zadzwonić, to miejcie w pogotowiu przygotowane poprzedniego wieczoru muffinki. Te lekko słodkie babeczki biszkoptowe z malinami i płatkami kukurydzianymi doskonalą zastąpią Wam śniadanie. Mało tego! Nawet jak zjecie pierwsze śniadanie bardziej wytrawne, to taki wypiek będzie idealny jako drugie śniadanie, a zarazem deser do kawy. Oprószone cukrem pudrem, podane z dżemem i kubkiem mleka, jeśli ktoś kawy
Kuchnia w czekoladzieszarą i ponurą scenografią, którą wciągać na scenę może tylko jesień! Zobacz, jak potrafisz pięknie malować świat. Kolorowe grona porzeczek, rumieńce malin, subtelne fiolety lawendy. Słońce wróć! Lato bez Ciebie to jak pyszny obiad bez deseru, to jak poranek bez kawy, to po prostu wielki smutek i nieporozumienie. Wróć i osusz zapłakane szyby. Czekam na Ciebie ze słonecznym
KUCHARNIAskładniki na biszkopt: 4 jajka 100 g mąki 145 g cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody 2 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Domowy Smak JedzeniaCiasto Czekoladowa chmura Nigelli Lawson pochodzi z jej książki “Nigella gryzie” . Jest to pyszne, wilgotne i bezglutenowe ciasto czekoladowe, podane z kremem z bitej
Pieguskowa KuchniaCiasto Czekoladowa chmura Nigelli Lawson pochodzi z jej książki „Nigella gryzie” . Jest to pyszne, wilgotne i bezglutenowe ciasto czekoladowe, podane z kremem z bitej
Pieguskowa Kuchniaprzepisu pani Doroty z mojewypieki.com , zabrałam się do dzieła. Wcześniej planowałam malinową lub z owoców leśnych, ale maliny już się skończyły. Żeby dosłodzić naturalnie dodałam gruszkę, jednak nie była na tyle soczysta, by spełnić swoją rolę. Dodałam więc cukru. Było kwaskowate. Jako deser sam w sobie pycha, ale ciut za kwaśne. Chociaż Zuzi bardzo smakowało, a podobno dzieci nie lubią(...)świetnie się skomponuje. Dlatego ilość cukru uzależnij od przeznaczenia frużeliny, owoców, z których ją przygotujesz i od własnych upodobań smakowych. A z jakich owoców można zrobić frużelinę? Z wielu: maliny, truskawki, jeżyny, wiśnie, rabarbar, borówki, jagody, porzeczki... Warto eksperymentować ze smakami. Sprawdź u Pani Doroty, jakie owoce potrzebują najwięcej żelatyny i gdzie można wykorzystać frużelinę. Smacznego! Z podanych proporcji wyszły
Anioszek w kuchniSKŁADNIKI: 25 dag świeżych lub mrożonych owoców (truskawki maliny porzeczki jagody - co mamy w zamrażarce ) 2 szklanki wody cukier brązowy do smaku (1-2 łyżki) 2
Fiołkowe TalerzeKorzystacie z owoców sezonowych? U mnie ostatnio królują maliny i borówki. Postanowiłam wykorzystać je do najprostszego ciasta jogurtowego. Jest pysznie. PRZEPIS CIASTO ✔ 3 białka, 3 żółtka
TetiisheriProsty przepis na omlet biszkoptowy ze śmietaną i malinami. Jest bardzo puszysty, a przygotowuje się go podobnie jak ciasto biszkoptowe, jednak bez dodatku cukru. Posłodzona jest
Przepisy KulinarneDziś pierwszy dzień jesieni. Na straganie kupiłam bordowe maliny. Zmarzłam - zamarzłam. Więc gorące maliny znalazły swe uzasadnienie w użyciu:) Z mąki
AZgotuj!Dziś proponuję pyszne muffinki z białą czekoladą, malinami i borówkami. Całość jest dopełniona gorzką czekoladą:) Upiekłam je na urodziny koleżanki i mam nadzieję, że nie
The Sweet DamselDla kogo: dla tych, którzy mają na zbyciu maliny, poziomki, jagody lub truskawki dla tych, którym pozostało jedno białko i myślą co by z nim zrobić
Mania WypiekaniaPo ostatnim pysznym i prostym Serniku z malinami z lekkim posmakiem cytrynowym przyszła kolej na równie udany i prosty Sernik z borówkami z nutą pomarańczową . Oba
Moja DelicjaSkładniki: (na 2 porcje) 200-250 g świeżych malin 4 duże żółtka 3 łyżki cukru 2 kropelki ekstraktu z wanilii Przygotowanie: 1. Maliny umyć, osuszyć i
KreatywnePinyTort bezowy to deser, który idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. Dzisiejsza wersja to pyszny i efektowny torcik bezowy z delikatnym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. Jego przygotowanie dobrze jest rozłożyć w czasie i upiec blat bezowy przynajmniej dzień przed planowanym złożeniem tortu. Dajemy mu wówczas czas na odpowiednie wysuszenie. Czekoladowy krem przygotowujemy tylko(...)cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego/jabłkowego lub soku z cytryny KREM CZEKOLADOWY 500 ml śmietanki 30% 180-200 gorzkiej czekolady DODATKOWO: świeże owoce, np. truskawki, maliny, pestki granatu, figi WYKOANIE BEZA: Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni C, bez termoobiegu. Formę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i odrysowujemy okrąg o średnicy 20-22 cm. Białka
cool and minty