ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyMUFFINY DYNIOWE to obowiązkowa pozycja w sezonie na dynie, nie... Artykuł Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEjest błyskawiczne do zrobienia. Jest świetnym pomysłem na deser do popołudniowej kawki, jak i np. imprezowe słodkości. Śmiało można podać je z gałką ulubionych lodów waniliowych! SKŁADNIKI: * kwadratowe wafle / andruty – 3 szt * dojrzale banany – 4 szt * cukier – 1 szkl * zimne masło – 85 g * śmietana 30% słodka – 125 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 1 łyżka
Ostra na Słodkowcześniej do głowy, że bazylia może być idealnym składnikiem deserów. Ale skoro mogą być muffinki z czerwonej fasoli czy sernik dyniowy , to czemu nie lody bazyliowe? ;) Wprawdzie za oknem pogoda już całkiem jesienna to jednak namawiam Was do przygotowania sobie takich lodów jeszcze w tym roku. Składniki: 250 g mascarpone 340 g naturalnego jogurtu greckiego 3-4 łyżki cukru pudru
zadanie-gotowaniekalorii i rozkoszować się tym smakiem do woli. Ten deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Dodatek do niego to oczywiście filiżanka małej czarnej. Składniki: Tortownica 22 cm Spód: 15 dag herbatników biszkoptowych 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 70 g rozpuszczonego masła Warstwa kawowa: 25 dag sera mascarpone ½ litra śmietanki 30% 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
Wanilia i Kardamonbardzo drobno pokruszyć, po czym przesypać do pucharków. Ser mascarpone z jogurtem naturalnym, cukrem pudrem oraz olejkiem waniliowym zmiksować na gładką masę. Za pomocą łyżki wyłożyć krem na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać. Owoce pokroić w ćwiartki i po czym wymieszać z dżemem truskawkowym i ułożyć na warstwie kremu. Deser lekko schłodzić
Ciastka - domowe słodkościktóry dziś Wam prezentuję jest tak prosty w wykonaniu. Połączenie autorskiego spodu czekoladowego z delikatną masą serową i jagodami cudownie smakuje, a jeszcze lepiej się prezentuje. Kolejną zaletą tego deseru jest fakt, że ciasto nie wymaga pieczenia, co sprawdza się szczególnie latem. Zapraszam! :) Spód : 100 g herbatników maślanych 125 g herbatników w czekoladzie mlecznej 50 g miękkiego masła Ciasteczka(...)gładką masę. Dodać roztopioną i wystudzoną czekoladę, ponownie zmiksować. Wmieszać delikatnie jagody. Przelać na spód i wyrównać. Wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch : 250 g mascarpone 2 łyżki jagód Serek zmiksować z jagodami. Wyłożyć na wierzch sernika. Schłodzić. Ciasto przechowywać w lodówce. Udekorować jagodami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogcytrynowym kremem. Wspaniałym akcentem jest migdałowa, maślana kruszonka. Deser jest przepyszny, lekko waniliowy, pełen smaku i aromatu. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z gazety „Apetyt”). Składniki na 5-6 porcji: 750g umytych, obranych truskawek 130g cukru 250ml porto 3 łyżeczki żelatyny 300ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny
Mała Cukierenkasię tutaj rozpisywała po prostu kawa + banany = deser porcja duża blacha ok 20 kawałków Składniki: spód 200 g herbatników 100 g masła 100 g zmielonych migdałów masa serowo - kawowa 3 banany 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 op żelatyny do ciast 0,5 szklanki wody 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 500 ml śmietany 30 % krem
Niezły MłynekMakaron z galaretki? Czemu nie! Pod postacią pysznego deseru zachwyci kształtem i smakiem. Można go przygotować z wielokolorowych galaretek i uzyskać ferie barw na talerzu. Na przygotowanie 2 porcji potrzebujemy: 1 galaretka Winiary o smaku jagodowym 1 szklanka borówek (lub jagód) 1 szklanka śmietanki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru listki mięty dodatkowo ok. 30 słomek
Jadło i czytadłopołączeniu ze świeżymi owocami to niezły pomysł na deser. Delikatnie, kruche ciasto jest doskonałym wyborem na upały, bo jego lekkość sprawia, że nie będziemy się czuć ociężali po konsumpcji ;) Kruche ciasto: 160 g mąki 50 g cukru pudru 75 g masła jajko szczypta soli Krem waniliowy: 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru laska wanilii Wierzch: 2 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa
sama złodyczZ tym ciastem jest dużo pracy, ale jest pyszne. Wyjątkowe ciasto na specjalne okazje. Przygotowanie ciasta kruchego – wszystkie składniki ciasta ugnieść razem. Musi powstać gładka
Kuchnia Pokoleńczasu na pieczenie, koleżanka była już w drodze i trzeba było szybko działać.Tak więc zamiast ciasta powstał szybki smaczny deserek. Składniki : 500 g śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 500 g mrożonych truskawek sok z 1 mandarynki 2 łyżki cukru pudru rodzynki i orzechy do dekoracji kilka biszkoptów Przygotowanie: Truskawki wyjęłam z zamrażarki. Były(...)śmietany. Połączyłam schłodzoną śmietanę z serkiem i cukrem pudrem i ubiłam mikserem na sztywno.Do pucharków na dno wyłożyłam zmiksowane truskawki a na nie śmietanę.Udekorowałam rodzynkami i orzechami włoskimi.Desery ustawiłam w lodówce uprzednio każdy z osobna przykrywając folia aluminiową ...śmietana bardzo szybko łapie zapachy z lodówki
Gosia gotujeWiosenny torcik z majowego rabarbaru z galaretką , puszysty biszkopt niczym nie nasączony bo nie ma takiej potrzeby, warstwa słodziutkiego kremu krówkowego z mascarpone, jest idealny słodko
Wanilia i Kardamon