Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym oraz Galaretką 241Przepyszna tarta z kremową masą budyniową z aromatycznymi malinami i jeżynami oraz orzeźwiającą galaretką. Ciasto idealne na letnie dni i świetny pomysł na wykorzystanie sezonowych owoców przy tworzeniu deserów. Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Składniki: Kruche Ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany
Słodka Strona
Syrop brzoskwiniowy – metodą tradycyjną 210Syrop ten można używać do herbat, deserów rozcieńczać go samą wodą i oczywiście dodawać również do piwa. Zastosowań ma wiele. Mimo to, że jest z cukrem ( dla niektórych to już brzmi groźnie ), nie posiada barwinków, konserwantów i innych sztucznych składników, myślę, że jest zdrowszy i bardziej wartościowy od jego chemicznych odpowiedników. Składniki: Dowolna ilość bardzo dojrzałych brzoskwiń Cukier Wykonanie: Brzoskwinie
Smaki Ewy
krokiety z kurkumą i z kapustą z pieczarkami w nucie garam masala... 216wystudzić patelnia naleśnikarka 22 cm, przetarta olejem - do dobrze rozgrzanej patelni wlać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki - wyszło 10 naleśników w tym dwa zostawiłam sobie do dżemu na deser a osiem na krokiety na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu i zawijając brzegi zwijać nalesniki w rulony jajka dobrze roztrzepać, maczać w jajku dokładnie rulon naleśnika, obtaczać w tartej bułce
W Mojej Kuchni Lubię
Batoniki musli 236Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowa wersja batoników musli. Są mega zdrowe, pożywne i bardzo smaczne, które świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska w ciągu
Marta Gotuje
Gruszki z cytryną w syropie 279Gruszki w syropie w zimie ale nie tylko, są świetnym dodatkiem do deserów, lodów a także do wypieku ciast. Do przygotowania takich przetworów lepiej użyć gruszek twardych by trzymały się w całości i nie rozgotowały podczas pasteryzacji. Gruszki są słodkie z lekka nutą cytryny. Składniki: gruszki dowolna ilość cytryny Zalewa: 0,5 l wody 300 g cukru 2 łyżki
Ala piecze i gotuje
Leniwa drożdżówka ze śliwkami i kruszonką 261drożdżowe ciasta nie są moją mocną stroną. Nie żałuje, że przepis wypróbowałam i bardzo go polecam. Ciasto jest proste w przygotowaniu i pięknie wyrosło. Może być podane na deser do herbatki a także na śniadanie czy kolacje ze szklaneczką mleczka. składniki: 75 g świeżych drożdzy 1 szklanka cukru 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju
Monia miesza i gotuje
Jeżyny W Syropie Cukrowym 215żaden sposób nie wyszły przesłodzone. Prawie jak świeże, tylko mokre :) Syrop? Syrop też się przyda do posłodzenia herbaty, albo jakiegoś innego napoju, a jeżyny będą do ciast i deserów :) Składniki: jeżyny 1 kg cukru 500 ml wody sok z 1 cytryny Wykonanie: Jeżyny przebrałam, oczyściłam i powkładałam do wyparzonych słoiczków. Cukier z wodą doprowadziłam do wrzenia, a potem gotowałam
Blondynka Gotuje
Biało zielony koktajl z kiwi 178Pyszny jogurtowy deser z mielonymi migdałami od firmy SKWORCU i warstwą z kiwi i pietruszki to propozycja na drugie śniadanie lub kolację , świetnie syci i jest lekkostrawny polecam dla osób dbających o linię. Składniki: 200 ml jogurtu greckiego 100 ml mleka 2 łyżki mielonych migdałów 1 banan 1 pęczek natki pietruszki 3 kiwi 150 ml soku jabłkowego Wykonanie: Jogurt
Wanilia i Kardamon
Mleko owsiane 149też często sięgamy po mleko roślinne. Mleko owsiane jest ostatnio naszym ulubionym mlekiem. Dzieci lubią je pić zaraz po przygotowaniu, poza tym mleko owsiane świetnie nadaje się do ciast, deserów, nawet kawy - choć nie pieni się jak zwykłe mleko. Najlepsze jest oczywiście domowej roboty. 2 szklanki płatków owsianych górskich 1 litr gorącej przegotowanej wody Płatki rozdrobnić za pomocą malaksera
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Waniliowy budyń jaglany - bezglutenowy :) 232powiecie na aksamitny, niezwykle delikatny, idealnie słodki, o kremowej, gęstej konsystencji budyń waniliowy? Dodatkowo bezglutenowy i bezcukrowy, także może być bezmleczny :) Ja powiem jedno - to było pyszne! Takie desery to ja mogę jadać bardzo często :) Składniki: 300 mleka krowiego/roślinnego/wody 40 g drobnej kaszy jaglanej 1 łyżeczka płynnego miodu (optymalnie) 1 miarka białka ryżowego waniliowego Sunwarrior Protein Classic
Zdrowie na języku :P
Maślankowe, puszyste placuszki 254tych placuszkach?, są cudownie mięciutkie, puszyste i rozpływają sie w ustach. Jako dodatek dodajcie, dżem, miód, syrop klonowy albo co Wam w duszy gra. Polecam na śniadanie albo deser, jak wolicie. Maślankowe, puszyste placuszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Karmelizowane bakłażany dla miłośników orientu 255bakłażany karmelizować z cytrusami i przyprawami oraz dodać mniej cukru. Kupując bakłażany wybierajcie jak najmniejsze/najmłodsze, te będą miały mniej pestek. Konfitura z bakłażanów jest znakomitym dodatkiem do ciast, deserów i herbaty. Pachnie i smakuje cytrusami, cynamonem i kardamonem... i w niczym nie przypomina surowego bakłażana :) . Jest prosta w przygotowaniu i pracy przy niej niewiele. Serdecznie pozdrawiamy sąsiadów i dziękujemy
SzczyptaSmaQ
Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową 252Tarta z borówkami amerykańskimi to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, którego smak z pewnością urzeknie niejednego domownika - idealny deser na letnie dni. Do borówek idealnie pasuje lekka, aksamitna masa budyniowa na bazie śmietanki kremówki tworząc przepyszny, orzeźwiający wypiek. Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego
Słodka Strona
Gruszki Zapiekane na Słodko 222każdy wie jak to z jesienią bywa. Zdarzają się dni szare, bure i ponure, ciemne, chłodne wieczory. Aby jednak nie popaść w dość depresyjny, jesienny nastrój polecam odrobinę słodkości. Deser w postaci zapiekanych gruszek jest zdecydowanie strzałem w dziesiątkę. Jest dziecinnie prosty, nie wymaga zbyt dużo pracy, a smakuje przepysznie. Umili Wam niejeden jesienny wieczór. Mięciutkie gruszki, soczyste, z żurawiną
Made By Mom And Son
Tarta jogurtowa na cieście francuskim 188Szybka do zrobienia, smaczna tarta jogurtowa. Powstała trochę na zasadzie: mam ochotę na coś słodkiego a w lodówce tylko jogurt i ciasto francuskie. I wystarczyło. Lekki deser, nie za słodki, w sam raz do podgryzania przy kawie. Polecam! składnik i: gotowe ciasto francuskie( dałam light) Nadzienie jogurtowe: 500 ml jogurtu greckiego odtłuszczonego 3 jajka (oddzielić białka od żółtek
Stare Gary