tych małych, szklanych słoiczkach zamknięta jest prawdziwa rozkosz dla podniebienie. Całe plasterki cytryn z żurawiną lub z rumem w syropie miodowym to idealny dodatek do herbaty, lemoniady lub deserów. Te z rumem świetnie sprawdzą się w zimowe wieczory. Naturalny skład, bez konserwantów, syropu glukozowo-fruktozowego, sztucznych aromatów i barwników. Cytryny pochodzą z upraw ekologicznych z certyfikatem
Kuchnia MagdaLenyCzarnego Kakao Dr.Oetkera 1 łyżka Ciemnego Kakao Dr.Oetkera 3 jajka Polewa: 100g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej około 60 % 50g mlecznej czekolady 130ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) Spód: 1. Do blendera przełożyć herbatniki i zmiksować na piasek. Okruchy przesypać do miski, dodać czarne oraz ciemne kakao, miękkie masło i rękoma zagnieść wilgotną kruszonkę. 2. Masę ciasteczkową przełożyć
Mała Cukierenkasię budzi do życia i kwitnie pełnią barw. To najlepszy okres, by popróbować nowych rzeczy. Dziś coś dla miłośników słodkości i wypieków. Fioletowy cukier. Pięknie się prezentuje jako dekoracja deserów. Spróbujesz? Nie wymaga zbyt wielkiego zachodu. Wystarczy po prostu przy okazji spaceru nazrywać trochę fiołków. Składniki: kwiatostan fiołków cukier biały kryształ Przygotowanie: Można sobie zrobić założenie, że na jedną szklankę
Karczma Honoriettyzalewy i kilka do dekoracji świeżo zmielony pieprz Pełny przepis na schab po warszawsku: Schab po warszawsku – nowoczesna wersja Pascha z tahiną i chałwą wełnistą A najlepszy wielkanocny deser? To proste! Pascha! Pascha jest prosta, ale potrzebuje trochę czasu, żeby odciekła i nabrała kształtu. Można ją przygotować wcześniej i zamrozić. Dekoracje możemy dowolnie zmieniać a efekt będzie na pewno
Ugotowane pozamiataneKupując Kasię w okresie od 21.03 do 21.04 przyczyniacie się razem z Kasią do czynienia dobra! Szkoły i świetlice objęte akcją Pajacyka będą zapewniały potrzebującym dzieciom obiady, podwieczorki i desery. Jest to walka z częstym problemem jakim jest niedożywienie dzieci w Polsce. KUPUJĄC -> POMAGASZ Dołącz i Ty! KLIKNIJ –> WIELKA MOC POMAGANIA SKŁADNIKI: *mąka pszenna
Ostra na SłodkoZupa owocowa - robiłam pierwszy raz w związku z konkursem w przedszkolu u córki. Trochę taki kompot z makaronem, ale w sumie fajna alternatywa dla tradycyjnych deserów i coś na orzeźwienie. Dla kogo: dla chcących przywołać lato dla lubiących owocowe smaki dla mających zamrażarkę nadal wypchaną zamrożonymi w lecie owocami Składniki: ⦁ 750g owoców (mogą być mrożone) np. truskawek, jagód, malin
Mania Wypiekaniaszparagami oraz sosem morelowym. Dodatkiem były także świeże pomidorki koktajlowe. W jednym jak i drugim daniu sos z owocową nutą dopełnił ich smak. Po tak sutym obiedzie zrezygnowaliśmy z deseru, jednak w menu znajdziecie wiele różnorodnych pozycji, jak klasyczna beza czy sernik, truskawki zabaglione, domowe lody czy tort trufla czekoladowa. Restauracja Ale Gloria to miejsce, w którym odpoczniemy od zgiełku
Kuchnia Bazyliimąki pszennej (użyłam tortowej) 70g cukru pudru 50g zmielonych migdałów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Masa chałwowa: 250g chałwy 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (śmietana do deserów) 70g zmielonych orzechów włoskich Polewa czekoladowa: 110g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości masy kakaowej 64%) 120ml śmietanki kremówki 30% lub 36% Dodatkowo: do ozdoby bakalie, czekoladowe jajeczka Ciasto
Mała CukierenkaBabka drożdżowa z rodzynkami to pomysł nie tylko na Wielkanoc. Takie ciasto sprawdzi się również na co dzień, na deser, na śniadanie, do lunchboxu. Bardzo polecam Wam akurat ten przepis, bo babka jest prosta do przygotowania a wychodzi naprawdę pyszna. Oczywiście jeśli nie jesteście fanami rodzynek, możecie je pominąć w przygotowaniu ciasta lub zastąpić innymi bakaliami: suszoną żurawiną, skórką pomarańczową
Dorota Smakujesię nie pozlepiał. W czasie wsypywania ryżu z pojemnika, kotełł się zaplątał o nogi i sieM wsypało. Oj! Wsypało! Jednak nie ma tego złego…powstały dwa dania i deser. Składniki: 1/2 szklanki ryżu 2 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 5 sztuk świeżych daktyli 1 słoiczek kaparów 3 łyżki majonezu sól
R'n'G Kitchennagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, na blaszce dobrze wystudzić ciasto - ciasto francuskie mam zawsze w lodówce lub zamrażarce, można przygotować na szybko pyszny deser lub na kolację na słono...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPewnie myśleliście, że poniedziałek rozpocznę kolejnym przepisem na jakieś placki, a ja Was zaskoczę i zaproponuję przepis na pyszne ciasto czekoladowe z mascarpone. Samo ciasto w
Smaki ArmineNaleśniki z poniższego przepisu bardzo różnią się od tradycyjnych naleśników. Są puszyste i miękkie, niektórzy porównują je do omlecików, czy biszkopta. Puszyste naleśniki smakują idealnie z
NiePieprz.plnadała mojej potrawie smaku i pięknego koloru. Bardzo często używam w kuchni mrożonych warzyw i owoców firmy Hortex. Można w szybki sposób przygotować z nich pyszny obiad czy deser. Są gotowe do użycia, nie wymagają obierania i krojenia. Fimra Hortex ma bardzo szeroki wybór asortymentu, każdy znajdzie coś dla siebie. Nawet zimową porą możemy poczuć smak letnich warzyw
Tradycyjna kuchnia Kasi