deser z mascarpone - 3323 przepisów (strona:101/222)

Sernik truskawkowy z nutką czekolady. 121

Składniki: ( tortownica o śr.26cm) Spód: 254g ciastek pełnoziarnistych, 125g masła niesolonego, 2 łyżki cukru. Masa serowa: 500g twarogu tłustego, 250g mascarpone, 500g truskawek, 2 galaretki

W kuchni u Moniki
Sernik czekoladowy z pomarańczą na makowym spodzie (ciasto bezglutenowe) 156

Świąteczny sernik. Gorzka czekolada i pomarańcza a spód z maku. Masa serowa: 500 gram sera trzykrotnie zmielonego  1 opakowanie serka mascarpone  4 jaja 3

AZgotuj!
SuperFood - mus dyniowy z bakaliami i granatem 153

Pieczenie wydobywa z dyni naturalną słodycz a przygotowanie dań (zupy, ciasta, desery, placuszki…) znacznie się skraca.   Dynia, tak jak orzechy i winogrona, jest uważana za super food, razem tworzą znakomite połączenie.  Czas przygotowania: 5 minut Porcje: 2     Składniki: 1 szklanka pureedyniowego , 150 g serka mascarpone, 4 łyżki Mieszanki Studenckiej Felix, 2 łyżeczki syropu klonowego, ½ łyżeczki cynamonu

SzczyptaSmaQ
Czekoladowe tiramisu z truskawkami i miętą 112

przerobiłam:) Deser jest mocno czekoladowy a zarazem orzeźwiający dzięki mięcie. Jeśli szukacie odpowiedniego deseru na letni wieczór polecam to pyszne połączenie czekolady, truskawek i mięty... Nie ma nic lepszego:) Składniki: 200g biszkoptów podłużnych włoskich obtoczonych w cukrze (ewentualnie można użyć zwykłych), 100g gorzkiej czekolady, 250g serka mascarpone, łyżka kakao, 70g+2 łyżki drobnego cukru, 3 g świeżej mięty, 1/2 szkl

Z miłości do słodkości
Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 259

Bardzo wykwintna tarta, idealna na rodzinne uroczystości. Przed świętami wielkanocnymi przedstawiałam Wam pomysł na elegancki mazurek w podobnej tonacji smakowej. Przepis znajdziecie TUTAJ . Deser zachwyca smakiem, a jednocześnie zaskakuje prostotą wykonania. Jest to jedna z tych tart, która znajduje się w moim popisowym repertuarze :) Oryginalna receptura oczywiście autorstwa Pani Doroty z mojewpieki.com :) Ciasto : 250 g mąki pszennej 65 g cukru(...)czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu 150 g białej czekolady, rozpuszczonej  Składniki zmiksować na gładką masę bez grudek. Dodatkowo: 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki Na wystudzony spód wyłożyć konfiturę z czarnej porzeczki

Chocolate Muffin Blog
Na początek lipca- pistacjowe maliny 125

wchodziło w grę...) i upiekłam na letni deser kruche babeczki. Najlepiej trochę schłodzone ;) Kruche babeczki z kremem pistacjowym i malinami Potrzebujesz:   Na ciasto: 125g zimnej, pokrojonej na kawałki margaryny 225g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 75g cukru 1 jajko Na krem: 100g wyłuskanych pistacji 250g serka mascarpone 1 1/2 łyżki cukru pudru Do tego: świeże maliny

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto Kinder Country 392

Kolejna propozycja ciasta, którego receptura ma odzwierciedlać w smaku popularny batonik Kinder Country. Czekolada mleczna i biała, prażona pszenica i herbatniki, to wszystko czego potrzebujecie aby

Ania i Marcin gotują
Deser niepodległościowy wg Aleex 119

narodowa. Takie proste, a takie trudne, prawda? Dla swoich chłopaków przygotowałam niepodległościowy deser. Nic nadzwyczajnego, prosty krem z owocami, nawiązujący kolorystycznie do barw narodowych. Za to naprawdę smaczny. W sam raz na świąteczny wieczór. Składniki (na 6 porcji): • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 500 g serka mascarpone • 2 puszki owoców w syropie (u mnie wiśnie i jeżyny) • 2 cukry waniliowe

W mojej kuchni
Serowe ciasteczka z gruszką azjatycką i miodem 216

miód, to mój numer jeden na chłodne dni. Idealny do wypieków, deserów, śniadań (owsianka z miodem… coś cudownego), herbaty i najróżniejszych placków i placuszków. Polecam Wam spróbować miodów Huzar . Naprawdę bogata oferta. A wracając do ciasteczek… Kto się skusi? Proste, pyszne ciasteczka przygotowane na bazie mascarpone z dodatkiem płynnego miodu, cynamonu i pysznych gruszek. Spróbujcie, polecam. *jeśli

Słodkie okruszki
Tiramisu z figami | bez cukru i glutenu | 134

jestem fanką kawy w deserach to ten deser podbił moje serducho.  Składniki na ok. 6 porcji:  30 biszkoptów domowych lub ze sklepu (bez cukru, glutenu)  1 filiżanka mocnego espresso (dwie kapsułki)  4 żółtka  2 białka  300g serka naturalnego (Vitello, biedronka) lub mascarpone (jak w oryginale)  100 g "cukru" pudru (u mnie z erytrolu

Czarnawisienka
Czekoladowa chmura z truskawkami 122

tworząc miejsce na krem i owoce). Dodatki : Do miski wlać zimną śmietankę, dodać mascarpone oraz cukier wanilinowy. Ubijać mikserem na sztywną, gęstą oraz puszystą masę, przez ok. 2 minuty. Pod koniec wmiksować w krem śmietan-fix jeśli go używamy (przedłuża trwałość kremu, warto go dodać gdy deser będziemy dłużej przechowywać). Wyłożyć na wystudzone ciasto, dodać pokrojone owoce i udekorować listkami

KUCHNIA POLSKA
Słodko-kwaśny romans maliny z cytryną 144

deser na upalne dni. Słodka malina, kwaśna cytryna i chrupiące płatki migdałowe. DESER MALINOWO-CYTRYNOWY Składniki: (4 porcje) 1/2 szkl płatków migdałowych lemon curd: 2 jajka 2 żółtka 2 cytryny 150 g cukru 80 g masła masa serowa:  1 szkl jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 1 szkl śmietany 30% 1/2 szkl cukru pudru 1/2 cytryny 2 łyżeczki żelatyny

Bon appetit mon amie
Tort biała czekolada z truskawką 313

dorośli. Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj . Tort biała czekolada z truskawką Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny

Wypieki i Rumieńce
Tiramisu dyniowe 171

zachęcam do przygotowania dyniowego tiramisu. Idealnie kremowego i puszystego. Najlepiej poniższy deser przygotować kilka-kilkanaście godzin przed podaniem, ponieważ musi się mocno schłodzić.   Składniki: około 250 g podłużnych biszkoptów 150 g upieczonej dyni hokkaido 1 duże opakowanie śmietany 30% (400 ml) 150 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru (70 g) 1 szklanka mocnej kawy, np. sypanej gorzkie

Ugotować
Mus z chałwy i jabłek z ziemią jadalną 167

której dodać chałwę i całość wymieszać. Do chałwy i żółtek dodać serek mascarpone i delikatnie, powoli wszystko połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać ją małymi porcjami do masy z chałwy i delikatnie, powoli mieszać. Gdy mus będzie już gotowy można przystąpić do „składania” deseru. Na spód naczynia wyłożyć schłodzony mus jabłkowy, następnie mus z chałwy i całość

Kuchnia Bon Appetit