Czasami są takie chwile, że chce wrócić się do czasów dzieciństwa. Pamiętam…dla mnie kasza manna to najlepszy deser z minionych czasów. Teraz też czasami przygotowuję, jednak z lenistwa…garnka myć się nie chce, przemogłem się. Do tego nie wyobrażam sobie owoców. Oczywiście, że jagody wiodą prym! Jednak teraz postanowiłem zrobić z truskawkami. Składniki: 600 ml mleka 7 łyżek kaszy
R'n'G Kitchenalbo kielichowym. Gotową lodową masę przekładamy szybciutko do pucharków. Lody możemy podawać z ulubionymi dodatkami. Ja polecam odrobinę masła orzechowego, posiekane orzechy włoskie i szczyptę kakao. Szybko zjadamy! Taki deser jest obłędnie pyszny i co najważniejsze – możemy go zjeść bez wyrzutów sumienia! Smacznego! Spróbuj także: tarta cytrynowo-kokosowa, brownie z cukini. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową
Natka Pietruszkideser to połączenie słodkiego smaku miodu i cierpkiego smaku białej porzeczki. KORALIKI W MIODZIE Składniki: (3 porcje) masa miodowa: 200 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki miodu galaretka miodowa: 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl wody do rozpuszczenia żelatyny (ok.70-80 ml) 1/3 szkl miodu 1/2 szkl gorącej wody do miodu dodatkowo: garść białej
Bon appetit mon amieDomowy dżem wiśniowy to idealny dodatek do kanapek na zimę, albo jako jeden ze składników różnego rodzaju deserów – ciast, naleśników, gofrów. Jednak z doświadczenia wiem, że do zimy to ciężko będzie mu przeleżeć, bo jest pyszny. Zakładam, że z półek zniknie znacznie wcześniej. Przeczytaj przepis na: Dżem z brzoskwiń Możemy go przygotować na dwa sposoby – z cukrem żelującym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!porzeczk\u0105.","keywords":["czekolada","kakao","majonez","porzeczka"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-19T21:09:14+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT40M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Desery i wypieki"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["12","12 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"280 cal"},"recipeIngredient":["4 jajka z chowu ekologicznego","1\/2 szklanki cukru trzcinowego drobnego","1\/2 szklanki zwyk\u0142ego
ProstePesto.plKruche babeczki z owocami i bezą Pyszny, letni deser 🙂 Składniki ciasto: 200 g mąki 100 g masła 4 łyżki cukry pudru 2 żółtka dodatkowo: 1/2 słoika konfitury 1/2 opakowania … Czytaj dalej Kruche babeczki z bezą
czarrna od kuchniLody, lody dla ochłody! Lody to najlepszy deser na wakacyjne upały, który nie tylko skutecznie chłodzi, ale również doskonale smakuje. A do tych z dodatkiem mocnego espresso z ulubionych ziaren to już chyba w ogóle … The post Kawowe lody caffe latte appeared first on FitSweet
Fitsweet.meDługo zastanawiałam się nad tym, czy to jeszcze ciasto, czy już zapiekanka z komosy ryżowej? Postanowiłam, że zostanę przy cieście, ale Wy nazywajcie to jak chcecie. Przygotowanie tego deseru jest bajecznie proste i w dodatku nie potrzebujemy żadnej mąki, żadnego tłuszczu (oprócz tego, którego użyjemy to natłuszczenia formy) i żadnego cukru – zamiast niego użyjemy erytrolu. Samo w sobie jest
Be Fit Be StrongDrodzy moi dziś obiad petarda, no bo jak inaczej nazwać te piękne kule? Są bardzo aromatyczne, mają kremowe wnętrze, a śliwki rozpływają się w ustach. Kule mogą być deserem a mogą także być obiadem, tak jak u nas. Pysznego obiadu życzę. Kule ze śliwkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewykorzystanie twardej kilkudniowej drożdżówki bądź nawet chałki. Można przygotować ją bez cynamonu i powideł śliwkowych, a można je też zastąpić każdym innym dowolnym dżemem bądź marmoladą. To taki szybki deser, który w moim domu znika w mgnieniu oka. Czasami specjalnie piekę więcej drożdżówki, aby potem móc przygotować z niej pudding :) Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube
Zrób to smaczniePrzepyszny deser wzorowany na popularnym batoniku. Proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Jest tak dobre że cała blacha znika w mgnieniu oka. Ciasto jest bardzo delikatne, jeśli chcemy aby było bardziej „stałe” możemy użyć mniej masy kajmakowej :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: jedno opakowanie gofrów 250 gram, możemy użyć gofrów własnej roboty 1 litr śmietany 30% 6 łyżeczek żelatyny
Blog kulinarny S9.PLCiasto Stefanka Cappuccino bez pieczenia to pyszny deser na bazie herbatników i masy grysikowej z czekoladową polewą. Robi się je bardzo szybko, nie wymaga wiele pracy i jest proste w wykonaniu. Klasyczną Stefankę uwielbiam od dzieciństwa, ale tym razem postanowiłam pokombinować i do masy dodałam cappuccino orzechowe, co okazało się bardzo dobrym pomysłem. Ciasto wyszło tak smaczne, że sama mogłabym
e-PrzepisyKulinarneMagda Szybkie do zagniecenia ciasto, proste wykonanie,a efekt i smak spektakularny to na pewno moja słodka tarta rustykalna. Wygląda bardzo domowo, smakuje rodem z nieba, pachnie latem – deser idealny do popołudniowej kawy. W tym sezonie z moim ulubionym owocem – brzoskwiniami, soczystymi, słodkimi i bardzo uniwersalnymi. Składniki (na dużą tartę): szklanka mąki i jeszcze 2 łyżki 2 łyżki
Smaczna StronaPuszysty i lekko schłodzony krem morelowy, super sprawdzi się jako deser na te upalne dni. Składniki: - 350 g moreli - 2 żółtka - 5 łyżek cukru - 1/2 szklanki mleka - 2 łyżeczki żelatyny - 1 szklanka śmietany 36 % Przygotowanie: Morele pozbawiamy pestek, wkładamy do garnka, podlewamy łyżką wody i zagotowujemy, aż się rozpadną. Następnie przecieramy je przez sito i dodajemy 3 łyżki cukru pudru
Zainspirowana w kuchniDziś są moje urodziny, pewnie wiecie że osiemnaste 😉i dlatego częstuję Was najlepszym sernikiem pod słońcem. My serniki kochamy, więc czemu i Was nie poczęstować deserem, który ukocha Wasze kubki smakowe. Przepis na to cudo znalazłam u Michała i dobrze że tam trafiłam, poznałam smak najlepszego sernika pod słońcem. Przepis pochodzi z hiszpańskiego magazynu Gourmet z 1999 roku. Nazwa pochodzi
Moje Małe Czarowanie