deser - 61894 przepisów (strona:1875/4127)

Robaki - deser na Halloween 248

Już za 3 tygodnie - Halloween, dlatego też postanowiłam przygotować "straszny" deser, który będzie idealną słodką przekąską na 31 października. Zachwyci dzieci jak i dorosłych. Przygotujecie go z łatwo dostępnym składników, ale niestety galaretkowe robaki są nieco czasochłonne w przyrządzeniu.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1 galaretka o smaku wiśniowym 1 szklanka wrzącej wody 125 g kruchych ciasteczek

Ugotować
Kluski leniwe – słodki obiad nie tylko dla leniuchów 10464

Leniwe kluski uwielbiam od pierwszego kęsa. Jeszcze na studiach, w ramach czwartkowych obiadów w mlecznym barze Jacek i Agatka, zawsze były częścią mojego zamówienia. Porcja klusek jako deser- czemu nie? Teraz robię je zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na szybki, słodki i sycący obiad. W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką soli. Woda musi być już gotowa gdy gotowe będą

Karo in the Kitchen
Jabłecznik z kruszonką 191

szarlotka albo jabłecznik i dzięki temu powstał ten pyszny jabłecznik. Bożena utworzyła wydarzenie [ klik ] i upiekliśmy. Ciasta są przecudne i przepyszne bo jakże by inaczej, jesienią jemy dużo jabłkowych deserów bo wtedy jabłka są najpyszniejsze. Zachęcam do zaglądania na blogi moich kolegów i koleżanek którzy piekli razem ze mną. Lista na dole strony. Jabłecznik z kruszonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z figami i wątróbką drobiową 189

drzewa. Ale nie róbcie tego nigdy z opuncją figową! Uwierzcie, wiem co mówię;) Figi możemy jeść zarówno świeże jak i suszone. Świetnie sprawdzają się jako składnik sałatek, ciast i deserów, ale są też idealnym dodatkiem do mięs. Moje piękne fioletowe figi trafiły do sałatki, której oryginalna nazwa to Salade de figues et foies de volailles, a przepis pochodzi z "Małej

Smakowity Blog Kulinarny
Domowy budyń aroniowy 298

Na rynku dostępne są budynie w wielu różnych smakach: waniliowe, czekoladowe, toffi itp. Jak dla mnie jest ich stanowczo za mało. Postanowiłam więc trochę poeksperymentować i

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Purée z dyni - najprostsze! 169

dyni jest wspaniałym składnikiem wielu przepisów na ciasta, desery, placki. Wypieki z dyniowym miąższem są wilgotne i bardzo smaczne. Sposobów na otrzymanie pur é e z dyni jest kilka. Dwa najpopularniejsze to gotowanie dyni lub pieczenie. Gotowanie, o ile w ekspresowy sposób pozwala na otrzymanie pur é e , ma jednak jeden spory minus - dynia nasiąka wodą i traci sporo swoich

maniapieczenia
Kuleczki z płatków owsianych + film 183

Kuleczki z płatków owsianych to ulubione łakocie dla dużych i małych, błyskawiczny pomysł na deser lub podwieczorek. Smakowita i prosta w przygotowaniu przekąska do pracy. składniki na około 20 sztuk 3 szklanki płatków owsianych górskich 3/4 szklanki mleka 1 szklanka cukru 110 g margaryny 3 łyżki kakao przepis Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier i margarynę, wszystko rozpuszczamy na małym

Smakowite Dania
Gruszki gotowane w winie 191

Gruszki gotowane w białym winie z dużą ilością przypraw są słodkim i aromatycznym deserem. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno, w obu wersjach są pyszne. Składniki: 5 - 6 gruszek 100 g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki imbiru ½ łyżeczki kardamonu 4 goździki 600 - 800 ml białego półsłodkiego wina dodatkowe wino

Mama Gotuje
Parmizaano’s w Hotelu Marriott 173

warzywach duszonych  oraz mozzarellę zapiekaną z warzywami. Krem z białej czekolady ze świeżymi owocami – nie za słodki, dobrze zrównoważona słodycz kremu z kwasowością owoców, coś co w deserach bardzo lubię.   Do niego wino likierowe Santo Spirito , produkowane z suszonych winogron w wersji wzmocnionej spirytusem gronowym (16 % alkoholu!!) jest doskonałym zakończeniem kolacji – często używamy mocnych alkoholi typu koniak, brandy

królestwo garów
Puree z dynii Hokkaido - wytrawnie i na słodko 190

Przygotowanie puree z dynii nie nastręcza wiele trudności. Warto zrobić je w trochę większej ilości, by później wykorzystać do przygotowywania zup, past do chleba, klusek, deserów i ciast. W lodówce można je przechowywać przez dobre kilka dni i sukcesywnie zużywać do zaplanowanych dań. Nie zamrażam i nie wekuję puree z dynii, ponieważ nie mam własnej dynii z ogródka, a jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka do obiadu z gruszką 132

Grusza u nas obrodziła dość obficie. Gruszki są twarde, ale bardzo słodkie. Idealne do ciast , deserów ale i do grzanek czy właśnie tak jak dzisiaj będą w surówce obiadowej. Składniki : * pół średniej kapusty pekińskiej  * ogórek zielony * 2 pomidory * 2 średnie gruszki * łyżka majonezu * łyżka śmietany  * łyżeczka oleju lnianego * 2 łyżeczki soku z cytryny  * sól, pieprz  Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Batony proteinowe ala Quest 203

Jakiś czas temu mi się poszczęściło i otrzymałam do testowania syrop VITAFIBER   który występuje w składzie batoników Quest. VitaFiber™ to naturalnie słodki błonnik o

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowy sernik jogurtowy bez pieczenia 2374

bazie jogurtu i nie zawiera w składzie ani twarogu, ani ubitej śmietanki. Przy sernikach bez pieczenia nie jest to jednak wadą i nie wpływa na mniej sernikowy smak deseru. Całość ma natomiast mniej kalorii i delikatniejszy smak.  Sernik przygotowałam w małej tortownicy o średnicy 17cm, na większą należy zmienić ilość składników. Zapraszam do spróbowania :) Sernik czekoladowy bez pieczenia Składniki

Smakołyki Bereniki
Gruszki w zalewie na zimę 201

słoiczków już ich nie wkładać. Jeśli nie zakwasimy syropu gruszki mogą nam lekko ściemnieć. Najlepsze dopiero po kilku tygodniach od momentu przyrządzenia. Tak przyrządzone gruszki można zużyć do deserów czy ciast. Świetne są też jako przekąska tak bez okazji, gdy nas najdzie ochota na coś pysznego

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania