deser - 61894 przepisów (strona:1591/4127)

Tarta dyniowo-morelowa z gruszkami 143

przed urlopem chciałam się podzielić z Wami przepisem. Niestety awaria komputera przesunęła plany w czasie. Co się odwlecze, to nie uciecze :) Zachęcam do przygotowania tego prostego, szybkiego i przepysznego deseru :) ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 1 łyżka cukru pudru 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany nadzienie: 3 łyżki puree z dyni 2 łyżki konfitury

Mienta blog
JESIENNE SMOOTHIE Z DYNIĄ 210

Dynia to bardzo zdrowe warzywo i jesienią warto spożywać ją jak najczęściej. O dyni mogliście poczytać w ostatniej "Kuchennej Aptece" . Można z niej przygotować nie tylko dania wytrawne, ciasta, desery czy dżemy, ale przyda się również do smoothie lub koktajli. Czasami zostaje nam niewielka ilość puree z dyni i nie wiemy co z nim zrobić... Oto podpowiedź - wykorzystać do przyrządzenia

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka z białą czekoladą 237

Ciasteczka z białą czekoladą. Od zawsze uwielbiałam białą czekoladę. Jest doskonała do deserów, wypieków. W szczególności ta w pastylkach. Dziś polecam Wam pyszny i prosty przepis na ciasteczka z białą czekoladą. Czekoladę dodałam do środka, jak i w formie prostej polewy (małe czekoladowe esy-floresy na ciasteczkach). Te małe słodkości są naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne do kawy

Słodkie okruszki
Zupa krem z białych warzyw (dieta dr Dąbrowskiej) 194

buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem A na deser 😍 wegańską szarlotkę sorbet jabłko-grejpfrut Zupa krem z białych warzyw (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 kalafior 2 pietruszki 1 mały seler 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami 175

rakami Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Co to jest legumina Niemal zapomniane dziś leguminy kojarzą nam się przede wszystkim z deserami i słodkimi potrawami na bazie mąki lub jajek, mimo, iż to pochodzące z łaciny słowo w oryginale oznacza "jarzyny". W 1900 roku leguminy znalazły się w tytule poradnika kulinarnego Róży Makarewiczowej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tiramisu z brzoskwiniami 215

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z orzeźwiającymi brzoskwiniami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 2 brzoskwinie do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan

Szalona Kuchnia Eweliny
Łyżka i Widelec | Radom – Miejsca ze Smakiem 230

burger bez bułki jest w stanie tak nasycić. Całe danie podkręcił dodatek, czyli sos BBQ, który idealnie komponował się z każdym kęsem idealnie dobranych składników burgera. Co na deser? Tak jak obiecałam w poprzedniej relacji z Sopotu, tym razem nie zamówiłam bezy, chociaż miałam nieodpartą chęć Postawiłam na lody, w celu orzeźwienia i ukoronowania mięsnej uczty. Jednak z pozoru niewinne

Kuchnia Bazylii
Konfitura z żurawiny 250

Jeśli lubisz żurawinę i dodajesz ją czasem do smażonego sera, kaczki czy też słodkich deserów, to zapraszam po mój prosty przepis. Domowa konfitura z żurawiny świeżej lub mrożonej zamknięta w słoiku na zimę... Do konfitury dodaję czasem również inne owoce. Najchętniej sięgam po gruszki oraz jabłka. Zdarzyło mi się też żurawinę gotować nawet z pigwą. W moim przepisie jest sporo

AniaGotuje.pl
Danie na elegancką kolację, czyli schab w sosie pieczarkowym 163

wytworny obiad podany na tarasie jesiennym? Mamy dla Was coś odpowiedniego. Schab w sosie pieczarkowym. Ta potrawa zadowoli smakoszy mięsa. Warto do niej podać lampkę wina. Na koniec jesienny deser z jabłkiem czy gruszką jako motywem przewodnim, i mamy przepis na doskonałe spotkanie kulinarne. Październikowe urodziny, imieniny czy rocznicę ślubu można świętować w ten właśnie sposób. Zachęcamy i zapraszamy

KulinarneImpresje.pl
Racuchy z jabłkami 442

smakuje ze słodkim dżemem lub posypane cukrem pudrem. W zależności od wielkości racuchów, z podanych proporcji wychodzi ok. 15-20 niedużych placuszków. Jeśli szukacie innych inspiracji na wypieki lub desery z jesiennymi owocami sezonowymi zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na zimową tartę z jabłkami , super proste ciasto jabłkowe , ciasto ze śliwkami (spokojnie nadadzą się do niego

Ciastkozercy
Wegańska Pavlova 174

zastąpiony aquafabą, czyli wodą z puszki po ciecierzycy. Bezy wyszły chrupiące z zewnątrz, natomiast w środku są ciągnące i kleiste. Nie przeszkadza to jednak w degustowaniu się tym efektownym deserem. Składniki: 130 ml wody po ciecierzycy w puszce szczypta soli szklanka cukru łyżeczka soku z cytryny dodatkowo: 250 ml schłodzonej śmietany 30% owoce np. maliny, borówki, jeżyny itp. Piekarnik nastawić

wyzwania kuchenne
Przepis #179 Dyniowe ciasto - bez laktozy i glutenu 151

Witajcie, dynia to warzywo, które świetnie się sprawdza nie tylko do dań na słono ale i na słodko. Może być świetnym i prawie niewyczuwalnym dodatkiem do słodkich deserów, ciast i ciasteczek. Dawniej bardzo często przygotowywałam z niej różnego rodzaju muffiny a w tym roku pokusiłam się o przygotowanie ciasta - bez glutenu i bez lak tozy. Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Składniki

Health-Fit-Life
Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania 350

zrumienienia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/pyszne-drozdzowo-kruche-pieczone-pierogi-z-miesem-z-rosolu-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku   Artykuł Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
4 sposoby na przygotowanie kasztanów jadalnych 164

więc warto z nich przygotować smaczną oraz zdrową przekąskę. U mnie w domu zazwyczaj znikają lekko posolone, ale pysznie smakują też z miodem, jako nadzienie do mięsa, czy składnik deserów. Mają naprawdę szerokie zastosowanie, a przy tym szereg właściwości zdrowotnych, dzięki czemu kiedyś były wykorzystywane w medycynie naturalnej. Posiadają słodkawy, lekko mączysty smak, który delikatnie przypomina coś pomiędzy ziemniakiem

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania