Zupa kalafiorowa 143Uwielbiam zupy , najbardziej te z dużą ilością warzyw. Dzisiaj zupa kalafiorowa, warzywa z uprawy ekologicznej (jeśli mamy taką możliwość) więc mam pewność, że nie jest z
To co lubię - gotuję i polecam
Śledzie z curry 140Śledzie jemy przez cały rok, ja osobiście najbardziej lubię te w śmietanie z dodatkiem jabłka, ale dzisiaj zapraszam Was na śledzie z curry. Dla tych którzy
To co lubię - gotuję i polecam
Szparagi zapiekane z szynką parmeńską i parmezanem 139Sezon na szparagi trwa wyjątkowo krótko więc warto wykorzystać ten czas maksymalnie. Szparagi polubiłam całkiem niedawno 2-3 lata temu i żałuję że tak późno. Przepis
To co lubię - gotuję i polecam
Baileys homemade 136W oczekiwaniu na cieplejsze i mniej wietrzne dni możemy poprawić sobie nastrój chociaż na chwilę pijąc kieliszek domowego Baileysa. …. ten opis przygotowałam wczoraj. A dzisiaj
To co lubię - gotuję i polecam
Kapuśniak 155Ponieważ wiosna w tym roku wyjątkowo nie rozpieszcza nas wysokimi temperaturami, dlatego ciągle mam ochotę na potrawy, które dodają mi energii. Mimo szczerych chęci za zimno
To co lubię - gotuję i polecam
Jaja eklery 145Podchodziłam do tego przepisu jak pies do jeża ponieważ byłam przekonana, że zrobienie tych jajek będzie bardzo trudne. Przyznaję, że pierwsze nie było zbyt fotogeniczne jednak
To co lubię - gotuję i polecam
Pomidory z mozzarellą 165Prosto, szybko, lekko i smacznie…… czyli to co lubię. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pomidory z mozzarellą Składniki 3 pomidory 250 g mozzarelli (1 większe
To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka ryżowa z czosnkiem 126Kolejna szybka sałatka, tym razem z ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka ryżowa z czosnkiem Składniki 1 torebka ryżu dzikiego lub brązowego 8 paluszków krabowych 1
To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli 175Dawno nie robiłam tej sałatki całkiem o niej zapomniałam, a jest naprawdę smaczna. Zanim pojawią się na naszych stołach pierwsze nowalijki korzystajmy z tego co mamy
To co lubię - gotuję i polecam
Karkówka z pieczarkami, cebulą i octem balsamicznym 154Taką karkówkę jadłam kilka lat temu u znajomych i pamiętam, że bardzo mi smakowała. Smak zaskakujący ale myślę, że wielu przypadnie do gustu. Przepis przeleżał u
To co lubię - gotuję i polecam
Paluszki rybne 171Dzisiaj przepis na paluszki rybne, chyba każdy je zna, ale te kupowane w sklepie mają mnóstwo niepotrzebnych chemicznych dodatków. Dlatego proponuję abyście zrobili je sami, są
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z rabarbarem 137Dzisiaj dla odmiany proponuję pyszne ciasto słodko-kwaśne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z rabarbarem Składniki 200 g miękkiego masła 4 duże jajka 150 g cukru
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z truskawkami 151Wszystko co dobre szybko się kończy… tak jak i mój urlop. Ale nie ma tego złego, po powrocie powitały mnie piękne czerwone truskawki, które można
To co lubię - gotuję i polecam
Surówka z białej kapusty 196Dzisiaj zapraszam Was na surówkę z białej kapusty. To moja ulubiona surówka, robię ją latem i zawsze tylko wtedy gdy mam pewność, że kapusta, której używam
To co lubię - gotuję i polecam
Ogórki kiszone 149Sprawdzony przepis na kiszone ogórki. Chyba każdy z nas przygotowuje na zimę zapas ogórków kiszonych. Pachnące, chrupiące ogórki do sałatki jarzynowej, zupy ogórkowej, kanapek mmmm pycha
To co lubię - gotuję i polecam