deser - 61894 przepisów (strona:1886/4127)

Jagodzianki + film 337

Drożdżowe jagodzianki z borówkami posypane cukrem pudrem to ciekawa propozycja na drugie śniadanie, słodki dodatek do kawy, idealny deser na lato. Te pyszne bułeczki to bardzo prosty w przygotowaniu smakołyk który znika w kilka chwil. składniki na około 12 sztuk 50 dag mąki pszennej 1 szklanka letniego mleka 3 łyżki cukru 4 łyżki roztopionego masła 1 jajko 40 g drożdży

Smakowite Dania
Chia z jogurtem naturalnym i borówkami czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 162

bogactwo witamin i minerałów, które są niezbędne do funkcjonowania naszego organizmu. W połączeniu z jogurtem naturalnym i borówkami jest to bomba witaminowa. Idealny pomysł na drugie śniadanie lub deser. Warto przekonać również młodszych domowników do spożywania nasion chia, szczególnie w formie takiego puddingu, gdyż ma ciekawą strukturę i smak, który powinien spodobać się dzieciom i młodzieży. Swoją drogą mleko

Mango Papaja
Lody rumowe z rodzynkami (Malaga) - bez jajek i maszyny 374

rumowe lody z rodzynkami.. Ekspresowe! Bez maszyny i bez jajek. Myślałam o nich już jakiś czas temu bo mój mąż KOCHA rodzynki... Dokładnie tak :) Dodaje je do wszelkich deserów w ilościach... hmm sporych? Kupne lody malaga mu nie smakują, bo stanowczo za słodkie i rumu w nich próżno szukać... Nawet te topowe, pewnej znanej "lodowej" rodziny mają w swym

maniapieczenia
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 263

Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony kurczak po portugalsku? Kakaowe ciastka arachidowe Pasteis de nata Sałatka grecka DESER TIRAMISU WERSJA l Ochrydzka przygoda Pljeskavica Pina Colada BBQ sos - czyli Ameryka na polskim pikniku 17 przepisów zebranych w akcji Danie inspirowane podróżą

Weekendy w domu i ogrodzie
Frużelina brzoskwiniowa 285

Wiem, że na frużelinę najbardziej nadają się wiśnie i czereśnie, ale frużelina brzoskwiniowa też jest pyszna! Ma kolor słonecznego lata, więc będzie świetnym dodatkiem do jesiennych i zimowych deserów. Teraz ceny brzoskwiń na bazarach są naprawdę niskie, więc warto zaopatrzyć się w kilka kilogramów owoców. Ja kupowałam po 2 zł/kg. Polecam zamykać ją w mały słoiczkach – porcja

Pasja Smaku
Proste ciasto z masłem orzechowym i renklodami 308

Ogłaszam, że już najwyższa pora więc sezon na ciasta, placki, tarty i desery ze śliwkami uważam za otwarty! Jedzcie i wykorzystujcie śliwki różnych gatunków bo to pyszne i zdrowe owoce. My lubimy je zarówno na surowo jak i upieczone i sięgam po nie dość często. Nawet kiedy lubi się piec to nie oznacza, że lubi się spędzać na przygotowaniach ciasta

Smaczna Pyza
lekki bananowy sandwich z masłem migdałowym 186

bananowy sandwich Nie jest to deser, choć jest pyszny, a raczej energetyczny baton, dostarczający naszemu organizmowi energii i cennych składników odżywczych.  Takiej przekąski często potrzebujemy, czy to po  wyczerpującym treningu, czy tez po trudach codziennego dnia. Składniki dla czterech osób 8 kawałków pieczywa chrupkiego 3 banany masło migdałowe, przepis na które znajduje się  tutaj 3 łyżki miodu

