deser - 61894 przepisów (strona:1117/4127)

Deser kawowy z bitą śmietaną i malinami. 186

Kawy nie pijam wcale, chociaż jej zapach bardzo lubię, zwłaszcza świeżo parzonej. Ten deser przygotowałam dla znajomej parki wytrawnych kawoszy. I zasmakował. Podzielę się zatem i z wami przepisem. Zapraszam :) Składniki ( na dwie porcje ) - 220 ml gorącej przegotowanej wody - 4 pełne łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 2 płaskie łyżeczki żelatyny - 5 łyżeczek cukru - 150 ml śmietanki 30% - 3-4 łyżeczki cukru pudru

Kuchnia z widokiem na ogród
ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ (Z CYNAMONOWĄ NUTĄ) 102

Śliwki pod kruszonką zwane też inaczej crumble ze śliwkami to przepyszny deser na ciepło przygotowany w kilka chwil. Zamiast śliwek można tu użyć wszystkie inne ulubione owoce i za każdym razem wyjdzie równie pyszny deserek :) Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube -->  kliknij tutaj Składniki: * 700 g śliwek węgierek * 3 łyżki płynnego miodu * 1 łyżeczka

Zrób to smacznie
PIZZA Z MALINAMI, TRUSKAWKAMI, WANILIĄ I MASCARPONE 169

Pizza z owocami to świetny pomysł na letni deser, spodoba się zarówno dorosłym jak i dzieciom. Jest kolorowa, pyszna i łatwa w przygotowaniu. Możecie użyć gotowego spodu do pizzy lub pizzę własnego wypieku, co jest bardzo łatwe, wymaga jedynie nieco więcej czasu. Będzie świetnym uzupełnieniem do letniego bufetu czy grilla. Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 15 min. Porcja dla 4 osób

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Szybkie ciasto cappuccino bez pieczenia 177

Pyszne ciacho,wprost rozpływa się w ustach. Mięciutkie biszkopty i delikatny krem cappuccino z bitej śmietany i mascarpone. Idealne na domowe przyjęcie, na deser lub po prostu do popołudniowej kawy.Zrobicie je w 20 min a po 2- 3 godzinach w lodówce można wcinać .Polecam

Swojskie jedzonko
Deser z kiwi, skyrem waniliowym i gorzką czekoladą 199

Galaretka przygotowana na bazie kiwi to niskokaloryczny deser w sam raz na lato. Możesz zjeść ją samą lub podać z ulubionymi dodatkami.  W moim pucharku dodatkowo znalazł się skyr waniliowy oraz starta gorzka czekolada. Nie martw się, że kiwi i żelatyna nie stężeją. Ta reguła dotyczy tylko surowego owocu, duszony już współpracuje z żelatyną. Składniki na 4 porcje

Fabryka pomysłów
Jogurtowe lody agrestowe 141

Letnie miesiące to idealny czas to robienie domowych lodów. Sezonowe owoce są na wyciągnięcie ręki, do tego śmietanka, jogurt czy mascarpone, nieco cukru i pyszny letni deser gotowy.  Tym razem zapraszam Was na jogurtowe lody agrestowe. Do ich przygotowania użyłam ciemnego agrestu, ale ten jasny też doskonale się tutaj sprawdzi. Pamiętajcie tylko, że ilość cukru jest uzależniona od stopnia

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowe ciasto na herbatnikach przekładane owocami (bez pieczenia) 115

Zapraszam na pyszny deser bez pieczenia. Herbatniki przekładamy słodkim czekoladowym kremem bez dodatku cukru i orzeźwiającymi owocami. Polecam Polecam również inne ciasta bez pieczenia: Rafaello na krakersach , tort jogurtowy , jagielnik z brzoskwiniami . Składniki: Do przekładania warstw: herbatniki Warstwa owocowa: banan, gruszka, morele, brzoskwinia Krem czekoladowy: 2 szklanki (240 ml) daktyli bez pestek 2 łyżki (10 ml) niesłodzonego kakao 1 szklanka

