Naleśniki z jagodami

Naleśniki z jagodami

Naleśniki z jagodami

Przepis na : obiad

Szaleństwa naleśnikowego ciąg dalszy. Dzisiaj wersja letnia z jagodami, teraz możemy użyć mrożonych. Robimy je podobnie jak naleśniki z serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Naleśniki z jagodami Składniki Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 4 jajka 150 ml mleka i około 50 ml wody szczypta soli olej do smażenia Składniki na nadzienie: szklanka jagód 2 łyżki drobnego cukru Instrukcje Mąkę, jajka i mleko dokładnie mieszamy ew. miksujemy, dodajemy sól. Pamiętajmy, żeby nie dodawać od ra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.