Kluski śląskie z charakterystyczną dziurką w środku, to klasyka Kuchni Polskiej. Najczęściej są one dodatkiem do sosów (po to właśnie m.in jest ta dziurka, w której
Kraina Miodem PłynącaSkładniki – porcja na formę 25×25: 2 szklanki maślanki, 1 szklanka cukru, 2,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżeczki proszku do
Coś bym zjadłaSzybkie w przygotowaniu. Puszyste, pełne soczystych jabłek. Idealne na śniadanie, podwieczorek i kolację. Z dodatkiem słodkiej konfitury z powodzeniem zastąpią deser. Racuszki z jabłkami. Smak mojego
Kucharzycaspokojnie da się go zjeść - jest smaczny. Malutkie kuleczki pyłku są średnio twarde i bez problemu się je przegryza. Pyłek można używać jako dodatek do wielu dań - owsianek, placków, naleśników, jogurtu, koktajli itp. Pamiętajcie, aby go nie podgrzewać, żeby nie stracić cennych wartości odżywczych. Wartości odżywcze na 100 g produktu: energia: 262 kcal białko
Zdrowie na języku :Pwykorzystaliśmy jako dodatek do selerowych placków. Składniki 200 g kwaśnej śmietany pół cytryny małe jabłko ! 100g ) cebulka ze szczypiorkiem sól pieprz czarny pół łyżeczki curry Przygotowanie Umyłem cytrynę, wycisnąłem sok. połowy. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku cytrynowego. Jabłko obrałem, oczyściłem z gniazda nasiennego i starłem. Cebulę umyłem, oczyściłem i pokroiłem w cieniutkie krążki. Jabłko i cebulę dodałem
R'n'G KitchenJuż jestem, jestem, mam nadzieję, że teraz wszystko wróci do normalności. Nie uwierzycie, ale ciągle pracuję. Wczoraj z niedowierzaniem spojrzałam w kalendarz i zobaczyłam, że niedługo
W mojej kuchniWigilia to wyjątkowy czas. Jednoczymy się przy stole zastawionym wyjątkowym jadłem. Wraz z opłatkiem dzielimy się dobrocią. W blasku świec wirują życzenia, płyną w przestrzeń z
W mojej kuchniLubię leniwie zaczynającą się niedzielę. Ten dzień tygodnia jest dla mnie pracowity, sporo czasu spędzam w kuchni, aby przygotować dla moich chłopaków coś pysznego. Jednak od
W mojej kuchniDruga połowa mijającego tygodnia była dla mnie bardzo pracowita. Do południa zajęcia z maturzystami, po południu spotkania służbowe. W sobotę mieliśmy gości, więc zajęłam się przygotowaniami
W mojej kuchniLubicie śliwki? My bardzo. Zawsze czekam na jesień, aby skosztować tych soczystych, słodkich owoców. Są one zresztą obecne w mojej kuchni przez cały rok, ale jesienią
W mojej kuchniNiepostrzeżenie zaczął się październik. Wraz z nim nieco zwolniłam. W pracy troszkę udało się wyhamować, starsze dziecko skończyło oba kierunki studiów i dostało pracę, młodsze szykuje
W mojej kuchniminut, aby smakowicie bulgotał w garnku. Okazał się zaskakująco dobry i taki… uniwersalny. Dlaczego? Bo świetnie pasuje nie tylko do typowych ziemniaków, ale także jako dodatek do mięsa czy placków ziemniaczanych. Polecam. Składniki: • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz • zupa borowikowa Knorr’a - opcjonalnie • olej Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 2. Grzyby pokroić na kawałki. 3. Cebulę
W mojej kuchnipozostałej mąki, wsypać sól. Całość dokładnie wyrobić - do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie połączyć z oliwą, ponownie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Po tym czasie z ciasta uformować kilka okrągłych placków, zrobić jeden lub zwyczajnie rozwałkować i ułożyć na lekko natłuszczonej blasze. Wcześniej przygotować sos. Czosnek drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać passatę pomidorową i doprowadzić do wrzenia
Di gotujeBardzo sycące. Do ciasta nie dodajemy cukru, więc możemy z powodzeniem podać je na słodko, jak i z jajkiem i warzywami, czyniąc śniadanie pożywnym i smacznym
KucharzycaBliny to bardzo typowe danie kuchni wschodniej. Są to małe drożdżowe naleśniki z mąki gryczanej i pszennej. Można je też przyrządzić z innej mieszanki mąk lub
zadanie-gotowanie