Lamarida.pl
Wilgotne ciasto czekoladowe w kokilkach 130

dobrze kojarzyło, z początkami wspólnego mieszkania z moim mężem, na wynajmowanym mieszkaniu, gdzie piekarnik pozostawiał naprawdę wiele do życzenia. I dopóki nie dorobiliśmy się swojego, nowego, to był jedyny deser który wychodził dobrze z tego piekarnika. A jedliśmy go naprawdę często, zaspokajał głód na słodkie i mocno czekoladowe smaki. Na gorące ciastko obowiązkowa kulka lodów waniliowych i świat stawał się

Smaczna Strona
Sernik czekoladowy mus z borówkami amerykańskimi 154

Czekoladowo rozkosz w pieczonym czekoladowym serniku z borówkami amerykańskimi i polewą z kakao. Dla miłośników czekolady i osób chcących rozkoszować się w mocno czekoladowym deserze. Zastrzyk endorfin w jednym kawałku ciasta. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Sernik czekoladowy mus z bor\u00f3wkami ameryka\u0144skimi","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/sernik-czekoladowy.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/sernik-czekoladowy-500x500.jpg

ProstePesto.pl
Rurki z dżemem i kokosową masą twarogową 115

Pyszne rurki z kokosową masą twarogową oraz przełamującym jej słodycz dżemem z czarnej porzeczki, to doskonały deser dla dużych i małych łasuchów. 1 op. ciasta francuskiego xl 70 g wiórek kokosowych 250 g półtłustego twarogu 50 g cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego 150 g śmietanki 30 % dżem z czarnej porzeczki 1 jajko Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości

Smaki Na Talerzu
Szarlotka sypana 134

wersji. Dziś szarlotka sypana z duuuużą ilością jabłek. Bez zagniatania ciasta. Bez oczekiwania na schłodzenie. Potrzebujemy tylko kilku prostych składników, które znajdują się w każdej kuchni, żeby stworzyć ten deser iście królewski. Jeszcze ciepła, z lodami i bitą śmietaną (no dobra, teraz zrobiło się mniej zdrowo i fit, ale jakże pysznie) smakuje wyśmienicie! Składniki 2 kg jabłek (najlepiej sprawdzą się

Analiza Smaku
Sorbet arbuzowo borówkowy z mrożonych owoców 162

Sorbet to lodowy deser bez dodatku produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli bez mleka, śmietanki i jajek. Składa się z zamrożonych owoców i soków. Wersja z mrożonym arbuzem i borówkami jest moją ulubioną, arbuz idealnie rozrzedza lody i czyni je lekkimi. Miąższ arbuza to najlepsza sorbetowa baza. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Sorbet arbuzowo bor\u00f3wkowy z mro\u017conych owoc\u00f3w

ProstePesto.pl
Torcik owocowy na zimno 124

Torcik owocowy na zimno , bez pieczenia. Ciasto a raczej deser łatwy i szybki w przygotowaniu, z dowolnymi owocami jagodowymi. I warstwa : 100 g podłużnych biszkoptów, 1 opakowanie galaretki (u mnie z owoców leśnych), 250 g jagód, II warstwa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 500 ml mleka, 2 – 3 łyżki cukru, III warstwa: 1 opakowanie galaretki (u mnie z owoców leśnych

królestwo garów
Ciasto owocowo-galaretkowy przekładaniec 149

Ciasto owocowo-galaretkowy przekładaniec to pyszny, lekki i orzeźwiający deser bez pieczenia. Banalnie prosty w przygotowaniu. Możemy użyć dowolnych ulubionych smaków galaretek i owoców w sezonie świeżych a jesienią lub zimą z syropu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 puszka brzoskwiń w syropie ćwiartka średniej wielkości arbuza 800 ml gęstego jogurtu greckiego ja użyłam dwa kubki każdy o pojemności

Blog kulinarny S9.PL