deser z malinami - 4129 przepisów (strona:14/276)

Shake bananowy z mlekiem kokosowym 163

Shake bananowy z mlekiem kokosowym, płatkami owsianymi i nutą cynamonu (można pominąć). Sycący, gęsty, lodowy, kremowy, pyszny. Bez cukru i bez nabiału. Na śniadanie, drugie śniadanie lub deser. Uwielbiam z liofilizowanymi malinami lub czekoladowym, domowym ciasteczkiem :) Taki shake bananowy to kolejny sposób na dojrzałe banany, które wrzucamy do zamrażarki i wyciągamy wtedy, kiedy najdzie nas ochota na małe co nieco

Moja Delicja
Crumble migdałowe 143

będę Wam opowiadać, koniecznie sami spróbujcie. Kupcie ulubione owoce, a potem dosłownie w parę minut zagniećcie kruszonkę. Siup do piekarnika i po chwili deser gotowy.  Crumble migdałowe składniki: 400 g borówek 1 opakowanie malin 2 nektarynki/brzoskwinie 70 g masła 70 g brązowego cukru 80 g mąki migdałowej 30 g płatków migdałowych wykonanie: Nektarynki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć

Przysmaki Karolki
CIASTO Z MALINAMI 222

Bardzo łatwe wykonaniu,  puszyste ciasto z owocami i chyba nareszcie mam przepis na ciasto w którym nie opadają owoce na dno. Składniki: 2 szklanki mąki

RAROSSA
Malinowy obłok - puszysty deser malinowy 863

Prosty, właściwie 3- składnikowy deser malinowy. Lekki, delikatny i puszysty. Pomijam smak świeżych malin kupionych o tej porze roku - tych użyłam wyłącznie do dekoracji. Do przygotowania masy użyłam pysznych owoców zamrożonych pod koniec lata. To już chyba najwyższy czas żeby zacząć wyjadać zapas mrożonek :)  Składniki na 4-6 deserów (w zależności od wielkości szklanek/pucharków): na piankę malinową(...)wody. Ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić. Dodać tężejącą galaretkę i dwie garści świeżych bądź mrożonych malin. Zmiksować. Masę nałożyć do pucharków lub szklaneczek. DEKORACJA: Ubić 150 ml śmietany. Desery ozdobić ubitą kremówką, malinami i listeczkami świeżej mięty.  Schłodzić przed podaniem

Ze smakiem i z pasją
Proste ciasto z malinami 140

Sezon na maliny wciąż jeszcze trwa i dlatego malinowe ciasto wjechało na nasz stół. Do wypieku użyłam mąki samorosnącej, ostatnio jestem nią zauroczona, natomiast jeśli takiej

Moje Małe Czarowanie
1449.Budyń z malinami 135

Budyń z dodatkiem malin..pycha... 2 szkl.mleka 1 budyń śmietankowy z cukrem   maliny Z  1/2 litra zimnego mleka odlać 1/2  szklanki

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowy pudding z tapioki z malinami 128

związku z tym mogą ją jeść osoby z alergią pokarmową. Używana jest do przygotowywania między innymi deserów, puddingów, bubble tea, sałatek itd. Kuleczki tapioki nie mają smaku, dlatego też ma szerokie zastosowanie w kuchni. Dzisiejszy pudding zrobiłam z czekoladą i malinami. Jest prosty do zrobienia, a konsystencją przypomina budyń. Tapiokę można kupić w sklepach ze zdrową żywnością. Czasami bywa też

Oryginalny smak
Maślankowy deser z musem malinowym 106

powrotem do całość cały czas miksując. Masę maślankową przelewamy do pucharków lub szklanek i wstawiamy do lodówki. Maliny odmrażamy. Przekładamy do blendera, zasypujemy cukrem pudrem (około 5 łyżek) i dodajemy sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Mus wykładamy na tężejący deser. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Qchnia po prostu
Deser malinowo-brzoskwiniowy 186

Lato w pełni. Upały nieco zelżały choć dalej ciepło więc dzisiaj coś chłodnego z owocami czyli deser malinowo-brzoskwiniowy. Składniki: Galaretka malinowa: - 200g świeżych (lub mrożonych) malin - 35g cukru pudru - 6g żelatyny -20ml wody Mus brzoskwiniowy: - 2 brzoskwinie - 40g cukru pudru - 100g serka mascarpone - 150g śmietanki 30% - 6g żelatyny - 20ml wody Dekoracja (opcjonalnie): - 1 brzoskwinia - kilkanaście borówek - kilka listków

Kuchenne Wariacje
Truskawkowy cranachan 196

Cranacha to tradycyjny szkocki deser z malinami. W mojej wariacji maliny zstąpiłam truskawkami, które równie dobrze się komponują. Składniki (na 2 desery) 300g truskawek 300ml śmietany kremówki (36%) 2 łyżki miodu wielokwiatowego 4 łyżki whisky Granola lub 50g płatków owsianych i 25g brązowego cukru Listki melisy Sposób przygotowania Truskawki myjemy i przecinamy w zależności od wielkości na dwie lub cztery

Pyry na Gaz
Różowe ptasie mleczko z malinami. 181

Różowe ptasie mleczko z malinami. Edyta Guhl. Lekki, delikatny deser, łatwy do przyrządzenia i co najważniejszy- zdrowy, ponieważ nie zawiera żadnych chemicznych substancji barwiących. Pewnie zastanawiacie się, skąd więc ten intensywny różowy kolor? Moim ulubionym warzywem jest...burak ćwikłowy i przemycam go do wszystkich posiłków. O walorach buraka ćwikłowego można długo pisać. Jest

dolcevitainmykitchen
Malinowa pianka 103

mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty i posypujemy wiórkami kokosowymi. Tortownicę wkładamy na kilka godzin do lodówki.  Jeżeli maliny są mrożone, to po dodaniu do masy szybko zalewamy nią biszkopty. Mrożone owoce powodują że masa bardzo szybko tężeje. Deser w tym wypadku gotowy jest do podanie już po godzinie

Qchnia po prostu
Deser o smaku mango z malinami 140

takie desery, bo poza rewelacyjnym smakiem, są również zdrowe, więc można dzięki temu połączyć przyjemne z pożytecznym. Pomysł na deser przyszedł wraz z zimnymi, jesiennymi dniami. Chciałam zaserwować coś smacznego, a zarazem wspomagającego odporność. Dlatego też mój wybór padł na maliny i miód. Tym bardziej, że cała moja rodzina się rozchorowała. Zawsze po chorobie staram się zjadać odpowiednią ilość nabiału(...)korzystacie z mrożonych, to nie odmrażać ich wcześniej), po czym włożyć je do sześciu pucharków deserowych lub szklanek. Do jogurtu wlać ostudzone mleko, dodać miód i zmiksować. Zalać maliny i włożyć deser do lodówki na około 2 godziny lub do stężenia. Deser podawać wedle uznania zimny z lodówki lub w temperaturze pokojowej. Uwagi: Ilość miodu najlepiej dostosować do własnych preferencji

Passions hobbies life
Czekoladowe koszyczki z kremem i malinami | bez glutenu / cukru / laktozy | 156

Pyszny, szybki deser czekoladowy z kremem i malinami. Dodatkowo bez glutenu, cukru i laktozy!  Idealny dla alergików, miłośników zdrowego żywienia (przeciwników też!), a nawet kosmitów. Im na pewno też posmakuje. Yummy!  Składniki na 5 babeczek:  100g gorzkiej czekolady min. 70% (bez glutenu/laktozy) 4 łyżki mleka roślinnego lub bez laktozy  4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki syropu

Czarnawisienka