taki, który jest wilgotny i kremowy. Musi rozpływać się w ustach. Musi być czymś więcej niż zwykłym ciastem z twarogu. Ma być jak połączenie najlepszego ciasta z najlepszym deserem. Ma być tak dobry, że aż chce się jeść wolniej, aby dłużej rozkoszować się każdym jednym kęsem. Mam nadzieje, że będzie Wam smakował :) Składniki: 95 g ciasteczek*, 35 g rozpuszczonego
Plate of Joyzamrażalniku czekają chyba z 3 woreczki, ale na nie też już mam pomysł. Część z chęcią upiekłam, dobrze przyprawiając. Upieczony rabarbar jest wspaniałym dodatkiem do ciast, placuszków czy deserów. Składniki: 400 - 500 g rabarbaru (u mnie mrożony), 2 laski cynamonu, 3/4 szklanki soku pomarańczowego, 5 rozgniecionych ziaren kardamonu, 2 gwiazdki anyżu, 6 łyżek cukru trzcinowego, 2 łyżki brązowego
Plate of JoyKiedy ostatnio mieliśmy ochotę na coś dobrego, ale szybkiego powstał pomysł na Pseudo tiramisu z truskawkami , teraz wykorzystałam troszkę skarbów z zamrażalnika. Wyszło bardzoooo smacznie
Plate of Joyabsolutnie przepyszne połączenie! Babeczki najlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser. Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 62 g miękkiego
Plate of Joyroku święta były inne - mieliśmy małe porcje tego i owego, takie porcję bardziej na smaka, niż na objedzenie! Nie było babek, ani mazurków, był sernik i desery z owocami. Wszystko lekkie w smaku, lekko słodkie z kwaskową nutką od owoców! Jakie to były pyszne święta! Była u nas też ta sałatka - może być dla 3-4 osób na przekąskę
Plate of Joyksiążkę Donny od razu spodobały mi się te muffinki. Mąka razowa, płatki owsiane, owoce - czego tu nie lubić? Takie muffinki dają nam pyszne, pożywne śniadanie, wspaniały zdrowy deser i fajną przekąskę! Smaczne i zdrowe! Składniki: (18 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej razowej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 110 g cukru trzcinowego, 45 g płatków owsianych, 2 łyżeczki miodu
Plate of Joyudało nam się dowiedzieć, od 7 rano możemy zjeść śniadanie, a w części restauracyjnej czekają lunche i obiady! My uraczyliśmy się lemoniadami - imbirową z chili i arbuzową, na deser było ciacho z kremem tiramisu i malinami! Warto zostać na dłużej i rozkoszować piękną pogodą, sącząc chłodny napój relaksując się w leżaku od plażowej strony Flaminga. Na koniec mamy
Plate of Joyblogerami, ale tylko Wy na tej rywalizacji możecie zyskać! Wystarczy, że wejdziecie na FB marki Tefal , gdzie docelowo będą trzy albumy ze zdjęciami naszych propozycji - śniadania, obiady i desery! Zachęcamy na oddawanie "lajków" i komentowanie zdjęć - jeśli uzbieramy najwięcej lajków będziemy mieli dla Was 6 nagród więcej - 6 super nagród m.in. 2 roboty planetarne i dwie sokowirówki! Na najciekawsze
Plate of JoyOstatnia przesyłka z bakaliami sprawiła, że teraz mamy ich całkiem pokaźną ilość - raptem parę kilo. A skoro bakalie to samo zdrowie można pomyśleć o jakiś zdrowych i pysznych przekąskach, deserach czy innych słodkościach! Dzisiaj mamy dla Was pyszne, słodkie i przede wszystkim zdrowe bakaliowo-czekoladowe kąski. Są pyszne! Koniecznie spróbujcie! Składniki: 150 g suszonych moreli, 75 suszonej żurawiny
Plate of JoyCiasto chyba wszystkim znane, piekłam go wiele razy, tym razem uprościłam sobie wykonanie, na spód dałam biszkopciki. Wyszło pyszne ciasto na zimno, dzieci bardzo go
Takie tam pichceniejeszcze zdrowsza odsłona batonów kokosowych tym razem z dodatkiem awokado, które jest jednym z najzdrowszych owoców na świecie, dlatego polecam zrobić tę wersję, żeby cieszyć się zdrowym i przepysznym deserem bez wyrzutów sumienia :) Składniki : Na pół kwadratowej blaszki - 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych) - 3-4 łyżki miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 1 awokado (dojrzałe) Polewa
zdrowa vege kuchniatort kawą rozpuszczalną miałką , przez siteczko. Ogólnie gotowy tort powninien leżakować w lodówce 12 godzin. W smaku jest rewelacyjny. A'la Tiramisu. Kolejny przepis Margarytki, z działu CIASTA I DESERY został wypróbowany i jest pyszny ! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniDoskonały do wszelkich kawowych deserów.Niedługo zabieram się za Tiramisu,więc produkcję ekstraktu rozpoczęłam już teraz i was również gorąco namawiam:) Składniki: Kawa z ziarnach ( u mnie Prima) 200 ml wódki Sposób przygotowania: Całe ziarna ulubionej kawy wrzucamy do szczelnej butelki lub słoika i zalewamy Alkoholem.Przechowujemy go w suchym i zaciemnionym miejscu,ale nie lodówce (może być szafka). Ekstrakt
Wielki apetytkonkursie: Zapraszam do obserwowania mojego bloga i polubienia https://www.facebook.com/lemonlovelyjewellery (są to warunki wzięcia udziału w konkursie) Zadanie polega na podaniu własnego przepisu wraz ze zdjęciem na najcudowniejszy deser na mojej stronie: https://www.facebook.com/WielkiApetyt W komentarzu pod postem dajcie znać,że wzięliście udział. Zapraszam do wspólnej zabawy Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytBardzo delikatny i smaczny,polecam szczególnie wszystkim łasuchom jako dodatek do deserów. Więc,gdy zostaną wam żółtka i nie będziecie mieli pomysłu do czego można je wykorzystać,wypróbujcie nasz rodzinny przepis. Składniki: 6 żółtek 2 szklanki cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego. puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego 500 ml czystej wódki Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Stopniowo
Wielki apetyt