Lemon curd w lodówce, a ja musiałam go w końcu wykorzystać. Dlatego powstały pyszne, mocno migdałowe ciacha. Z kleksem cytrynowego kremu smakują wyśmienicie! SKŁADNIKI 1 jajko
zabawa smakiemAtak cukrzycy ale także jakieś witaminy z truskawek. Przygotowanie składa się z trzech faz : Przygotowania ciasta kruchego , masy oraz bezy. Ciasto kruche robimy z masła, żółtek
Full Smakusię do zabielania zup czy przyrządzania sosów. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby do mleka dodać syrop klonowy i ziarenka wanilii, aby stworzyć pyszną słodką wersję, wprost wymarzoną do deserów. W przeciwieństwie do innych rodzajów mleka z orzechów, mleko z nerkowców nie wymaga odsączania. Jeżeli chcesz, aby mleko było nieco rzadsze, wystarczy, że dolejesz nieco więcej wody. Składniki: 1 szklanka
Roślinna - blog wegańskiCiasto Tres Leches to stosunkowo proste w wykonaniu, klasyczne, domowe ciasto. W szczególności popularne w Ameryce południowej i środkowej. „Tres Leches” w wolnym tłumaczeniu
Jem więc JestemSłoneczne Pola" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ziarenka te mogą stanowić doskonały dodatek do wielu potraw, w szczególności do: sałatek, zup, deserów czy mięs. Ziarna są bogate w wiele cennych witamin, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Więcej informacji o produkcie znajdziecie tutaj . Serdecznie zapraszam do sklepu ZIARENKOWO , gdzie znajdziecie wiele wspaniałych
Tradycyjna kuchnia KasiClafoutis jest to francuski deser składający się z wiśni bądź czereśni zalanych ciastem. Ciasto przypomina mi w smaku ciasto naleśnikowe, jednakże jest ono zbite i wilgotne, słowem taki francuski zakalec. Przepis podejrzany TUTAJ . Składniki 200 g masła 4 jaja 0,5 szklanki cukru 4 łyżeczki cukru waniliowego 2 szklanki mąki 300 ml mleka 80 dag świeżych czereśni margaryna
Kuchenne aromatywiszącą na krzaczkach resztą malin, zawsze robiliśmy zasypywane cukrem bądź w postaci dżemu. Tym razem postanowiłam zrobić prosty sos, który dalej można użyć do wszelakich malinowych pianek, lodów, deserów typu panna cotta czy nawet do bezpośredniego wyjadania łyżką ze słoiczka. Jeśli komuś przeszkadzają pestki z malin można dodatkowo sos przecisnąć przez sito. Składniki 1 kg malin 2 szkl cukru pudru
Kuchenne aromatypora lub cebulę oraz jajka ugotowane na twardo pokroić w kosteczkę. Pokrojone składniki wymieszać razem z ryżem, dodaj majonez, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Tymczasem na deser JESIEŃ i to nie byle jaka bowiem prosto z lasu
Kuchenne aromatyJako ogromna maniaczka wszelakich ciast i deserów z dodatkiem kawy pokusiłam się również na to ciasto. Przyznam jednak że kawa jest w nim mało wyczuwalna. Wyszło by zapewne aromatyczniejsze gdyby tak dodać do masy zamiast jogurtów sparzonej mocnej kawy. Przepis wyszukany z jednego z numerów gazetki "Przyślij przepis". Biszkopt 1 szkl. mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchenne aromatyporzeczkowym bez pieczenia (przy okazji postaram się ładniej ją sfotografować, bo dotychczasowe zdjęcie raczej odstrasza, no cóż wykonywane było tuż przed zniknięciem ostatniego kawałeczka), nie zabraknie również deseru truskawkowo- piernikowego z likierem amaretto wykorzystującego poświąteczne pierniki, przygotuję również gołąbki w kapuście pekińskiej oraz siekane kotleciki , być może już wkrótce pojawią się na blogu również sylwestrowe drinki
Kuchenne aromatyBrownie jest to mocno czekoladowe ciasto pochodzące z kuchni amerykańskiej, nazwa powiązana jest z jego ciemno brązowym kolorem. Brownie po przekrojeniu wygląda jak zakalec i jest
Full SmakuDojrzałe banany... co tu z nimi zrobić? Można je oczywiście zjeść. Tylko po co jak można z nich zrobić pyszny deser. Ale jaki? A no to zależy co oprócz nich mamy do dyspozycji :) Jeśli macie kilka jajek, mąkę i galaretkę to mam dla was świetną propozycję ! Rolada z galaretką i bananami. Prosta, niewymagająca praktycznie żadnych umiejętności, świetna na ciepłe
Jedzeniomaniazabrakło po degustacji przystawek i dań głównych, więc osobistych wrażeń smakowych nie mam. Choć muszę przyznać, że współtowarzysze kolacji, którzy miejsce jakoś znaleźli :) byli usatysfakcjonowani, a same porcje deserów prezentowały się imponująco. Cały wieczór oceniam bardzo wysoko. Obsługa lokalu sympatyczna, profesjonalna i otwarta na klienta. Od razu poczuliśmy się zaopiekowani. Karta dań niezbyt rozbudowana lecz stosunkowo różnorodna. Znajdziecie
Kuchnia po mojemupagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Jeżeli chcecie zrobić wrażenie na gościach, to polecam to ciasto. Nie tylko wygląd ale i smak. Pyszny deser dla zwolenników bananów i kremu budyniowego. Polecam :-) Początkowo, wydawało mi się dość trudne do wykonania, ale naprawdę warto było się trochę pomęczyć dla efektu końcowego. Jedyną trudnością według mnie jest
Na słodko lub wytrawnie