deser - 61894 przepisów (strona:1390/4127)

Legumina ryżowa z czereśniami 119

Uwielbiam ten ryżowy deser ! Tym razem z pysznymi czereśniami. Składniki: 1 szklanka ryżu, 700 ml mleka, 300 ml wody, 2 łyżki cukru, 2 cukry waniliowe, ½ łyżeczki cynamonu mielonego, 250 ml śmietanki kremówki, 1 szklanka dojrzałych czereśni lub wiśni, 3 łyżki cukru pudru, szczypta soli. Wykonanie: Wodę zagotować z mlekiem, z odrobina soli, z cukrami i cynamonem. Wrzucić opłukany ryż

Tradycyjna Kuchnia
Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem 208

chrupiące, słodkie i kwaskowe zarazem rogaliki. Nadzienie stanowi bowiem porzeczka biała całkiem już zapomniana oraz miód akacjowy z tego roku. Zawijamy to wszystko w ciasto francuskie, do piekarnika i deser gotowy, no musi się jeszcze upiec. Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Biskwity z patelni z landrynkowym kremem 159

Słodkie ciasto biszkoptowe i landrynkowy krem z białą czekoladą to połączenie któremu trudno się oprzeć, gwarantuję że jeśli raz spróbujecie będziecie prosić o dokładkę ;-) Deser podałam na pięknym porcelanowym zestawie  Autumn/Jesień-Porcelana Bogucice Życzę smacznego! Ciasto: 3 jajka 3 ły ż ki m ą ki tortowej 3 ły ż ki cukru 2 ły ż ki oleju

Wanilia i Kardamon
Pieczone brzoskwinie z lodami. 194

najsmaczniejszy i najmniej skomplikowany deser na świecie .Uwielbiam pieczone brzoskwinie z dodatkiem lodów i miodu .Czas pieczenia zależy od tego jaki owoc lubicie najbardziej .Moje są miękkie w środku i lekko chrupiące z zewnątrz. Składniki : 2 brzoskwinie ,dojrzałe ,pestka powinna sama odchodzić od owocu . Lody ,ulubione ,u mnie amaretto . wiórki kokosowe miód Owoce przekroić na pół ,położyć na blaszce wyłożonej

Ladylaura.
Domowe lody bazyliowe bez jajek 102

Jestem nią zachwycona ! Nigdy bym nie przypuszczała, że to intensywne zioło, które od zawsze dodaję do pomidorów, pizzy czy do makaronu jest cudownym i i bardzo aromatycznym dodatkiem do... deserów. Na blogu pojawiła się już  bazyliowa panna cotta z poziomkami , a dziś zapraszam na rewelacyjne lody bazyliowe. Zróbcie, a nie będziecie żałować. Domowe lody bazyliowe

Kulinarne przygody Gatity
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 245

Tort marchewkowy przygotowałam wyłącznie z myślą o sobie (w końcu!). Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych, podobnie smak kokosa w deserach jest dla mnie najlepszy z możliwych. Dogodziłam tak sobie z okazji 28 urodzin, które obchodzę właściwie dopiero jutro. Inspirowałam się tym przepisem , jednak zmieniłam kilka składników, proporcje i troszkę odchudziłam tort, który i tak do dietetycznych nie należy

Poezja smaku
60. Arbuzowa granita 150

wiatru, w wakacje lubimy popijać schłodzone lemoniady, zajadać lody, czy spożywać granitę - czyli pyszne coś, co można umieścić między lemoniadą, a lodami. Osobiście uważam granitę za niesamowicie pyszny deser. Ja posłużyłam się arbuzem, aczkolwiek można byłoby użyć każdego owocu. Słyszałam również o granitach np. z szampanem :). W 100g jest tylko 35kcal , a świetnie zaspokaja apetyt na słodkie! Składniki: - pół arbuza

Be Fit Be Strong
Sos truskawkowy 142

skórką  do zmiksowanych truskawek. Odstawiamy na 24 godz. Na drugi dzień sos truskawkowy wlewamy do małych umytych oraz wyparzonych słoiczków mocno zakręcamy, pasteryzujemy 15 minut. Sos doskonały do deserów. Smacznego

kgwjanczewo
Panna cotta z melisą i truskawkami 143

melisy i przelewamy do 4 foremek. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia do lodówki. Truskawki miksujemy z cukrem. Przed podaniem moczymy foremki przez kilkanaście sekund we wrzątku i wykładamy deser na talerzyki. Polewamy musem i podajemy

Kulinarne przygody Gatity
59. Tarta na spodzie orzechowym z cytrynowym kremem z serków Bieluch 253

idę do koleżanki mojej mamy, by zaprezentować jej, jak w prosty sposób przerzucić się na zdrowy tryb życia nie zmieniając nazbyt nawyków żywieniowych. Pokażę jej wiele ciekawych potraw i deserów, które można przygotować w parę chwil, a będą zdrowsze i pożywniejsze niż sklepowe wersje. Dziś przepis na tartę na spodzie orzechowym z farszem z serków Bieluch, których termin ważności zbliżał

Be Fit Be Strong
Domowe bounty z kaszy jaglanej. 104

lodówki na około 30 minut, aby stężała czekolada. Następnie w pozostałej czekoladzie maczamy dna naszych batoników. Do lodówki na kolejne 45 minut i gotowe. Jeśli ktoś lubi bardzo słodkie desery można również posłodzić czekoladę

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Wegańskie trufle bakaliowe - bez glutenu, bez cukru 202

Dzisiaj deser, który na pierwszy rzut oka nie dla wszystkich wydaje się kuszący. Ale mam niespodziankę - pomimo braku cukru, trufelki są naprawdę słodkie! Dodatkowo możemy je spożywać praktycznie bez wyrzutów sumienia ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki: szklanka migdałów szklanka orzechów pekan 1/4 szklanki pestek dyni 1/4 szklanki nasion sezamu 2 szklanki daktyli bez pestek rodzynki do smaku Dodatkowo: mielone migdały

My Culinary Art
Proste lody brzoskwiniowe 172

Od kilku dni w TV i radio trąbią, że według najnowszych badań możemy jeść ‪#‎lody bez wyrzutów sumienia. Jedząc lody spalamy ok. 50 kcal, czyli tyle

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Deser z tapioki i mango 111

Kolejna propozycja na deser z tapioki Składniki 400 ml mleka waniliowego 1/3 szklanki tapioki ( perełka duża ) 1/4 szklanki cukru 1 laska wanilii szczypta soli 1 mango sok z cytryny Przygotowanie   Tapiokę zalałem mlekiem waniliowym , odstawiłem na godzinę . Po tym czasie dodałem cukier , wanilię oraz szczyptę soli , zagotowałem. Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się

R'n'G Kitchen
Zapiekanka jabłkowa 117

Smaczny jesienny deser z szarej renety Składniki 1 łyżeczka masła 12 sucharów 6 jajek 300 ml tłustej śmietany 4 jabłka - szara reneta 1 łyżka rodzynek 1 łyżka posiekanych migdałów 3 łyżki cukru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie   Wysmarowałem masłem żaroodporne foremki. Suchary rozkruszyłem na niezbyt małe kawałki i przełożyłem do foremek. Wbiłem do naczynia 4 jajka

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania