wizualny ale także smakowy jest niesamowity:) Zapraszam:) Pavlova z truskawkami - 3 białka kurze ( jajka klasy L) - 600 g cukru pudru - 350 ml śmietanki 30% - owoce ( truskawki, borówki , kiwi) Białka z 300 g cukru pudru ubijamy na sztywną pianę. Na papierze do pieczenia rysujemy koło ( np odrysowujemy talerz, na którym zaserwujemy deser) i układamy na blaszce do pieczenia. Na narysowane koło
Kuchnia Pełna Emocjiskładniki na biszkopt kakaowy: 135 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta
Domowy Smak JedzeniaGalaretka truskawkowa – 1 op Galaretka cytrynowa – 1 op Truskawki – 20 dag Bita śmietana Woda – 1 L Mięta Każdą galaretkę rozpuścić w pół litrze gorącej
przepisy- MilkiRobiłam już drożdżówki z serem oraz takie z rabarbarem i truskawkami, ale połączenie sera i rabarbaru z dodatkiem kruszonki jest obłędne. Próbujcie koniecznie. Polecam Ci też
nietylkopasta.plCześć! No to sezon truskawkowy uznaję za otwarty ! Jupiii!!!! Kocham truskawki pod każdą postacią. Najsmaczniejsze są takie rwane prosto z krzaka, skąpane i rozgrzane w słońcu
Pieprzyć z FantazjąPyszna, oryginalna, pachnąca truskawkami, mocno wilgotna babka. Zaskakująca swoim pięknym kolorem, będzie jedyną w swoim rodzaju dekoracją wielkanocnego stołu. Idealna na Święta i okres wiosenny. Dodatkowo
Fitsweet.meKolejny tegoroczny listopadowo grudniowy tort. Na życzenie solenizanta z truskawkami. Przydały się zamrożone latem truskawki :) Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg
Państwo Wojtczuk gotująKompoty rzadko goszczą w moim domu, ale koniec sezonu na truskawki i początek czereśni to najlepszy czas na kompot owocowy, pyszny, idealny na zimno i na
Moja smaczna kuchniaCiasto z truskawkami, zaryzykuje ale pewnie się nie pomylę, jest w każdym domu, w różnej postaci i pewnie o wielu smakach. Ja dzisiaj proponuje Wam przełamać
SMYKWKUCHNICzerwiec to miesiąc, w którym czerpiemy mnóstwo kulinarnych przyjemności z truskawek. Moja propozycja to malutki deserek, którego podstawą są trzy elementy. Mus z truskawek (wystarczy je
Mój Smak na ŻycieSkładniki: 4 kubki jogurtu naturalnego 310 ml 1.3 kg owoców (truskawek i moreli) 4-5 łyżek cukru pudru 6 łyżek żelatyny 4 torebki galaretki z owoców
Gaździnka warzyMój obiad ;) udało mi się dokopać w zamrażarce do mrożonych truskawek ;) Składniki: około 300-400g mrożonych truskawek 50g makaronu żytniego razowego 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSkładniki: 100 g kuskus, 270 ml mleka, 30 g masła, truskawki, czarne jagody( co kto lubi), cukier, szczypta soli, śmietana (niekoniecznie, ale fajnie smakuje,szczególnie
kulinarnajamka.blogspot.comPyszny, owocowy i lodowy deserek z dodatkiem musu z świeżych truskawek i zwieńczony owsianymi ciasteczkami, pycha. Składniki: 350 ml kremówki 2 żółtka 50 g cukru
Ala piecze i gotujeśniadanie lub lekki deser. Jedynym warunkiem sukcesu jest użycie dobrze dojrzałych owoców. Urozmaicenie w postaci nasion szałwii hiszpańskiej wzbogaca napój w składniki odżywcze i sprawia, że jest jeszcze smaczniejszy. Jeżeli macie już dosyć szaro-burej aury, zachęcam do miksowania i delektowania się smakami lata pod ciepłym kocem Składniki (2 porcje): 300 g świeżych lub mrożonych truskawek. 2 banany 2 łyżki
Fitsweet.me