Pyszny ten deser wyszedł, choć był wyczuwalny kwaskowy smak kiwi i truskawkowy-słodko kwaskowy. Zwyciężyła śmietana z odrobiną cukru która pasowała idealnie. Składniki: truskawki ( mrożone 300 g) kiwi 4 szt+ 100 ml śmietanki 30% śmietana 30% 300 ml cukier 2 łyżki Wykonanie: Truskawki lekko zmrożone zmiksowałam i przełożyłam do szklaneczek.To co zostało w blenderze nie wyrzuciłam tylko
Różowa kuchniapołączonej z malinami (idealne). W związku z tym,że zbliża się sezon truskawkowy, więc możecie też wypróbować połączenie truskawek i np. advocata, którego można dodać do kremu zamiast kawy. Co Wy na to? Ja na pewno wypróbuję, bo uwielbiam ten deser. ETON MESS Składniki: 1 średniej wielkości beza 1 serek mascarpone 2 żółtka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Bon appetit mon amieOWOCAMI BEZĄ I KRUSZONKĄ! 5 ZASAD IDEALNIE KRUCHEGO CIASTA. 3. SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 4. DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEREŚNIAMI I RABARBAREM! 5. RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 6. TARTA Z KREMEM CZEKOLADOWYM , TRUSKAWKAMI I JAGODAMI! 7. CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z KREMEM KOKOSOWYM! 8. TARTA Z MALINAMI I BEZĄ KOKOSOWĄ(...)UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 11. ZAPIEKANE OWOCE : ŚLIWKI POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ! PRZEPYSZNY DESER Z PIEKARNIKA 12. TARTA Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ , BEZĄ I KREMEM BUDYNIOWYM! TO JEST HIT LATA! 13. SERNIK Z BORÓWKAMI NA CIASTECZKOWYM SPODZIE. 14. TRUSKAWKI W FRUŻELINIE W SŁOJU 15. TARTA Z KREMEM I TRUSKAWKAM I! 16. KRUCHE CIASTO
SMYKWKUCHNIMini drożdżówki truskawkowe to jeden z moich ulubionych eksperymentów kulinarnych. Piekąc je po raz pierwszy nie byłam pewna, czy cała zawartość bułeczek nie wypłynie mi na
Dieta bez mlekaZ racji, że wreszcie przyszła do nas letnia pogoda, w kuchni warto robić ciasta na zimno, bez pieczenia, na których przygotowanie nie trzeba poświęcić zbyt wiele
Smakołyki BerenikiTak to dziś mija 7 lat jak napisałam pierwszy post na tym blogu. Przez te 7 lat mnóstwo się wydarzyło, a ja jestem bogatsza o całą
Moje Małe CzarowaniePrzyznam się, że miałam nie pokazywać Wam tego wypieku - torciku, bo jest bardzo niedoskonały, ale pomyślałam sobie że na garkotłuku powinny znaleźć się takie niedoskonałe
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcukrem kandyzowanym, który nadał konfiturze delikatnego karmelowego smaku. Frużelina to super dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników. Idealna w smaku i konsystencji. Frużelina truskawkowo-arbuzowa z kandyzowanym cukrem, składniki na 8 słoiczków 200 ml: Składniki: 1 kg arbuza 2 kg truskawki 1 szklanka kandyzowanego cukru 3 łyżki domowego cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie(...)przetartego arbuza wrzucamy do garnka o grubym dnie, zasypujemy 3 łyżkami domowego cukru waniliowego, wsypujemy szklankę kandyzowanego cukru, dokładnie mieszamy. Zawartość gotujemy na średnim ogniu. Gotujemy do momentu aż truskawki częściowo się rozgotują. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, wlewamy do garnka. Gotujemy 5 minut aż zgęstnieje. Frużelina powinna mieć konsystencję wyglądem przypominającą kisiel. Gorącą frużelinę przekładamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięChyba w końcu przyjdzie to lato jakie lubię, tęsknię do upałów.. jak są upały to zaraz zaczynają się narzekania, że gorąco. A ja to lubię
Cooking for EmilyPyszny i szybki deser nie tylko dla najmłodszych. Ot takie wspomnienie z dzieciństwa. Składniki : * 2 dowolne galaretki * 200ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * ulubione owoce np truskawki * posypka do dekoracji Przygotowanie : Gal aretki rozpuścić w szklance wrz ątku , przestudzić. Przelać jedną do szklan ek - odstawić do stężenia . Dodać pokrojone truska wki - wlać drugą galaretkę, wystudzić. Ubić kremówkę, w yłożyć
Magiczne Życie Martyprzeznaczę maliny i że będzie to pyszny deser – nie mogło być inaczej, skoro robi się go z bez, kremówki, owoców i soku. W przepisie na ten słodki deser z malin i bezików fajne jest to, że składniki można dowolnie układać, a także zmieniać, zastępując maliny np. truskawkami, borówkami lub jeżynami. Udostępnij Składniki na eton mess 20-30 sztuk
niecodziennikparymasę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki do stężenia (około 2 - 3 godziny). Deser trzymamy w lodówce bez przykrycia. Po stężeniu sernika obkroić go nożem wkoło tortownicy
cucinaremasę serową oraz mus truskawkowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę na małych obrotach miksera, wmieszać pokrojone truskawki jeśli ich używamy. Wylać na spód z ciastek i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki do stężenia (około 2 - 3 godziny). Deser trzymamy w lodówce bez przykrycia. Po stężeniu sernika obkroić go nożem wkoło tortownicy
cucinaredrodzy dzisiaj mam dla was mega przepis na puszyste lody o smaku truskawkowym. Jest sezon na truskawki, więc warto skorzystać z ich walorów smakowych nie tylko w koktajlach, ciastach czy innych oklepanych deserach. Nie będzie to przepis z kategorii fit, vege itd, ale myślę że każdy może pójść na małe odstępstwa od diety raz na jakiś czas. Moje lody przygotowałam(...)małe wyzwanie, aby znaleźć sposób na uwiecznienie wszystkich pomysłów na zdjęciach, bo moje lody znikały podczas sesji, a nawet jeszcze przed w błyskawicznym tempie. Składniki : 500 g truskawek 4 żółtka 250 ml mleka 3,2 % 200 g śmietanki kremówki 36% 150 g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie : 1. Truskawki myjemy
vaniliowoczekoladowaNa bazie jogurtu naturalnego robiłam już kiedyś ciasto z truskawkami. Owocowo - jogurtowy przysmak smakował każdemu. Do tego ciasta wykorzystałam jogurty greckie, które
Pani na deserOstatnio po internecie krąży przepis na ciasto 3 bit z truskawkami. Spodobał mi się pomysł i oczywiście postanowiłam je zrobić. Z małymi zmianami, gdyż moje ciasto
Pani na deser