menu wigilijne wszyscy mają ustalone. Ale co ze świątecznym obiadem? My się nigdzie dalej nie wybieramy więc będzie obiad w domu dla najbliższych. Przygotuję zupę, mięso pieczone , sałatki i deser. Nic specjalnie wyszukanego ani pracochłonnego, bo przecież nie chcę spędzić świątecznego dnia w kuchni. Przecież i tak najważniejsza jest świąteczna atmosfera, a tę tworzą ludzie. Świąteczny obiad nie musi składać
Smaczna PyzaWśród dań znalazła się przystawka czyli śledzie w soku z pomarańczy z czarnuszką, dania główne czyli pierogi gryczane z twarogiem oraz dorsz na kiszonej kapuście w pomidorach, a na deser zrobiliśmy pyszny kakaowy krem z suszonych owoców. Dziś jednak dzielę się z Wami przepisem na dorsza. Zobacz też: Dorsz po grecku Filet rybny pieczony w piekarniku Przepis na dorsza
Kuchnia BazyliiMasa kajmakowa to chyba obok polewy czekoladowej jeden z najbardziej podstawowych niezbędników przy pieczeniu czy przygotowywaniu deserów. A że może być ona całkowicie roślinna i w dodatku gotowa w zaledwie kilkanaście minut, możecie się przekonać z tego prostego przepisu. Polecam Składniki: 1 szklanka (240 ml) brązowego cukru 1/2 szklanki (120 ml) stałej części mleka kokosowego z puszki schłodzonego w lodówce
Lamarida.plPrzedstawiam Wam dzisiaj przepis na przepyszne brownie z buraków z orzechami i gorzką czekoladą. Zdrowy deser, mający w składzie produkty uważane za superfoods - na pewno Wam posmakuje. Ciasto jest wartościowe odżywczo i skutecznie zaspokaja apetyt na coś słodkiego :) Przepis pochodzi z rewelacyjnej książki "Moc na talerzu. Przestań jeść - zacznij się odżywiać" autorstwa dr Mehmeta Oz'a - której recenzję przeczytacie
Moje Kuchenne RewelacjeFinlandii. Jest tak samo słodki jak cukier, ale zdecydowanie mniej kaloryczny – idealny dla osób będących na diecie oraz wegan i diabetyków. Idealny do wszystkich ciast poza drożdżowymi, deserów na zimno, koktajli, szejków i codziennego słodzenia kawy czy herbaty. Należy jednak wprowadzać go do diety stopniowo zaczynając od mniejszych ilości. Marka Dr.Oetker w serii ZE ŚWIATA NATURY posiada także wiele
Ostra na SłodkoŚwietny sposób na dostarczenie witamin, zwłaszcza w okresie zimowym. Można to danie zakwalifikować do deserów lub przystawek. Dzieci chętnie zjadają tak przygotowane marchewki. Można podawać np z ryżem lub samodzielnie. Najlepiej smakuje podane na ciepło. Szczerze polecam:) Składniki 300 g mini marchewek lub dużych pokrojonych w słupki( mini marchewki mrożone,przed przyrządzeniem rozmrozić) 1/2 szklanki … Czytaj dalej Marchewki zapiekane
gotuj ze mnąUrocza, zdrowsza i świąteczna wersja szyszek. Z białą czekoladą bez cukru, wiórkami kokosowymi i jogurtem naturalnym. Zachwycą nawet wybrednych gości. Do środka możecie dodać kandyzowane owoce
Czarnawisienkażółtkiem i opcjonalnie posypujemy przyprawami. Pieczemy w 200 stopniach na rumiano. Artykuł Drożdżowo – kruche paszteciki z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkunabrała całkiem innego charakteru. Możecie śmiało użyć owoców mrożonych - należy je jednak wcześniej nieco rozmrozić. Taka konfitura idealnie sprawdzi się jako prezent lub po prostu jako dodatek do deserów, gofrów czy lodów :) Przepis jest moją własną inwencją. Jednak przy jej tworzeniu inspirowałam się niemieckimi przepisami, gdyż u naszych zachodnich sąsiadów tego typu konfitury są bardzo popularne. Możecie wino zamienić
My simple kitchenznajdziecie TUTAJ . Ja osobiście tak podany fenkuł całym serduchem (i wszystkimi kubkami smakowymi) uwielbiam – jestem w stanie zjeść sama całą tą dużą porcję, na kolację albo i na deser. Jeśli chcecie się tymi delicjami podzielić, wykorzystajcie surówkę z kopru włoskiego do białych mięs lub do ryby. SKŁADNIKI 4 średniej wielkości porcje do obiadu 1 duży fenkuł (ok. 500g) 150g
Karo in the KitchenDoprawiamy do smaku. Jeśli chcemy blendujemy zupę. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/sycaca-zupa-z-soczewica-i-dynia/ MieszamWGarnku Artykuł Sycąca zupa z soczewicą i dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuTort piernikowy pachnący korzennymi przyprawami i kandyzowanymi pomarańczami doskonale będzie pasował na zimowe uroczystości i na świąteczny stół.
Przepisy Kulinarnewięcej niż 10 lat jest przysmakiem, który doskonale towarzysz y serom miękkim i twardym, kawiorom, krewetkom, a także truskawkom i innym świeżym owocom. Dodawany jest także do śmietankowych deserów lodowych i wyrafinowanych koktajli. I w końcu król octów balsamicznych Gocce Riserva e Gocce Patriarca starszy niż 20 lat, który oprócz wszystkich wymienionych zastosowań może wieńczyć posiłek, podany na małej łyżeczce
w mojej kuchnizdąży ze swoim prezentem na czas. Jak dla mnie takie pomysły prezentowe to bomba! A Wam się podobają moje propozycje? Dajcie znać w komentarzu! A na deser zostawiam Wam przepis na korzenne ciasteczka z grawerem. S kładniki; 25 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 10 dag masła 1 jajko 1 łyżka przyprawy do piernika
Radość kipiąca uśmiechem.