Rozgrzewająca herbata jabłkowa herbata z suszu owocowego. Rozgrzewająca herbata jabłkowa jest jedną z naszych ulubionych zimowych herbatek owocowych, ale równie dobrze smakuje w upalne dni podana
Cztery FajeryObiady jednogarnkowe nie cieszą się u mnie zbytnią popularnością, tym bardziej jeśli są to zapiekanki. W przypadku jednak tej Mąż i dzieci spojrzeli nieco łaskawiej. Jednych
Kuchnia w czekoladzieGrecka sałatka wiejska. Przepis na horiatiki salata czyli najprostszą sałatkę grecką. Grecka sałatka wiejska znana jest niemal każdemu. Klasyczne połączenie świeżych warzyw i sera feta pasuje
Cztery FajeryNajlepsza chałka z kruszonką Domowa chałka z miodem i wanilią. Najlepsza chałka z kruszonką - przepis sprawdzony wielokrotnie i bardzo przez nas lubiany. Najlepsza oczywiście
Cztery FajeryPierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku
Kuchnia MagdaLenyNaszpikowana witaminą C i mikroelementami kimchi podnosi odporność. Smakuje intensywnie, a przy tym jest bardzo prosta do przygotowania. Kimchi jest uważana za jedną z pięciu najzdrowszych
smakowitehistorie.comJak zrobić suszone jabłka. Jak suszyć i jak przechowywać jabłka. Jak zrobić suszone jabłka, aby były chrupiące i aromatyczne przez długi czas, to pytanie które często
Cztery FajeryJaki wolnowar wybrać Przewodnik dla kupujących swój pierwszy wolnowar. Jaki wolnowar wybrać, który wolnowar jest najlepszy to pytania, które na grupach kulinarnych pojawiają się bardzo
Cztery Fajerydanie ze smażonych, a potem duszonych bakłażanów (tak, tak znów te bakłażany) z dodatkiem cebuli, pomidorów, oliwek i kaparów. Całość doprawione jest octem i cukrem. Canollo Pasticcieria Tradycyjny deser sycylijski. To rurka ze specyficznego kruchego ciasta (często w środku z czekoladą), nadziana kremem z ricotty. Co ważne, canollo należy napełniać kremem tuż przed spożyciem, dzięki czemu zachowują swoją chrupkość. Oczywiście(...)polecam te z Pasticcieria Savia. Koszt canollo to ok. 2 – 3 euro. Granita To jedno z najpopularniejszych, sycylijskich, letnich śniadań: granita z brioche. Granita to sycylijski mrożony deser: przygotowuje się go mieszając drobnoziarnisty lód z kawą, sokami owocowymi lub pastą migdałową albo pistacjową Natomiast brioche to słodka, drożdżowa bułeczka. Całość tworzy przepyszny, śniadaniowy duet Pizza Włochy to pizza być
365 dni dookoła kuchnicytryny 2 łyżeczki cukru pudru Czekoladowy krem – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 200g gorzkiej czekolady – użyłam czekolady 64% 50g mlecznej czekolady 200ml śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 250g masła w temperaturze pokojowej 300g masy krówkowej z puszki Polewa: 150g gorzkiej czekolady – użyłam czekolady 64% 100g mlecznej czekolady 250ml śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) około
Mała CukierenkaSushi california maki (california roll), czyli sushi z ryżem na wierzchu to nieco trudniejsza ale efektowna wersja popularnego japońskiego dania. Pierwsza wzmianka o california maki pojawiła
smakowitehistorie.com