naprawdę pyszne, wilgotne, aromatyczne. Klasyczne połączenie marchewki, jabłka i orzechów to przywołanie jesienno-zimowych impresji. Ciasto nie jest zbyt słodkie, więc przypadnie do gustu osobom, które nie lubią przesłodzonych deserów. Jeśli zaś preferujemy więcej słodyczy, to Agata radzi oprószyć ciasto po upieczeniu cukrem pudrem. Można do niego dodać dowolne orzechy. Agata wybrała włoskie, które dostała od naszej mamy. Ciasto
KulinarneImpresje.plWraz z pierwszym dniem przenikliwego chłodu podszytego zimowym charakterem, przyszedł czas na przytulne desery :) Dziś ciężki, kremowy sernik na twarogu z jogurtem i chrupiącym, słodko-słonym spodzie z krakersów, pod cienką warstwą gorzkiej czekolady. Słodka serowa masa rozpływająca się w ustach, przeplata się z drobinkami krakersów, które wdzięcznie przełamują słodycz i otwierają przed podniebieniem drugie dno smaku. Całość zwieńczona korąną
Kuchnia w Słońcu SkąpanaCiasto smarujemy masą lub robimy z niej paski. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-dyniowy-na-ciasteczkowym-spodzie/ MieszamWGarnku Artykuł Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuprzewracać je na drugą stronę za pomocą kuchennej łopatki. Spróbujcie. Do przygotowania placuszków użyłam pysznego Musli Crunchy naturalne z nasionami chia 4health . Idealne na śniadania, jak i szybkie pyszne desery. Nawet moje maluchy lubią je pochrupać Warto zapoznać się z pełną ofertą 4healt , bo jest naprawdę ciekawa i co najważniejsze smaczna W ofercie znajdziecie 3 rodzaje musli
Słodkie okruszkiowoce do kosza. Banan wszechstronny To przykre, biorąc pod uwagę, że owoce to tak naprawdę produkt idealny – można je zjeść jakoś samodzielny posiłek, zrobić z nich ciasto, ciasteczka, desery, sałatki, dodać do pierogów, naleśników, ugotować kompot, przygotować koktajl, smoothie, lody i wielu innych potraw. Wydawać by się mogło, że to produkt, który nie ma prawa się marnować. Jednak ląduje
365 dni dookoła kuchniDzielę się kolejnym udanym eksperymentem – ciasto dyniowo- kakaowe z orzechami. Nie za słodkie, ale całkiem smaczne, w sam raz do porannej kawki Składniki: – 200g
Smaki ArmineDzisiaj długo wyczekiwany przepis na mini bezy :). Przepis jest bardzo prosty, bezy są śliczne, urocze i idealnie nadają się do ozdabiania tortów, babeczek, ciast. Możemy z nich również przygotować deser. Lubię mieć je pod ręką w różnych kolorach, kształtach, bo to szybka, łatwa dekoracja, a na gościach robi wrażenie. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube . Zapraszam
Mała CukierenkaJeśli potrzebna Wam będzie masa kajmakowa, a niestety w sklepie nie będzie gotowej, to z powodzeniem możecie sami przygotować. Należy tylko uzbroić się w cierpliwość i
Tylko pysznieDzień dobry! 👋 Przedstawiam Wam gorącą czekoladę piernikową bez dodatku cukru (lub z jak go dodacie)! Do tego pianki i już czuć ten klimat... Świąteczny
Czarnawisienkazdrowe śniadanie. Na długo zapewnia poczucie sytości, dostarczając niezbędnych wartości odżywczych na początek dnia. Koktajl może być tez zamiennikiem deserów i słodkich przekąsek. **** Lo smoothie alla banana con fiocchi d'avena, semi di chia e una leggera nota di cocco, è un'idea originale per una colazione sana
La grande e la piccola cuocaidealna do popołudniowej kawy! Na kruchym cieście z domowym kremem cytrynowym (lemon curd), który pojawił się na blogu już jakiś czas temu i delikatną bezą. Co powiecie na taki deser? :) Tartę piekłam w foremce z wyciąganym dnem o średnicy 25 cm. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 30 g masła 30 g margaryny
CiastkozercyJeśli interesują Cię desery dietetyczne, to prawdopodobnie zagustujesz właśnie w tym cieście. Nie dość, że świetnie smakuje, to w dodatku obfituje w składniki odżywcze. Składniki : • 3 duże marchewki starte na średnich oczkach, • 1 szklanka orzechów włoskich, • 1 szklanka mąki orkiszowej, • 2 jajka, • pół szklanki rodzynek, • pół szklanki daktyli, • 2 łyżki syropu klonowego lub miodu, • 2 łyżki proszku do pieczenia
KUCHNIA POLSKAleniuchujemy na całego. No dobra co po niektórzy siedzą z nosem w laptopie ale przy kuchennym stole to prawie jak robienie ciastek... albo turlanie słodkich kulek z myślą o deserze. Te kulki są wyjątkowe. Wyjątkowo łatwe w przygotowaniu, wyjątkowo pyszne i znikają w zawrotnym tempie! Przepis znalazłam w jednej z moich nowych kulinarnych książek czyli "Prosto, pysznie, do pudełka" Dominiki
Dzieje kuchennej Wiewiórywłaśnie po nią chociaż mam ich sporo w swojej biblioteczce :) Podzielona jest na 12 rozdziałów w tym propozycje na Święta, podwieczorki,Ostatki, Popielec, Wielkanoc. Mnóstwo ciekawych propozycji na ciasta, desery, sałatki, dania główne, przystawki itp... Książka bardzo mi się spodobała i zapraszam do jej nabycia. Bardzo lubię stare opowieści i przepisy z tradycją. Tytuł: Kuchnia Iwaszkiewiczów Autor: Maria Iaszkiewicz Wydawnictwo
Sama słodycz i szczypta chiliRogaliki kruche z marmoladą tej jesieni robiłam już trzy razy, ale to ten ostatni był najbardziej spektakularny, ponieważ były rogaliki przygotowane przez blisko 20 par malutkich
bistro mama