deser - 61894 przepisów (strona:1596/4127)

Szwedzkie bułeczki cynamonowe – Kanelbullar 150

jajkiem, możemy posypać grubym cukrem. Pieczemy na złoty kolor. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/szwedzkie-buleczki-cynamonowe-kanelbullar/ MieszamWGarnku Artykuł Szwedzkie bułeczki cynamonowe – Kanelbullar pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto kakaowe z budyniem, bez pieczenia 340

dodatku białego cukru. Tym, co nadaje tutaj słodycz są jedynie banan, suszone daktyle i odrobina miodu. Przygotowywanie ciast na spodzie z patelni to świetny sposób, żeby szybko wyczarować deser, a nawet mini torcik. Polecam w razie niespodziewanych gości lub gdy najdzie Was nagła ochota na coś słodkiego. CIASTO KAKAOWE Z BUDYNIEM, BEZ PIECZENIA Spód ciasta 2 jajka Dojrzały banan Czubata

HealthyCreations
Australijska pizza w Warszawie 208

jest to typowa włoska pizza – nie będzie miała nieregularnych kształtów jak i będzie odrobinę grubsza. W menu znajdziecie wiele ciekawie dobranych kompozycji, których warto spróbować.   Deser No właśnie to kolejne „nietypowe” połączenie. Czy spodziewaliście się, że pizzę można jeść na słodko. Jeśli nie, to spróbujcie pizzy z owocami, polanej słodką czekoladą (mleczną albo białą), a całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana na zimno 151

nasze zdrowie napisano już wiele. Dzisiaj proponuję Wam przepis na zimową galaretkę z surowej żurawiny. Tak przygotowana żurawina jest doskonałym dodatkiem do herbaty, ale także pieczywa, naleśników czy deserów. Jest znakomita na jesienno - zimowe chłody. Żeby pozbyć się nieco naturalnej goryczy wkładam umytą i przebraną żurawinę na noc do zamrażarki. składniki: 1/2 kg przemrożonej żurawiny 1/2 kg cukru wykonanie: Żurawinę

babka w formie
Ciastka owsiano-kokosowe 205

Składniki: (około 10 ciastek): 200g płatków owsianych (w tym 50g mielimy na mąkę) 2 duże jajka 70g oleju kokosowego 100g wiórków kokosowych 90g cukru kokosowego/trzcinowego Sposób

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
MIDSOMMARTÅRTA 126

Lekkie, owocowe ciasto z kremem śmietanowym – obowiązkowy deser na Midsommar w Szwecji 🙂 Biszkopt: Składniki: 6 jajek 220g cukru 120g mąki 50g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie wypadała z miski po odwróceniu, a po wyjęciu mieszadeł powstały „szczyty”), [...] Artykuł MIDSOMMARTÅRTA pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
lekkie ciasto z winogronem 326

takie najlepiej będą się kroiły. I najlepiej bezpestkowe. A jeśli nie uda się takich kupić to koniecznie trzeba usunąć pestki. Jest z tym trochę zabawy ale warto. Ten deser był bardzo smaczny.   *foremka 10*23 cm Składniki: 300 ml kremówki 300 g jogurtu greckiego 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru  paczka podłużnych biszkoptów garść winogron

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z gruszkami 667

Puszyste i wilgotne  ciasto z gruszkami to świetny pomysł na deser. Ciasto szykowane na oleju jest proste do upieczenia i dłużej zachowuje świeżość, a gruszki z cynamonem i imbirem smakują i pachną cudownie.  Jeśli masz więcej gruszek, to polecam Ci zrobić placki jogurtowe z gruszkami lub coś zupełnie innego.. Sałatka ze szpinakiem i gruszką to pyszny pomysł

AniaGotuje.pl
Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach 201

Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-bulki-orkiszowo-pszenne-na-drozdzach/ MieszamWGarnku   Artykuł Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tort cytrynowy z plastrami cytrusów 198

Tort z ułożonymi plastrami owoców ma bardzo przyjemny, orzeźwiający smak, który zawdzięcza lemon curd dodanemu do śmietany.

Przepisy Kulinarne
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 175

latach 60. XIX w. Francuzi dokonali kopernikańskiego przewrotu w kuchni: zaczęli podawać dania indywidulanie na osobnych talerzach dla każdego biesiadnika. Najpierw szły przystawki, potem zupa, danie główne i desery. Wcześniej wszystko lądowało równocześnie na stół. W domach zamożnych każdy miał jeden talerz na który przekładał kolejne dania, ludzie biedni jedli po prostu z jednej michy. Poza tym francuscy szefowie kuchni

Niedzielny kucharz
Kruchy gruszkowiec z borówkami 223

Dziś na deser poleca się pyszny kruchy gruszkowiec z borówkami. Ciasto idealne na każdą okazję. Można dać same gruszki ale ja wzbogaciłam jego smak dodając borówki. Ciasto proste w przygotowaniu a jakie smaczne. Polecam. kruchy gruszkowiec z borówkami Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Brownie z malinami 188

Cudownie czekoladowe, wilgotne brownie w połączeniu z delikatną śmietanką i orzeźwiającymi malinami to deser doskonały. My jesteśmy nim zachwyceni :) Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka w temp. pokojowej 250 g cukru niepełna szklanka mąki pszennej 2 ły ż ki kakao szczypta soli   Krem: 330 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru śmietan

Smakołyki Asi
Tort Sachera 178

moreli, polecam taki tort! Tort Sachera stworzony został w XIX wieku przez cukiernika Franza Sachera w Wiedniu. Od razu stał się słynnym tortem na całym świecie, obowiązkowo serwowanym deserem w kawiarni Hotelu Sacher znajdującym się w centrum Wiednia. Ten kto lubi czekoladę niech się szykuje – tort jest prosty, obłędny i dla każdego! Moje serce i moich gości już skradł

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania