Kiedyś przeglądając gazetki z przepisami, natrafiłam na przepis na mus piernikowy. Nie pamiętam dokładnie składników. Wiem, że był tam serek mascarpone, śmietana kremówka i przyprawa do piernika. Resztę sama dodałam. I powiem Wam, że smak tego deseru mnie zaskoczył. Jest bajecznie korzenny, nie za słodki, po prostu niebo w gębie :-). Frużelina wiśniowa z mielonym kardamonem doskonale uzupełnia ten mus. Taki(...)uroczystego świątecznego obiadu. Szczerze i gorąco polecam piernikowy mus z frużeliną wiśniową. Spróbujcie i Wy zrobić ten pyszny deser. Pozdrawiam. MUS PIERNIKOWY Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ. Składniki na 4 - 6 porcji: Mus: 250 g serka mascarpone 3 łyżki miodu 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka żelatyny 50 ml gorącej wody
Zakątek rozkoszy kulinarnychidentyczny, aby maż też mógł spróbować tego świetnego połączenia. Konsystencja deseru jest idealna, czyli łatwa do pokrojenia, nie twarda i nie rozpływająca się jak klasyczne lody. Polecam! Kto spróbuje? (Litrowy pojemnik po lodach, u mnie o wymiarach 12 x 19 cm) 200 ml śmietanki 30-36% 100g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru (płaskie) 1 łyżka miodu (około(...)Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone uprzednio zmiksowanym z miodem oraz sokiem i skórką z limonki. Na końcu do masy wmieszać słomkę ptysiową przełamaną na 3-4 części. Całość przełożyć do pudełka, zamknąć i schłodzić w zamrażarce. Najlepiej, aby deser przed podaniem postał z 2 minuty w temperaturze pokojowej
Di gotujeŚliwki powinny być wypestkowane i przekrojone na pół, zaś gruszki powinny mieć formę grubszych plastrów. Agrest można wrzucić w całości. Tarta z malinami Deser ten składa się z kruchego ciasta , wypełnionego kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki . Proporcje obu składników powinny być takie same lub zbliżone (np. 250 g serka i 200-250 ml śmietany), dlatego przygotowując większą(...)składnikami masy kremowej jest zmielony twaróg (250 g, jeżeli tyle samo dodajemy mascarpone), cukier waniliowy , zmiksowane blenderem truskawki oraz żelatyna , która nada odpowiedniej konsystencji. Aby ciasto smakowało jeszcze lepiej i prezentowało się okazalej, na jego wierzchniej części warto rozprowadzić galaretkę i pokrojone truskawki . Jogurtowiec z jagodami Deser ten będzie kapitalnym wyborem dla tych, którzy przepadają za wypiekami, ale jednocześnie
Moja smaczna kuchniaKinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W tym przepisie nie dodaję białej czekolady, a dzieci go po prostu uwielbiają! Aby tort wyglądał naprawdę oryginalnie proponuję przygotować go w prostokątnym pojemniku (np. plastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt, a także sporą(...)wysokość tortu. Składniki na truskawkowe Kinder Country 3 opakowania herbatników petit beurre po ok. 100 g 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki (min. 30%) 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 50 g mlecznej czekolady (pół tabliczki) do kremu 1 szklanka preparowanej pszenicy lub ryżu pół szklanki mleka do herbatników truskawki Polewa z Nutelli 3 łyżki
Korniszonkispożywania surowych jajek mnie zniechęca. Dlatego po prostu ich nie używam tu. Deser ten jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Jedynie najdłużej schodzi schłodzenie go w lodówce – przynajmniej 2 godziny. Tiramisu bez jaj - przepis Składniki: 500 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%) 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru opakowanie biszkoptów filiżanka kawy parzonej kieliszek likieru (kawowy
Pyza i Surówkaoreo Składniki: 200 ml soku przecierowego z marchwi – nie słodzonego 1 łyżka proszku budyniowego o smaku waniliowym 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru ekstrakt pomarańczowy lub otarta skórka z pomarańczy – do smaku kilka ciasteczek oreo Wykonanie deseru: 1. Odlać około 1/4 szklanki soku marchewkowego, resztę zagotować. W pozostawionym soku rozrobić proszek budyniowy – wlać na gotujący się(...)Budyń przykryć woreczkiem foliowym i pozostawić do ostygnięcia. 3. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Dodać ekstrakt pomarańczowy lub otartą skórkę z pomarańczy oraz zimny budyń marchewkowy. Wszystko dobrze utrzeć. 4. Tak powstały krem marchewkowy przełożyć do małych słoiczków lub pucharków. Ciastka oreo pokruszyć i posypać okruszkami deser. Smacznego
