz możemy użyć mrożonych. Robimy je podobnie jak naleśniki z serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Naleśniki z
To co lubię - gotuję i polecam
Naleśniki z serem 144Każdy chyba umie usmażyć naleśniki, przepisów również jest wiele. Przygotowałam dziś dla Was naleśniki, które robiła moja babcia – są pyszne, jedyne i niepowtarzalne. Niezmiennie przypominają mi
To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z łososiem 147Dzisiaj propozycja obiadowa. Samo ciasto możemy zrobić i upiec dzień wcześniej. Drugiego dnia dokładamy sam farsz, zapiekamy i smaczny, zdrowy obiad mamy gotowy. Spróbujcie. Pamiętajcie tylko
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z jabłkami II 129Dzisiaj przepis na ciasto z jabłkami. Jeśli tak jak ja lubicie smak i zapach pieczonych jabłek z cynamonem, to z pewnością będzie Wam smakowało. Ciasto robi
To co lubię - gotuję i polecam
Pasta paprykowa – ketchup 155Dzisiaj proponuję Wam pastę z papryki. Idealnie nadaje się do różnych mięs, wędlin, kanapek. Pasuje również do makaronów. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce. Teraz
To co lubię - gotuję i polecam
Tarta jeżynowa 155W ten pochmurny, deszczowy dzień zapraszam na pyszną słoneczną tartę. Lekka i delikatna, musicie spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta jeżynowa Składniki 250 g ciasteczek ( ja
To co lubię - gotuję i polecam
Suszone pomidory 134Zjawiskowe, suszone pomidory to idealna przekąska i pyszny dodatek do różnych mięs, kanapek, sałatek. Przygotowanie ich jest bardzo proste, a zapach jaki unosi się podczas przygotowania
To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na zimno 183W końcu udało mi się znaleźć idealny przepis na sernik na zimno. Lekki, delikatny, pamiętajmy tylko żeby użyć sera dobrego gatunku (czytajmy skład). Zapraszam do wypróbowania
To co lubię - gotuję i polecam
Papryka faszerowana 164Papryka faszerowana, szybka wersja gołąbków – farsz taki sam. Najlepiej ją zrobić teraz kiedy paprykę mamy świeżą i pachnącą słońcem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka faszerowana Składniki
To co lubię - gotuję i polecam
Ogórki konserwowe 136Ostatnia propozycja w tym roku jeśli chodzi o przetwory z ogórkami w roli głównej. Dzisiaj przepis na ogórki konserwowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ogórki konserwowe Składniki
To co lubię - gotuję i polecam
Bitki wołowe 134Dzisiaj propozycja na obiad, uwielbiam wołowinę, właściwie cała rodzina bardzo ją lubi. Robię ją z różnymi dodatkami i z każdym smakuje idealnie. Może być z ziemniakami
To co lubię - gotuję i polecam