Kiedy przychodzi czas na maliny, przychodzi i czas na desery! Może dobrą propozycją jest połączenie malin, pierniczków i bitej śmietany? Jasne, że tak! Szybko, prosto i bardzo efektownie, a co najważniejsze – przepysznie. Czas kupić pierniczki z Kopernika, zerwać maliny i do dzieła Przepis bierze udział w konkursie #przepisnakopernika – czy jest godzien publikacji w książce kucharskiej? Oceńcie to, próbując(...)tego deseru // Składniki: 1 paczka pierniczków bez nadzienia (Uszatki z firmy Kopernik – 170g) 200 g malin 200 ml śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Wcześniej schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Maliny zblenduj. Na spód deserków pokrusz po 2 pierniczki. Następnie za pomocą szprycy nałóż warstwę
Via Gustoczekoladowy: 400 g śmietanki 30% 4 żółtka 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady deserowej Mus czekoladowy z malinami, to delikatny jak puszek, lekki deser z dodatkiem malin. Czysta przyjemność dla każdego łasucha :) Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Maliny zmiksować blenderem razem z cukrem pudrem. Dodać żelatynę i całość dobrze wymieszać. Tak przygotowany mus malinowy wlać(...)następnie rozpuścić ją w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Następnie ubitą śmietankę połączyć z żółtkami oraz lekko ostudzoną, rozpuszczoną czekoladą. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym musem zalać maliny w pucharkach. Pucharki z deserem włożyć do lodówki na około 30 minut. Przed podaniem desery delikatnie posypać kakao i udekorować świeżymi malinami. Źródło: KuchniaLidla linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy
Świat Domowej Kuchnijest bardzo podobny. Różnica polega na tym, że teraz masę bezową podzieliłam na dwie części i piekłam troszkę krócej, w niższej temperaturze, no i dałam świeże maliny. Deser ma wielką przewagę nad innymi ciastami, jeżeli nauczymy się go robić to dojdziemy do wniosku, że w stosunku do innych ciast robi się go bardzo szybko i bezproblemowo, poza tym Pavlova robi(...)olbrzymie wrażenie na gościach. Jest nieprzesłodzona, czyli smakuje każdemu, jest lekka jak piórko. Mój mąż mówi że to deser dietetyczny, bo prawie nie zawiera kalorii, trochę się myli, bo przecież cukier w bezie i bita śmietana są kaloryczne… ale na pewno mniej niż tradycyjne ciasto, więc nic tylko jeść Składniki na dwa blaty o średnicy
moj przepis nababcie nieustannie przy przeziębieniach dolewały nam soku z malin do herbaty, smakosze alkoholi robią z nich nalewki, są pyszne nawet przetworzone jako konfitury w ciastach, naleśnikach, czy innych deserach. Maliny mogą zastąpić również słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy porcje zwiększać według potrzeb
Kuchnia Pełna Pasjinajważniejszego, czyli do jedzenia ! Znajdziecie tu desery w słoiczkach, domowe ciasta i pyszną kawę. Menu bez sztucznych składników i ulepszaczy. Wybór był trudny. Wybrałam słoik: panna cotta z malinami. Deser bardzo mi smakował. Odrazu dostałam kopa pozytywnej energii do dalszego zwieszania Gdyni Śródmieście Najlepsze burgery w Trójmieście znajdziecie w Gdyni przy Mściwoja 9. Na dużą uwagę zasługują również frytki. Lepszych
Moja pasja smakuskładniki: 500 g malin 60 g bez (ja użyłam domowych, kakaowych) 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki octu balsamicznego świeże listki mięty
Domowy Smak JedzeniaCiasto- deser obłęd ! Najlepsze tiramisu jakie do tej pory zrobiłam. Wszystkim bardzo smakowało :D Jest to tiramisu, ale nietradycyjne, tylko czekoladowe, delikatne i kremowe, niezbyt słodkie. Dzięki malinom lekko kwaskowe. Maliny pasują tutaj idealnie, z czekoladą smakują rewelacyjnie. Całość obsypana grubo kakao. SKŁADNIKI: mascarpone 250 g. śmietana kremówka 250 ml. żółtka z 3 jaj cukier 3 łyżki(...)wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę biszkoptów. Nasączamy je połową kawy. Wylewamy połowę kremu, układamy kolejną warstwę biszkoptów, nasączamy kawą i wykładamy resztę kremu. Całość obsypujemy grubo kakao i wbijamy maliny. Deser wstawiamy do lodówki na noc lub do zamrażarki na ok. 3 godziny