Miód i pieprz
Od(wagi)- po co Wam waga w kuchni 196

Przyznaję się bez bicia, że jeszcze dwa lata temu piekłam mało albo prawie wcale. Zamiast pysznych ciast wychodziły mi zakalce na dwa palce. Wolałam szybkie desery bez pieczenia, chociażby serniki na zimno. Odkąd kupiłam wagę – wiele się zmieniło.   Wszelkie wypieki, czy to słodkie czy wytrawne, to jedyna z tych dziedzin sztuki kulinarnej gdzie nie za bardzo można sobie poszaleć

Karo in the Kitchen
Pasta i basta!- domowy makaron z szybkim sosem 223

marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem i podrozdziałem zawiera obszerny wstęp, opisujący podstawowe kwestie związane z doborem składników, wykorzystane techniki i terminy czy pochodzenie potraw. Jest i co czytać

Karo in the Kitchen
Domowe lody truskawkowo-śmietankowe 748

patyku! Cudnie słodkie, kremowe i orzeźwiające domowe lody. Kolejne lody na patyku – foremki kupione, trzeba korzystać! Pogoda coraz lepsza, na dworze coraz cieplej a lody na patyku to deser dosłownie na wyciągnięcie ręki. Naszykujcie foremki do lodów. Umyjcie i odszypułkujcie truskawki, pokrójcie je na mniejsze kawałki, wsypcie 2 łyżeczki cukru, szczyptę chili i zróbcie z nich truskawkowe purée – blenderem, mikserem

Karo in the Kitchen
Tort piętrowy krok po kroku – jak poskładać tort profesjonalnie 271

lubię tkwić w kuchni nad słodkimi wypiekami, które wymagają zarówno czasu jak i dużych kosztów a znikają w oka mgnieniu (w myśl zasady „życie jest krótkie, zjedz najpierw deser”). Zauważyliście pewnie, że w swoich przepisach na słodkości nie szaleję z rodzajami ciasta, warstwami kremów, nadmiarem wypełnień czy polewami, a większą uwagę zwracam na smak, sezonowość użytych produktów i ogólną formę

Karo in the Kitchen
Liebster Blog Award 177

Guns and Roses.   6. Twój zapach z dzieciństwa? Gdybym miała stawiać na jeden, to chyba będzie wanilia. Dominująca nuta w każdych przez mnie wybieranych perfumach, ulubiony dodatek do deserów, kawy. Wciskam ją wszędzie, nawet do przetworów.   7. Blog-autorytet? Z polskich blogów raczej żaden. Bardzo lubię za to http://localmilkblog.com/, http://souvlakiforthesoul.com/ i australijskie http://www.donnahay.com.au – wszystkie

Karo in the Kitchen
Fasolka szparagowa polsko-włoska – fagiolini alla polacca 201

marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem i podrozdziałem zawiera obszerny wstęp, opisujący podstawowe kwestie związane z doborem składników, wykorzystane techniki i terminy czy pochodzenie potraw. Jest i co czytać

Karo in the Kitchen
Beza włoska. Krem maślany na bezie włoskiej 274

Beza włoska to białka jaj ubite i zaparzone syropem cukrowym. Idealna do deserów bez pieczenia i gotowania. Utrzymuje kształt i świetnie nadaje się do dekoracji. Kremem maślanym na niej powstałym przełożycie i obłożycie tort pod masę cukrową, udekorujecie muffinki i cupcake’s.   Francuskie mise en place w przygotowaniu bezy włoskiej jest kluczowym stwierdzeniem. Wszystko naszykowane, wszystko na miejscu. Organizacja

Karo in the Kitchen
Lody bananowe na śmietanie z nerkowców 213

przepis tutaj ). Bazą tradycyjnych lodów jest śmietanka kremówka zaparzana żółtkami, w wegańskich zastąpi ją śmietanka z nerkowców. Nerkowce ze względu na swój orginalny, delikatny słodki smak są znakomitą bazą deserów. Warto je jeść, ponieważ pod względem zawartości magnezu, fosforu, cynku i żelaza wygrywaja ze wszystkimi innymi orzechami.Te lody sa znakomita okazją, by wprowadzic je do diety. Składniki na 4 porcje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania