u0142y\u017cki m\u0105ki ziemniaczanej,\r","2 jajka,\r","200g \u015bmietanki 30%,\r","cukier waniliowy,\r","puszka brzoskwi\u0144 w syropie.\r"],"name":"Sernik z brzoskwiniami","recipeCategory":"ciasta, desery, torty","cookTime":"PT1H0M","prepTime":"PT0H15M","recipeInstructions":["Zmiksowa\u0107 razem ciastka i mas\u0142o, aby otrzyma\u0107 mas\u0119 o konsystencji mokrego piasku. Wklepa\u0107 w dno tortownicy.\r","Po\u0142ow\u0119
Bardzo Gruby Smokpyszne, małe serniczki zrobicie szybko aby potem cieszyć się smakiem wyśmienitego deseru. Serniczki są puszyste, wilgotne i przepyszne, idealne do kawy czy herbaty. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Mini serniczki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewierzch zdobi świeża figa oraz borówki. Całość dopełnia jogurt kokosowy, który świetnie komponuje się z owocami. Pyszna i zdrowa propozycja, bez porcji dodatkowego cukru. Świetnie sprawdzi się jako deser, podwieczorek lub przekąska na różnego rodzaju imprezach. Podana w pucharkach ekstra prezentuje się na stole. Szybki i banalnie prosty przepis dla każdego! Sałatki owocowe można komponować z dowolnych owoców, w zależności
Kuchnia MagdaLenyłyżeczki startego imbiru miód akacjowy do smaku Pure z dyni: dynię piżmową obieram, kroję w kostkę i gotuję na parze. Miksuję. Wykorzystuję do ciasta, chleba i deserów a resztę zamrażam wystudzone. Kaszę gotuję w mleku migdałowym ok. 15 minut. Miksuję na gładko, dodaję tahinę, pure z dyni, przyprawy i dosładzam miodem. Przekładam do naczyń
AZgotuj!kasza jaglana czy wiórki kokosowe oraz robot kuchenny, malakser lub… zwykły młynek do kawy! Sernik bezglutenowy – lekki i aromatyczny! Sernik bezglutenowy to idealny pomysł na szybki, prosty i lekki deser! Swoją lekkość zawdzięcza dodatkowo temu, że nie posiada spodu. Niezwykłego aromatu dodaje mi zaś aromatyczna wanilia. Jak zrobić sernik bezglutenowy? Bardzo łatwo! Wystarczą do niego zaledwie jajka, cukier, twaróg sernikowy
Moja smaczna kuchniaczasów szkoły podstawowej. Pamiętam jak dziś, kiedy razem z koleżankami po raz pierwszy piekłyśmy je na pracach ręcznych. Ach to były czasy. Teraz kiedy potrzebuję przyrządzić szybko jakiś deser, powracam z wielkim sentymentem do tej receptury. Składniki: 4 jajka 1 szklaka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 1 cukier waniliowy niepełna szklanka oleju
Fascynacje AniZDROWE PRZEPISY: PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA JEST: – Zdrowym wegańskim deserem – Wprost genialna! Nie potrzebuje piekarnika! – Idealna do kawy – Pełna aromatów i ukrytych smaków – Bez cukru, bez soli, bez mąki! ILOŚĆ PORCJI: Tarta 28 cm CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT + CHŁODZENIE SKŁADNIKI: SPÓD
globuskulinarnyProsty i szybki sposób na własną sól smakową. Domowa sól waniliowa wykorzystywana jest głównie w deserach (np. w zdrowym Carpaccio z Anananasa ) oraz ciastach (np. w Szybkim Torcie na Dzień Mamy ). Polecam również Domowy ekstrakt waniliowy . Czytaj więcej: Domowa sól waniliowa The post Domowa sól waniliowa appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaDodać sok z pomarańczy, miód i odrobinę soku z cytryny. Wszystko raz jeszcze dobrze zmiksować. Przelać do szklanek. Smoothie z jarmużu jest świetne do śniadania, jako drugie śniadanie lub deser. Smacznego! źródło: Kuchenny blat Czytaj więcej: Smoothie z jarmużu, pomarańczy, imbiru i miodu The post Smoothie z jarmużu, pomarańczy, imbiru i miodu appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaPożywny koktajl mleczno-owocowy, składający się z trzech warstw: mango + sok z pomarańczy, truskawki + mleko, syrop owocowy domowej roboty (np. rabarbarowy). W wersji dietetycznej syrop możemy
Moja DelicjaPrzepis na domowe bounty, czyli batoniki z kokosem oblane czekoladą. Coś dla łasuchów 🙂 Domowe bounty są bardzo proste w przygotowaniu. A jakie pyszne 🙂 Ponoć lepsze od
Moja DelicjaKolejne pyszne ciasto bez miksera. Uwielbiam takie łatwe ciasta, które zawsze wychodzą. Polecam dziś na deser, jeśli nie macie nic do kawki po południu 🙂 Składniki: skórka starta z dwóch pomarańczy 1/2 szklanki soku z pomarańczy (nie więcej) 3/4 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 3 jaja 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Moja DelicjaOwsiane muffiny z suszoną morelą i orzechami włoskimi zrobiłam mojej 3-letniej Córci, która zaniosła je do przedszkola z okazji swoich 3 urodzin. Muffiny są zdrowe
Moja DelicjaMoja 3-letnia córeczka dorosła już do momentu, kiedy zdążyła już zasmakować w słodkościach i się o nie dość często upominać. A ponieważ jestem przeciwniczką podawania
Moja Delicjadodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Tort bezowy w kształcie wieńca oprószyłam płatkami migdałów, liofilizowanymi truskawkami (możecie pominąć jeśli chcecie), gorzką czekoladą i cynamonem. Deser wyszedł przepyszny! Przepięknie się prezentuje. Wszystkim smakuje. W szczególności tym, którzy za bezami nie przepadają 🙂 Obowiązkowe “must have” na święta! Polecam również drugą wersję Wieńca Bezowego – “Wieniec bezowy z świątecznymi owocami
Moja Delicja