kolorowotorcikowoakumulatory. Inspiracji na nowe posty – zero, natomiast wolne dni spędziłam na książce lub przed serialem. W końcu udało się przełamać i tak powstał ten deser, gdzie czekolada musiała […] Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopemnie taką rzeczą była kawa, której ogólnie praktycznie nie pijam (chyba, że to kawa z cykorią) i mascarpone, które miało być do ciasta, ale zabrakło czasu na jego wykonanie. Żeby się nie zmarnowało, wykorzystałam te składniki do zrobienia pysznego deseru. Także smakosze kawy, zachęcam wypróbować ten przepis, zawsze to jakaś odmiana przyjmowania kawy.😏 A ten farsz.."niebo w gębie" ! (adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzuszybki deser tiramisu z dodatkiem likieru Amarula. Należy on do moich ulubionych dlatego często wykorzystuję go do deserów. Jest to likier pochodzący z RPA , produkowany z owoców maruli. Bez problemu kupicie go w supermarketach. składniki na 6- 7 porcji 250 g mascarpone 800 g śmietanki kremówki 30% biszkopty 1 opakowanie 250 ml kawy świeżo zaparzonej kawy(...)waniliowego 2 łyżki cukru pudru południowo afrykański likier Amarula ½ białej czekolady ½ gorzkiej czekolady Śmietankę ubijamy dodając cukier waniliowy, cukier puder. Po chwili dodajemy mascarpone i nadal ubijamy aż otrzymamy konsystencję gęstego kremu. Deser podajemy w pucharkach lub w małych szklaneczkach. Kolejność nakładania składników : - 1 łyżeczka kremu - biszkopt namoczony w kawie - 1 łyżeczka likieru amarula (polewamy
noteskulinarnyfigaMango i kokos to zgrany duet. Właśnie to sprawdzone połączenie postanowiłam wykorzystać w deserze. Z okazji Dnia Mamy upiekłam tartę kokosową z mango. Do nadzienia użyłam serka mascarpone i mleczka kokosowego. I to był strzał w dziesiątkę! Powstał pyszny, kremowy, o subtelnym kokosowym smaku deser. Początkowo z mango planowałam przygotować mus. Ostatecznie pokroiłam owoc w cienkie plastry, które ułożyłam
zadanie-gotowaniepierwszej chwili pomyślałam o moim ukochanym tiramisu, jednak obiecałam sobie, że będę się starała jeść lepiej i zdrowiej, a takie tiramisu do zdrowych nie należy. Wiem, mascarpone jest sam w sobie tłusty, więc deser z tym serkiem w roli głównej dietetyczny na pewno nie będzie. Ale może by zrobic deser, który nie będzie wymagał dodatkowo tony cukru, ciateczek itp? Inspirację(...)które nie zrujnują od razu naszej figury. Jest tylko jeden problem-są tak pyszne, że cieżko się powstrzymać i znikają w mgnieniu oka. 200 g dobrej jakości, gęstego serka mascarpone 200 g dobrej jakości czekolady 70 % kakao z kawałkami skórki pomarańczowej pół łyżeczki stevi (można uzyć innego słodzidła lub pominąć) karob lub kakao naturalne (dla miłosników) do obtoczenia Czekoladę rozpuszczamy
Zawsze głodna!Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rewelacyjne babeczki: miękkie i wilgotne z nutką cytrynową i dodatkiem maku. Na wierzchu udekorowane przepysznym kremem na bazie
Marta GotujeCytrynowy deser z rafaello i truskawkową słodyczą . Idealne zrównoważenie smaków – słodycz truskawek i cytrynowa warstwa z wyczuwalnymi kawałkami rafaello. Pysznie, szybko, idealnie na przyjemną chwilę relaksu w ulubionym fotelu, przy dźwiękach spokojnej relaksującej muzyki…. Spróbujcie i Wy. Składniki: 2 czubate łyżki mascarpone sok z 1/2 małej cytryny 1 łyżka cukru pudru 3-4 pełne łyżeczki konfitury z truskawek
Słodkie okruszkiciasto, abo sie szczelić [6] na szybko jaki deser. Tyn, co sam ło nim byda pisoł, [7] robi sie raz, dwa, a ta słodko szokoladowo kryjma [8] pasuje do tych edberōw, jak piwo do grillowanego wōsztu [9] Co potrza? [10] edbery- aby kilo [11] bioło szokolada syrek [12] mascarpone (250 g) pudełko śmiytōnki
Chop w kuchnifiliżanką dobrej kawy smakują jak najlepszy włoski deser. Właśnie - deser, ale również propozycja śniadaniowa "na bogato" pachnąca kawą, podana z włoskim mascarpone i oprószona ciemnym kakao. Brzmi kusząco? :) Składniki: 3-4 łyżki mąki pszennej ( lub więcej, tak, aby ciasto nie było za rzadkie) 1 jajko 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka
Chocolate Muffin Blog