Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:). 500g truskawek 250g serka mascarpone 300ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru kilka sztuk bez posypka do dekoracji 1. Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki. 2. Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników. 3. W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową
Szefowa kuchnizaginionego Kerseya, Claribel, prowadzi własną kawiarnię i jest pierwszym z kontrahentów na naszej drodze do potęgi na lokalnym rynku kawy. Wiadomo, że każda szanująca się kawiarnia musi serwować przepyszne desery – dlatego połączyliśmy ze sobą te dwa elementy i stworzyliśmy ciasto, które idealnie wpasowuje się swoim charakterem do klimatu samej gry. Mocno czekoladowe ciasto z wyraźną nutą kawową, o miękkiej
Nerds Kitchenmakiem i sezamem. Osobiście jestem zadowolona z efektu wizualnego – ciastka mają przyjemną kruchość i nie są zbyt słodkie, także polecam je nawet tym, którzy nie przepadają za mdłymi deserami. Ciastka nie tej galaktyki! Czas poczuć smak kosmicznej kuchni! ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 243 kcal | 4 g białka | 35 g węglowodanów | 10 g tłuszczu SPIRALITE COOKIES PREY
Nerds Kitchenbyłam dzieckiem to pamiętam, że mama często przygotowywała mi i siostrze ptysie. Jak widziałam jak miesza drewnianą łyżką ciasto a następnie dodaje jajko po jajku myślałam, że to najtrudniejszy deser świata. Ciasto przygotowałam z Palma firmy Bielmar . Idealnie sprawiło się podczas przygotowania tradycyjnego ciasta maślanego. Ptysie to wspomnienie dzieciństwa kiedy nie tylko nie było w domach mikserów planetarnych
Kuchnia w oparachpojawiają się owoce sezonowe, to powstają u mnie sezonowe desery. Tym razem na ogrodzie moich rodziców obrodziły czereśnie i dodałam ich do waniliowych babeczek. Tak powstały muffiny z czereśniami. To prosty przepis, który zawsze wychodzi. Muffiny ładnie wyrastają i są puszyste. Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchnia co dniachce się jeść ciepłych śniadań. Crumble z truskawkami Drukuj Prep time 15 min Cook time 25 min Total time 40 min Crumble z truskawkami, czerwcowy klasyk - na deser z gałką lodów waniliowych lub na śniadanie z jogurtem naturalnym Author: Cooking for Emily Serves: 4 Ingredients Kruszonka: ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki mąki 3 łyżki cukru kokosowego
Cooking for EmilyDelikatny, kremowy, wprost rozpływający się w ustach. Niebiański sernik na bazie mascarpone połączony ze słodkimi czereśniami. Propozycja idealna na deser w upalne dni. Składniki 500 g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody ok. 1 szkl czereśni ok. 3/4 szkl płatków cynamonowych 1. Na dno tortownicy o wymiarach
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDzisiaj mam dla Was wyśmienity deser! Domowy budyń z kaszy jaglanej z dodatkiem świeżych owoców. Nie dość, że wygląda przecudnie, to jeszcze smakuje obłędnie. Przepis jest niezwykle prosty i można go urozmaicać wedle uznania. Ja dodałam troszeczkę więcej wody, aby konsystencja była rzadsza, bo tak lubię. Wy oczywiście możecie uszczuplić ilość płynów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja, jako sportowiec, gdzie każdy
Zdrowie i pysznie na talerzuzasadzie, to ciasto jest kolejną wersją śnieżnego puchu i śnieżnej rolady . Deser idealny na upały… i nie tylko. Ciasto, którego przygotowanie nie sprawi kłopotu nawet początkującym w wypiekach nie tylko dlatego, że nie wymaga pieczenia – jest bardzo proste w przygotowaniu. Puch z piankami. Składniki: - ok. 30 szt. herbatników (Petit beurre) - 28 szt. pianek w czekoladzie - 1 litr schłodzonej śmietanki
mojewypiekiinietylkopamiętam tak ciepłej wiosny (w zasadzie sądząc po temperaturach to lata) jak tego roku. Najchętniej zanurzyłabym się gdzieś w cieniu drzewa lub wentylatora z mrożoną kawą w dłoni... ;) Ten deser jest wprost przepyszny. M ciągle mnie namawia, abym mu znowu go zrobiła. Krem angielski (przypominający nieco nasz budyń) z wanilią i kremówką, galaretka ze świeżymi truskawkami i miękkie biszkopty
My simple kitchenbardzo dobre i bardzo syte, a co dla mnie ważne lekkostrawne płatki ryżowe. To doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia, które dodaje wiele energii, ale może to być również pyszny deser lub podwieczorek. Jest to dobra alternatywa dla tradycyjnej owsianki czy płatków śniadaniowych. Kilka składników i gotowe, musicie spróbować. Składniki: * 50 g płatków ryżowych ( użyłam Radix- bis ) * 80 ml mleka (najlepiej
Zrób to smaczniefont-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Puszyste placuszki o maślanym smaku idealne na śniadanie, jako samodzielna przekąska lub popołudniowy deser Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 2 jajka Nieco mniej niż 1/3 szklanki stopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Cukier do smaku, może być
W garach u GosiSzybki deserek.Ja nasiona chia zalałam mlekiem wieczorem, a rano zrobiłam mus z truskawek i przełożyłam do szklanek.Jeśli ktoś nie lubi słodkich deserów, nie dodaje wtedy ani cukru ani miodu. 4 łyżki chia -nasion szałwii hiszpańskiej 200 ml mleka 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka cukru pudru truskawki Nasiona wsypać do słoika, zalać mlekiem, dodać miód i wymieszać łyżką
Moje domowe kucharzenieBanany smażone w miodzie z nutą cynamonu to pyszny deser, który wprost rozpływa się w ustach. A jeszcze do tego lody waniliowe to już po prostu raj dla podniebienia. Przepis jest bardzo prosty a wykonanie ekspresowe. Słodki rarytas, któremu nie da się nie oprzeć ;) Składniki: * 2 banany * 1 kopiata łyżka masła * 1 łyżka miodu (użyłam miodu wielokwiatowego Huzar ) * szczypta
Zrób to smaczniesię pojawią, kupuję całe łubianki, aby uzupełnić truskawkowe niedobory po zimie. Upalne dni zachęcają do przygotowywania ciast bez pieczenia, dlatego część zapasów wykorzystałam na Charlotte z truskawkami – deser efektowny, a jak bardzo prosty! Najlepiej użyć do niej biszkoptów, które są proste (takich jak do tiramisu) – znajdziecie je w większości supermarketów. Wierzch minimalistycznie ozdobiłam truskawkami, ale gdyby tak dodać
Poezja smaku