Przepis na : śniadanie
Sernik bezglutenowy to idealne ciasto dla osób, które unikają glutenu w swojej diecie. Ale nie tylko. Poznaj najlepsze przepisy na ciasta bezglutenowe! Ciasta bezglutenowe, czyli takie, do których nie dodaje się tradycyjnej mąki pszennej lub żytniej są coraz częściej spotykane. Choć upieczenie ciasta bez mąki pszennej może wydawać się nie lada wyzwaniem, w rzeczywistości jest łatwe i, w wielu przypadkach, bardzo szybkie! Ciasta bezglutenowe . Jakiej mąki użyć? Wiele osób z różnych względów unika spożywania glutenu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!