Przepis na : deser
Cześć! No to sezon truskawkowy uznaję za otwarty ! Jupiii!!!! Kocham truskawki pod każdą postacią. Najsmaczniejsze są takie rwane prosto z krzaka, skąpane i rozgrzane w słońcu…wytarte o ubranie… Czuć wtedy całą słodycz truskawki. Umyte stają się kwaśne. Jednak na takie szaleństwo z dzieciństwa można sobie pozwolić na polu. W kuchni oczywiście ma być wszystko wyszorowane i wypłukane. Jak już najem się do syta truskawek prosto z krzaka, robię koktajl. Taki smakołyk to przyrządzam właściwie co dzień w sezonie... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.