deser - 61894 przepisów (strona:1365/4127)

Lody o smaku chałwy 163

ręce pasta sezamowa z miodem .Jestem wielka fanka chałwy i wszystkiego co choćby przypomina mi jej smak.Zabrałam się wiec do pracy i powstał przepis na smaczny i ekspresowy deser-lody chałwowe. O ile przepisem można nazwać coś co składa się z 2 rzeczy. Składniki: 3 kulki lodów waniliowych dobrej jakości( najlepiej domowych) 2 łyżeczki pasty sezamowej z miodem

Wielki apetyt
Pieczone nektarynki 141

przepis świetnie sprawdza się jako deser, słodkie śniadanko, czy przekąska. Gdy zrobiłam go po raz pierwszy moje dzieciaki od razu go pokochały. Ja również, bo jest bardzo zdrowy i pożywny a jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę. Składniki: 1 łyżka serka śmietankowego 1 łyżeczka migdałów w płatkach (u mnie Kresto) 1 łyżeczka rodzynek ( u mnie Kresto) 1/2 łyżeczki miodu szczypta cynamonu

Wielki apetyt
Potwory i spółka - zielony deser 166

bardzo łatwa odsłona deseru na urodziny dla dziecka w słoiku. Tym razem dzieci zamówiły sobie galaretkę, więc co zrobiła mama -galaretkę :) a że nadal w  tematyce " Potwory i spółka", więc wybór kolorów nie należał do najtrudniejszych. Składniki:  2 agrestowe galaretki (ja użyłam Winiar) 200 ml śmietany 20 % niebieski barwnik 1 łyżka cukru pudru 1 laska wanilii Sposób przygotowania

Wielki apetyt
Pavlova z kremem toffi 153

okazało się, że jest to naprawdę łatwe, Pavlova bywa na moim stole naprawdę często. Tym razem odeszłam od klasyki- zobaczcie co pysznego z tego wyszło. Dodam, że to idealny deser na każdą imprezę. Czy to urodziny czy Walentynki dobra Pavlova nie jest zła! Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna

Wielki apetyt
Deser dla prawdziwej księżniczki 124

łyżki galaretki i pozostawić do zastygnięcia. Na warstwę galaretki nałożyć warstwę pianki a następnie przybrać żelkami ( ja wybrałam te w kolorze pastelowym) i posypką, które zalewamy 1 łyżką galaretki. Deser wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Torcik lekki jak chmurka 138

pieczenia Jana Niezbędnego. Piecz w temperaturze 100 stopni do momentu, gdy będą chrupiące. Biszkopciki (każdy z blatów udekoruj kremem i ułóż na nich bezy. Polej adwokatem. Złóż wszystkie warstwy deseru i udekoruj wieżę solonym karmelem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Czeko lepki -test 151

jeden paluch trafi do buzi :) Moja 5 letnia Werka bawiła się świetnie, z reszta sami zobaczcie. Jak dla mnie produkt genialny- miałam chwilę spokoju a dziecko samo przygotowało sobie deser. To naprawdę fajna zabawa- nie tylko dla dzieci :) Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Waniliowa babka majonezowa 134

Łatwa i wyjątkowo szybka babka z dodatkiem majonezu i wanilii.  Ciasto jest niezwykle puszyste i wilgotne, po prostu pyszne. Rewelacyjna na święta, niedzielny deser jak i codziennej kawki.  Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 4 duże jajka 3/4 szklanki ulubionego majonezu (u mnie od lat Winiary) 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wielki apetyt
Najlepsze ciasto czekoladowe 158

mnie aspektem jest fakt, że jest dziecinnie łatwe i szybkie w przygotowaniu i nie mam góry naczyń do zmywania. Świetnie sprawdza się jako składowa deserów (przykład znajdziesz tu ) lub samodzielnie. Tym razem podałam je klasycznie z sosem truskawkowym i lodami. Goście byli zachwyceni, moje dzieci również. Szczerze polecam- jestem pewna, że tak jak ja sięw

Wielki apetyt
Ponidziałkowy "fit" - Koktajl truskawkowo - bananowy z imbirem na maślance 166

witamy nowy tydzień czymś zdecydowanie lekkim. Dzisiaj zapraszamy na koktajl owocowy na bazie maślanki w połączeniu z imbirem i mielonymi migdałami. Całość idealnie się skomponowała i dała nam pożywny deser bądź drugie śniadanie.  Koktajl truskawkowo - bananowy z imbirem na maślance SKŁADNIKI : (na 2 porcje) 250 g truskawek 1 banan 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 500 ml schłodzonej maślanki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Deser kokosowy z nasionami chia. 147

nasienne i pokroić na mniejsze cząstki. Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze części. Owoce razem zmiksować na gładko. W pucharkach ułożyć warstwę mleczną , a na górze warstwę owocową . Pycha. deser kokosowy z nasionami chia

O kuchni z uczuciem
Niedzielny powrót do przeszłości - ptasie mleczko w nowej wersji. 263

byłam mała, Mama często przygotowywała dla nas ptasie mleczko.  Już raz przedstawiałam Wam moją wersję tego pysznego deseru ( Przepisu tu ).  A dziś przedstawiam wersję numer 2, w formie ciasta. Ptasie mleczko. Składniki na tortownicę 24 cm: 180 g herbatników 60 g masła 250 ml mleczka skondensowanego 2 galaretki (smak dowolny, mogą być różne) Herbatniki kruszymy w mikserze

Miksturownik
Jogurtowa panna cotta z sosem rabarbarowym na 2 urodziny bloga 153

istniał, to Wy dajecie mi motywację, aby się rozwijać i aby przenosić ten blog na kolejne poziomy jakości. Dziękuję! Nie umiem piec tortów, moją domeną zdecydowanie są proste, rustykalne desery. Dlatego z okazji 2-gich urodzin Chilli, Czosnek i Oliwa przygotowałam dla Was lekką panna cottę jogurtową z sosem rabarbarowym. Proszę, częstujcie się :) Jogurtowa panna cotta z sosem rabarbarowym Składniki

Chilli Czosnek i Oliwa
Tartaletki z karmelem i czekoladą. 243

Czasem zakochuję się w zdjęciach deserów ,których absolutnie nie powinnam jeść .Kasuję więc stronę w nadziei ,że ochota na słodkie cudo przejdzie…Nie , nadal siedzi głęboko w głowie i nie daje mi spokoju. Tak było z tymi tartaletkami .Upiekłam .Na swoją zgubę. Składniki: 1 , 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 140 g zimnego masła 3 łyżki lodowatej wody

Ladylaura.
Wspaniały WITARIAŃSKI MAKOWIEC i równie wspaniały SOS CZEKOLADOWY 194

Dzisiaj przedstawię Wam przepis mojego znajomego z sieci, autora bloga  naturanatalerzu.pl. Ten blog zachwycił mnie od pierwszego spojrzenia, pięknymi zdjęciami pięknych deserów, jak się okazało na dodatek - witariańskich, a także równie smacznych, jak pięknych, kilka sprawdziłam.  Za wszystkim stoi człowiek z prawdziwą pasją, Adam, i dla mnie to kolejny dowód na to, że naprawdę dobre jedzenie robią

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE