Prosty przepis na gulasz wołowy Gulasz wołowy to świetna propozycja na obiad, smakuje bardzo dobrze zarówno jako dodatek do kasz, placków ziemniaczanych czy klasycznych ziemniaków z wody. Przedstawiam Wam najprostszy przepis, składający się jedynie z mięsa, pysznego i aromatycznego sosu oraz zeszklonej cebulki. Przepis jest prosty, za to sos świetnie broni się smakiem. Jest to nasz domowy sposób przyrządzania gulaszu
Taste and CookCUKINIA - łagodna w smaku, lekkostrawna, ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera wapń, potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1, B2, beta
wege i kropkaRewolucja na stole! Tak, wiem! W jednej ręce cukinia, a w drugiej banan... i co dalej, kiedy chce mi się słodko i chce wytrawnie! Moja kompozycja
wege i kropkaSKŁADNIKI: 250 ml mleka kokosowego 2 jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki cukru trzcinowego szczypta soli 1/2 pomarańczy (starta skórka oraz
wege i kropkaNiedziela. Słoneczny poranek... Złote liście na zewnątrz... Sikorki przylatują i zaglądają do okna... Ach! Trzeba zaspokoić pierwszy głód! Zapach kawy unosi
wege i kropkaSKŁADNIKI (około 6 małych omletów) : 1 jajko szczypta soli 150 ml wody 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego, 2 łyżki rozgniecionego twarogu
wege i kropkaCzy znalazłby się tu ktoś, kto nie lubi knedli? Szczególnie tych z dodatkiem truskawek? Myślę, że zgłosiłoby się mało osób J Ten przepis jest u mnie
Calzonella.comNa śniadanie czy na deser będą znakomite. Małe, puchate, z truskawkami i sosem czekoladowym, czegóż chcieć więcej w letni poranek. Placuszki na śniadanie zawsze smakują wybornie
Moje Małe CzarowanieTruskawki już się kończą, te z pierwszego rzutu, więc warto je jeszcze wykorzystać. Tym razem wykorzystałam je w razowych placuszkach, lżejszych od tych na samej mące
Moje Małe Czarowaniecałkiem sporych naleśników 400 g mąki pszennej 100 g semoliny ( możecie użyć kaszy manny ) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki drożdży suchych instant 300 ml wody Do smarowania placków 1/2 kostki masła 1/4 szklanki oleju (użyłam słonecznikowego) 1/2 szklanki semoliny. Sos miodowy 100 g masła 4-5 łyżek miodu Masło podgrzać dodać miód i podgrzewać chwilę
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpewno przepyszne i przesłodkie. Pulchne racuchy drożdżowe oblane fantastycznym kremem krówkowym to połączenie perfekcyjne! Świetny smak i zdrowa dawka energii na idealne rozpoczęcie dnia. Składniki (2 porcje - 8 placków): 100 ml mleka 15 g drożdży 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 50 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki pszennej razowej szczypta soli 1 jajko 1 czubata łyżka cukru
Zdrowie na języku :Prozwałkować na wielkość blaszki o wymiarach 38x23 cm. Jedną część wyłożyć na dno blaszki, ponakłuwać widelcem i wylać na ciasto ugotowany budyń.Rozłożyć na całości truskawki. Przykryć drugim plackiem lekko dociskając ciasto, aby szczelnie przylegało bokami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ciasto będzie rumiane. Po wystudzeniu oprószyć ciasto cukrem pudrem kruche ciasto z budyniem
O kuchni z uczuciemDziś zapraszam Was na pyszny puszysty omlet z musli w jagodowym sosie . Uwielbiam połączenie najróżniejszych placków, placuszków i omletów z chrupiącymi dodatkami i nutą słodyczy. Dziś u mnie tym słodkim akcentem jest przepyszny jagodowy sos Idealny do najróżniejszych deserów i śniadań na słodko. Miłego i smacznego dnia Składniki: 2 jajka (większe) 2 łyżki jogurtu naturalnego* 4 łyżki mąki pszennej
Słodkie okruszkigodzinę do wyrośnięcia. Na wierzchu układam połówki truskawek. Kruszonka: Do miski przesiewam mąkę, dodaję masło i zarabiam palcami. Na końcu dodaję cukier i wyrabiam już krótko. Kruszonkę układam na placku. Formę wstawiam do nagrzanego piekarnika góra dół na 45 minut 180 stopni
wesoła kuchnia