Dziś zapraszam na rewelacyjne, błyskawiczne w przygotowaniu ciasto przypominające popularną mleczną kanapkę. Do jej wykonania użyłam czarnych herbatników firmy Petit beurre. Taki deser przygotowuje się w 15 minut z kilku składników, a efekt robi wrażenie. Krem zrobiony jest z twarogu, mascarpone i serka waniliowego - jest delikatny i dosłownie rozpływa się w ustach. Serek waniliowy można zastąpić jogurtem naturalnym i opcjonalnie
Healthy food explorerzamieszać. Gotowy pudding rozłożyć do szklanek lub słoiczków i odstawić do lodówki. Mango obrać, usunąć pestkę, a miąższ zmiksować na gładki mus. Mus wyłożyć na warstwę puddingu chia. Deser podawać schłodzony. Źródło: gotujzcukiereczkiem.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej KuchniSzarlotka siekana to bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto bez wyrabiania. Pyszny deser na każdą okazję. Fajna odmiana od tradycyjnej szarlotki. W mig znika z talerza, raj dla łasuchów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 szklanki mąki pszennej ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 6 łyżek cukru 250 gram margaryny lub masła 2 łyżki kwaśnej
Blog kulinarny S9.PLBardzo łatwe i szybkie ciasto z budyniu bez pieczenia. Ten deser jest bardzo prosty i smaczny, bo z pewnością wiele osób lubi budyń. Wystarczy go ugotować z galaretką, dodać banana i do lodówki. Spód możecie wykonać z tego, co macie pod ręką i oczywiście zamienić smaki na swój ulubiony budyń. Składniki: 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy
Zdrowie i pysznie na talerzuBardzo łatwe i szybkie ciasto z budyniu bez pieczenia. Ten deser jest bardzo prosty i smaczny, bo z pewnością wiele osób lubi budyń. Wystarczy go ugotować z galaretką, dodać banana i do lodówki. Spód możecie wykonać z tego, co macie pod ręką i oczywiście zamienić smaki na swój ulubiony budyń. Składniki: 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy
zdrowo i aktywnieu015bmietanki 30%,\r","3 \u0142y\u017cki cukru pudru,\r","1 \u0142y\u017cka \u017celatyny,\r","3 kostki czekolady gorzkiej,\r","250g serka mascarpone."],"name":"Tort bananowy","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Bia\u0142ka ubi\u0107 ze szczypt\u0105 soli na sztywno.\r","Doda\u0107 cukier i miksowa\u0107 na najwy\u017cszych obrotach.\r","Doda\u0107 \u017c\u00f3\u0142tka
Bardzo Gruby Smoknieco urozmaicić i dodać właśnie kakao. Powiem Wam, że wyszło bardzo pysznie. Ta druga wersja też na stałe wejdzie do naszego menu. To idealna propozycja na śniadanie, przekąskę czy deser. Czekoladowy dutch baby - pieczony naleśnik Czekoladowy dutch baby - pieczony naleśnik Czas przygotowania: 45 minut Proporcje na patelnię o średnicy 27 cm Składniki: 1 kopiasta łyżka masła 2 jajka
Kulinarne przygody Gatitytego, że ochłody już nie trzeba, bo za oknami jesień...? Keto lody Magnum są tak pyszne, że chce się je jeść o każdej porze roku. Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Vegan , Wege Keyword czekolada , lody Porcje 4 porcje Czas przygotowania 8 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Lody 3/4 puszki mleka kokosowego mocno schłodzonego (tylko stała część) 3/4 opakowania gęstego jogurtu
Modern Cave Girljest proste i muszę się tego nauczyć. Ale dość o negatywach. Musi być dobrze.🙏 Przesyłam więc przepis na słońce zamknięte w słoiku. Na zimę czy jesienną pluchę, do twarożku, deserów... mniam👌 Składniki: ok 200 g malin ok 200 g jeżyn 1 słoik 250 ml przesmażonych z żel-fixem antonówek kilka łyżek cukru - jeśli potrzeba Przygotowanie: Maliny i opłukane jeżyny gotujemy
Kuchnia po mojemutego przepisu macie dołączony filmik z YouTube, gdzie czasami zdarzy mi się coś wrzucić. Przyznam, że nagrywanie filmów słabo mi wychodzi, bo nie mam na to warunków. Przygotowuje desery w różnych miejscach i nie zawsze jest miejsce oraz sprzęt na nagrywanie, więc wybaczcie za brak profesjonalizmu :) Wartości odżywcze 1 kawałka (20): 180 kcal
zdrowo i aktywnietego przepisu macie dołączony filmik z YouTube, gdzie czasami zdarzy mi się coś wrzucić. Przyznam, że nagrywanie filmów słabo mi wychodzi, bo nie mam na to warunków. Przygotowuje desery w różnych miejscach i nie zawsze jest miejsce oraz sprzęt na nagrywanie, więc wybaczcie za brak profesjonalizmu :) Wartości odżywcze 1 kawałka (20): 180 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzulata i początek jesieni, wtedy są najsłodsze i najbardziej dojrzałe. Pojawiły się już w całej okazałości, więc aż żal nie skorzystać. Dzisiaj wylądowały u mnie w słodkim słoiczku na deser. JEŻYNOWY PUDDING CHIA Składniki: 1/2 puszki mleka kokosowego 2,5 łyżki nasion chia garść jeżyn cukier puder lub syrop z agawy do słodzenia Przygotowanie: Nasiona chia zalewamy mlekiem i odstawiamy
Bon appetit mon amieCiągle mam zepsuty piekarnik, ale to nic, bo nawet bez użycia piekarnika można stworzyć wspaniały deser. Dla tych, którzy nie mogą lub nie chcą piec mam propozycję - torcik gofrowy. Torcik prezentuje się efektownie, a jego przygotowanie wcale nie jest skomplikowane. Bazę tortu tworzą intensywnie czekoladowe gofry, następnie przełożone kremowym nadzieniem. Taki tort to gratka dla miłośników czekolady (czyli mój Niejadek
Na kulinarnym poligonieDziś bardzo proste i niezbyt pracochłonne ciasto, czyli moja wersja popularnego brzdąca. Lekkie, puszyste ciasto przełożone konfiturą i kakaowym kremem na bazie śmietanki i mascarpone, będzie idealne na deser. „Brzdąc” z konfiturą Składniki: Biszkopt: 1) 4 jajka 2) 6 łyżek mąki pszennej
Na kulinarnym poligonieChciałam czegoś innego i jest, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z jabłkami i rodzynkami. Przepis jest na małą porcję (forma o średnicy 16-18 cm), w sam raz na popołudniowy deser dla czterech osób (wliczamy dokładki, bo jest tak pyszne, że nie można poprzestać na jednym kawałku :) Ciasto czekoladowe na białkach Składniki: Ciasto: 1) 2 białka
Na kulinarnym poligonie