Kuchnia Pauletteszawartość alkoholu i też dla osób, które są na diecie, bo to deser nie za słodki i ma mało kalorii w porównaniu do innych deserów. Czym więc posłodziłam? Polałam deser malinami w syropie Eterno . Uwielbiam ten słoiczek i nic na to nie poradzę :) Czy jest trudny do wykonania? Wcale! Żółta warstwa to advocat, mój autorski pomysł sprzed miesiąca. Składniki(...)deser zwykle zawsze posiadacie we własnej kuchni, sprawdźcie koniecznie ;) Kawa jaką użyłam to kawa mielona Cafe Liegeois "MANO MANO" . Nie jest kwaśna, ma wysoką moc, gęstość i niesamowity aromat. Jest to mieszanka dwóch kaw arabica i robusta. Pięknie. Mnie jednak zainteresowało coś innego. Czy pijąc kawę zastanawiacie się skąd pochodzi? W jakich warunkach jest uprawiana i co najważniejsze w jakich
Blondynka GotujeMaliny to moje ulubione owoce sezonowe, bo są smaczne, czasem kwaśne, słodkie, ale przede wszystkim zdrowe. Prosto z krzaka najlepiej smakują, a pozostałe w koszyczku lądują i ciasta, desery ozdabiają gdzie smakowo pierwsze skrzypce grają(...)Pozostałe w formie soków w butelki zostają schowane bo herbatki z takim sokiem zimową porą to moje ukochane. Dzisiaj Wam przepis na tarte proponuję i już kolejny deser z udziałem malin szykuję. Składniki: ciasto na formę o średnicy 30 cm : 1 żółtko, 1 jajo, 250 g mąki pszennej, 2 łyżki kakao, opcjonalnie 2-4 łyżki wody, 2 łyżki
Moniki Smakołykitemu przygotowałam pudding waniliowy z truskawkami i czekoladowy z wiśniami . Dzisiaj czas na pudding kokosowy... z malinami ♥ Kremowy, słodki i lekko kokosowy. Idealnie smakuje z kwaśnymi malinami. Taki deser najlepiej smakuje na ciepło, ponieważ jest jeszcze lekko płynny. Składniki na 4 porcje: 300 ml mleka 1 puszka mleczka kokosowego (165 ml) 90 g tapioki (połowa szklanki) cukier brązowy
Ugotowaćsłoiczkach by w okresie kiedy ich nie będzie móc się nimi delektować. Taki mus doskonale sprawdzi się w wypiekach np do przyrządzenia galaretki lub pianki, jak i w deserach. Maliny płuczę na sicie pod bieżącą wodą,wsypuję do garnka,doprowadzam do wrzenia i gotuję ok 10 minut na wolnym ogniu. Dosładzam do smaku cukrem. Rozgotowane maliny przekładam na sito
Kolorowa kuchnia Elkiwymarzona propozycja na letni weekend. Wiśnie możecie zastąpić innymi owocami, osobiście najchętniej widziałabym tu jagody/borówki amerykańskie, które uwielbiam! Ale pysznie będzie też np. z dojrzewającymi w słońcu malinami :). Deser jest prosty w wykonaniu, kokosowy smak nie jest tu przytłaczający, całość określiłabym jako orzeźwiającą. Cóż, nie będę już więcej zachwalać, musicie sami spróbować ;). Spód: 170 g herbatników maślanych lub maślanych
Opowieści z piekarnikaKolorowo i wiosennie. Kruche babeczki z kremem malinowym z bezikami włoskimi ozdobione malinami - deser, którego czekając na wiosnę nie można sobie odmówić. Polecam. BABECZKI z KREMEM MALINOWYM Składniki: (20 szt) babeczki: 300 g mąki 150 g masła 90 g cukru 3 żółtka szczypta soli krem malinowy: 150 g malin mrożonych Horetx 200 g serka mascarpone 200 ml śmietany
Bon appetit mon amieorzechów włoskich, 65 g cukru, 25 ml wody, 50 g czekolady deserowej, 50 g ryżu preparowanego, 500 g czarnej porzeczki, 15 g żelatyny, 250 ml śmietany 30%, maliny do przybrania (około 300 g) Orzechy rozsypać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 8 minut. Ugotować gęsty syrop z wody i cukru, wsypać(...)porzeczki z żelatyną – najpierw do śmietany dodać trochę porzeczek, wymieszać, następnie wlać porzeczki do śmietany, lekko ubijając. Masę wlać do tortownicy. Wstawić na 15 minut do lodówki, następnie udekorować deser malinami. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. zastawa
królestwo garówziemią z pokruszonych czekoladowych ciasteczek to uczta zarówno dla podniebienia jak i dla oka, polecam jest nieziemsko pyszny ! Doskonały deser na weekend bez pieczenia. Ps. Jeśli komuś w musie malinowym przeszkadzają pestki, można maliny przetrzeć przez sitko przed dodaniem żelatyny, ale naprawdę nie ma takiej konieczności. Składniki na 4 porcje/ Malinowy mus: 25 dag świeżych malin ½ szklanki(...)gorzkiej czekolady 60% kakao 5 dag mlecznej czekolady 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru Jadalna ziemia: 12 dag herbatników czekoladowych Cukry Nyskie Świeże maliny do dekoracji Sposób przygotowania deseru: Świeże maliny przekładamy do rondelka, zasypujemy cukrem, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy kilka minut na małym ogniu aż się rozpadną , wlewamy rum i gotujemy minutę, zastawiamy z ognia. Żelatynę namaczamy
Wanilia i Kardamon